ροή ειδήσεων

Τα παράξενα των εκλογών.

Τέσσερις δήμοι γνωρίζουν ήδη τους δημάρχους τους που θα αναδείξουν και επίσημα οι κάλπες στις 7 Νοεμβρίου. Ο λόγος είναι ότι οι υποψήφιοι που διεκδικούν...

τον δημαρχιακό θώκο είναι και οι μοναδικοί. Στο δήμο Γαύδου του νομού Χανίων, ο ένας υποψήφιος αποσύρθηκε και ο μοναδικός πλέον υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Λαμπάκης, δεν χρειάζεται να κάνει προεκλογικό αγώνα για να εκλεγεί.Το ίδιο ισχύει και για τον «μακράς θητείας» δήμαρχο του Άη Στράτη (Άγιος Ευστράτιος) στη Λήμνο, τον Χαράλαμπο Μακρή, που δεν τον άγγιξαν οι αλλαγές ούτε του «Καποδίστρια», ούτε του «Καλλικράτη»...
Στα Δωδεκάνησα, στο δήμο Σύμης, ο νυν δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είναι επίσης ο μοναδικός υποψήφιος.Το ίδιο και στο Αγαθονήσι, όπου ο νυν κοινοτάρχης Ευάγγελος Κότορος, αναβαθμίζεται σε δήμαρχο, χωρίς εκλογικό αγώνα.

Δύο οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Μεγίστη ή αλλιώς Καστελλόριζο. Στην Τήλο, εμφανίστηκε και δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος και οι μικρές τοπικές κοινωνίες μπορούν πλέον να διαλέξουν τον καταλληλότερο!

Ξεχωριστό χρώμα στις εκλογές του Νοεμβρίου αναμένεται να δώσουν υποψήφιοι από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν Έλληνες. Στο χωριό Βάμος της Κρήτης μία Βρετανίδα κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος . Η Έλεν Πίτερς-Παπαδογιάννη ζει 20 χρόνια τώρα στο χωριό Βάμος και έχει γίνει πλέον ένα με τους κατοίκους. Μπορεί να είναι Αγγλίδα, αλλά αυτή δηλώνει Ελληνίδα και αγαπά την Κρήτη και τα Χάνια, σαν να είναι η πατρίδα της.

Ο συνδυασμός με τις περισσότερες γυναίκες είναι η Ενωτική Κίνηση Πολιτών στη Νάουσα . Αριθμεί 40 γυναικείες παρουσίες και υποψήφια είναι η Ίλια Ιωσιφίδου. Μιλώντας προεκλογικά σε ένα κατάμεστο από γυναίκες ακροατήριο είπε «Σήμερα είναι η πραγματική γιορτή της γυναίκας», συνέχισε, «γιατί οι γυναίκες της Νάουσας ψηφίζουν για πρώτη φορά γυναίκα για δήμαρχο»!

Στο συνδυασμό του Στάθη Κουσουρνά που κατεβαίνει στη Ρόδο υποψήφιος δήμαρχος βρίσκουμε έναν δημοτικό σύμβουλο που έχει κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής 8 φορές.

Μια ηλικιωμένη 84 ετών διόρισαν ως εφορευτική επιτροπή στο δήμο Μεσσηνίας. Βρίσκουμε μια αγωνίστρια της εθνικής αντίστασης μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 4 εγγονών υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα.

Χώρια στις εκλογές, αν και αδέλφια... για πάντα Γιώργος και Νίκος Ελευθεράς

Δημοφιλείς ως μέλη του γκρουπ «Φίλοι για Πάντα», κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο μεν Γιώργος με το ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή, ο δε Νίκος με τη ΝΔ στον Χολαργό. (μεγάλωσαν στα σύνορα Αγία Παρασκευή και Χολαργό)

Ο νεότερος υποψήφιος είναι ο Γιάννης Μερκούρης που κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο της Χριστίνας Χριστοφάκη στο δήμου Σαρωνικού.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι ο 97χρονος Δημήτρης Κορομηλάς που στις δημοτικές εκλογές θα είναι αντιμέτωπος με τον εγγονό του!!!!

Ο 97χρονος που δεν το βάζει κάτω, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλαμάτας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Νίκο Διασάκο.

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος και δηλώνει: «Θέλω να παλέψω με τη ζωή, να την εκδικηθώ και όχι να με εκδικηθεί.
Η ζωή θέλει πάλεμα για να την αισθανθείς, για να την καταλάβεις. Δεν πρέπει να την αφήσεις να τρέχει μόνη της».
skai.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *