ροή ειδήσεων

Χάκερ παραβίασε σελίδα στο facebook.

Tην παρέμβαση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής προκάλεσε μήνυση που υπέβαλε ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ένας 15χρονος κάτοικος Ρόδου καταγγέλλοντας υποκλοπή του κωδικού πρόσβασης του...
στον ιστότοπο τουfacebook από άγνωστο πρόσωπο το οποίο ανάρτησε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του φωτογραφίες και σχόλια με προσβλητικό για το πρόσωπο του περιεχόμενο!

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου το σχετικό με την υπόθεση προανακριτικό υλικό και αναμένει την έκδοση παραγγελίας για δικαστική συνδρομή προκειμένου μέσω της Ιnterpol να κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που παραβίασε προσωπικά δεδομένα του 15χρονου μαθητή Λυκείου της Ρόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άγνωστος δράστης, υπέκλεψε τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο ανωτέρω, στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com και ανήρτησε φωτογραφίες και σχόλια ανήθικου περιεχομένου, παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά του δεδομένα.
Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποίησε αρμοδίως στην Εισαγγελία ότι τα απαραίτητα ηλεκτρονικά αρχεία (log files) που αντιστοιχούν στα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή του επίμαχου προφίλ, ευρίσκονται σε server της εταιρείας facebook που εδρεύει στις Η.Π.Α. και απαιτείται αίτημα δικαστικής συνδρομής υποβαλλόμενο προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
Όταν τα στοιχεία αυτά περιέλθουν στους Hackers της ΕΛΑΣ απαιτείται έκδοση παραγγελίας της Εισαγγελίας, σύμφωνα και με γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ, ώστε να τους γνωρίσουν τα στοιχεία ταυτότητας των χρηστών.
Το θύμα της "επίθεσης" κατήγγειλε ότι ένας φίλος του τον ενημέρωσε ότι κάποιος άγνωστος είχε "σπάσει" τον κωδικό του στο Facebook και είχε αναρτήσει στο προφίλ του, φωτογραφίες με ομοφυλόφιλους οι οποίοι ήταν αγκαλιά ενώ έγραψε και σχόλια ανήθικου περιεχομένου.
Ο 15χρονος διέγραψε τα σχόλια και τις φωτογραφίες, άλλαξε τον κωδικό του και μετά από 10 λεπτά διαπίστωσε ότι ο ίδιος δράστης είχε εκ νέου "σπάσει" τον κωδικό του και είχε αναρτήσει στο προφίλ του υβριστικά και ανήθικα σχόλια.
Επιπλέον κατήγγειλε ότι από το προφίλ του ο ίδιος δράστης είχε αποστείλει προς διάφορους φίλους του σημειώματα υβριστικού περιεχομένου.
Ο 15χρονος υποστηρίζει παραπέρα ότι ο ίδιος δράστης χρησιμοποιεί και το email του στο Hotmail και κάνει εκτεταμένη χρήση των προσωπικών του στοιχείων.


Σχόλια

  1. Κανας φιλος του ειναι και του κανει πλακα... Ας αλλαξει τους κωδικους του παντου. Ακους εκει χακαρε... πφφφ να προσεχει τι κανει και που για να μην φαινονται οι κωδικοι του. Ελεος πια με το καθε 15χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι...πλακα του κανουν οι φιλοι του! Αυτο δεν ειναι hack.....Να αλλαξει ολους τους κωδικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *