ροή ειδήσεων

Στις 14/1 η εξέταση των εφέσεων για τους γκέι γάμους

Για την 14η Ιανουαρίου 2011 προσδιορίστηκε η εξέταση των εφέσεων για την ακύρωση των υπ' αρίθμ. 114 και 115/2009 αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τις οποίες είχαν κριθεί ανυπόστατοι οι γάμοι...
τεσσάρων ομόφυλων που παντρεύτηκαν στην Τήλο.
Οι κ.κ. Θεμιστοκλής Kατσαγιάννης του Kωνσταντίνου, 23 ετών, Δημήτριος Tσαμπρουνής του Nικολάου 42 ετών, Oλγα-Mαρία Kαρποδίνη του Bασιλείου 44 ετών και Eυαγγελία Bλάμη του Kωνσταντίνου 47 ετών, κάτοικοι Aθηνών ζητούν συγκεκριμένα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να αναθεωρήσει την πρωτόδικη απόφαση και να απορρίψει ως ουσία αβάσιμη την αναγνωριστική αγωγή που είχε ασκήσει ο πρώην Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γ. Οικονόμου.
Στην έφεσή τους διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις που κατεγράφησαν μετά την πραγματοποίηση της τελετής στο Δήμο Τήλου αναφέρουν και τα εξής:
«...κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες της εκτελεστικής εξουσίας (ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης) και της δικαστικής εξουσίας (ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) προέβησαν σε δηλώσεις υπό την επίσημη ιδιότητά τους περί δήθεν ανυπόστατου γάμου ή περί ακυρότητάς του, υποκαθιστώντας τη δικαστική εξουσία και τα μόνα αρμόδια να αποφασίσουν γι' αυτό δικαστήρια.
Μετά το "κλίμα" που δημιουργήθηκε από κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες ο εφεσίβλητος υπό την ιδιότητά του ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε την από 24.6.2008 Αναγνωριστική Αγωγή του εναντίον μας και κατά του δημάρχου Τήλου κ. Αναστασίου Αλιφέρη, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με αριθμ. κατάθ. 822/25.6.2008, αιτούμενος να αναγνωριστεί ως ανυπόστατος και ανύπαρκτος ο μεταξύ μας ανωτέρω γάμος που τελέσθηκε στο Δημαρχείο Τήλου από τον τρίτο των εναγομένων Δήμαρχο Τήλου αφού εμείς (οι τότε εναγόμενοι και νυν εκκαλούντες) είμαστε άτομα του ιδίου φύλου».
Οι ομόφυλοι αφού προσβάλλουν ως εσφαλμένη την προσφυγή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών επισημαίνοντας ότι δεν νομιμοποιείται στην άσκηση της αγωγής ακύρωσης των γάμων επικαλούμενοι νομικούς λόγους, αναφέρουν παραπέρα ότι εκείνος παρενέβη ανεπιτρέπτως στην ατομική και οικογενειακή τους ζωή, προβαίνοντας σε λαθεμένη ερμηνεία και εφαρμογή νόμων που καθορίζουν την ατομική όσο και την οικογενειακή ζωή.
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει άκυρους τους γάμους τους επισημαίνουν ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε εσφαλμένη ερμηνεία της καθοριστικής λέξης "μελλόνυμφοι" αφού την ερμηνεύει υπό το πρίσμα της αναγκαιότητας της ύπαρξης διαφορετικότητας του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού.
Τονίζουν δε ότι η εκκαλουμένη απόφαση αποδέχεται ότι εκτός της ρητής διατύπωσης του νόμου που δεν απαγορεύει τη σύναψη γάμου μεταξύ ομοφύλων και η γραμματική ερμηνεία δεν το απαγορεύει αλλά στη συνέχεια αποφασίζει να ερμηνεύσει συσταλτικά τη νομοθεσία, να αλλοιώσει την βούληση του ελληνικού λαού που νομοθετεί μέσω της Βουλής και να υποκαταστήσει μια εντελώς διαφορετική εξουσία τη νομοθετική, πράγμα απολύτως αντισυνταγματικό και επικίνδυνο για τη δικαστική εξουσία που υποχρεούται στην πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας. Θυμίζουμε ότι η όλη υπόθεση έχει προσλάβει και ποινική διάσταση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δημάρχου Τήλου κ Τάσου Αλιφέρη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αλλά και σε βάρος των δύο ζευγαριών για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από κοινού.
Εν πάση περιπτώσει αφορμή για την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος του Δημάρχου αλλά και των ανωτέρω αποτέλεσαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε προκαλέσει παρέμβαση του τότε Eισαγγελέα του Aρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά.
Στο μεταξύ από στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαπιστώνονται, πέραν των άλλων, αποχρώσες ενδείξεις για ουσιαστική παραβίαση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία που διέπει την πραγματοποίηση πολιτικών γάμων (Νόμος 1250/1982 και ΠΔ 391/82) αλλά και η διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης.
Σύμφωνα συγκεκριμένα με την κείμενη νομοθεσία, δεσμευτική για όλους τους δήμους της χώρας, προαπαιτούμενο για την τέλεση πολιτικού γάμου είναι η έκδοση σχετικής άδειας στους μελλόνυμφους από το δήμο της τελευταίας μόνιμης κατοικίας τους.
Tέτοια άδεια στην περίπτωση των κκ Θεμιστοκλή Kατσαγιάννη και Δημήτριου Tσαμπρουνή αλλά και των κ.κ. Oλγας - Mαρίας Kαρποδίνη και Eυαγγελίας Bλάμη, δεν φέρεται να έχει εκδοθεί από τον Δήμο Aθηναίων.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί στην πορεία ότι άδειες για την τέλεση των γάμων εξέδωσε ο Δήμος Tήλου τότε αυτές θεωρούνται ως παρανόμως εκδοθείσες από τη στιγμή που τα ομόφυλα ζευγάρια είναι κάτοικοι Aττικής.
Tα ανωτέρω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τέσσερις υπέβαλαν υπεύθυνες δηλώσεις στο Δήμο Tήλου με τις οποίες ψευδώς δηλώνουν ότι είναι κάτοικοι Tήλου, οδηγούν σε ακυρότητα της διοικητικής πράξης.
Aπό τη μέχρι τώρα έρευνα διαπιστώθηκε παραπέρα ότι ο Δήμαρχος Tήλου έχει βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής στις δύο υπεύθυνες δηλώσεις που υπέβαλαν οι κ.κ. Oλγα - Mαρία Kαρποδίνη και Eυαγγελία Bλάμη ενώ δεν έχει πράξει το ίδιο στις υπεύθυνες δηλώσεις των Θεμιστοκλή Kατσαγιάννη και Δημήτριου Tσαμπρουνή.
Στην περίπτωση των δύο τελευταίων η υπεύθυνη δήλωση που υποβλήθηκε σε δημόσια υπηρεσία χωρίς να υπάρχει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής θεωρείται ανίσχυρο έγγραφο που δεν γίνεται δεκτό από τη Δημόσια Διοίκηση.

gayworld.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *