ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα στολίζεται και βγαίνει στον δρόµο

Ξωτικά και τάρανδοι, καρουζέλ, τρενάκια, παγοδρόµια και χριστουγεννιάτικα χωριά. Έστω λιγότερες σε αριθµό και κοστολόγιο πλέον λόγω κρίσης, οι εορταστικές εκδηλώσεις που ήδη υλοποιούνται ή προγραµµατίζονται λίαν προσεχώς στους...
κατά τόπους δήµους της χώρας δεν παύουν να υπόσχονται ότι θα ικανοποιήσουν και φέτος τα γούστα µικρών και µεγάλων που θα τις παρακολουθήσουν

Ρόδος
Καραµελόσπιτα και Ντίσνεϊ. Παγοδρόµιο, καραµελόσπιτα και ήρωες του Ντίσνεϊ περιµένουν µικρούς και µεγάλους στην Πλατεία ∆ηµαρχείου στη Ρόδο. Για αύριο, στο ∆ηµοτικό Θέατρο, ο Πολιτιστικός Οργανισµός του δήµου τούς κλείνει ραντεβού (20.00) και µε παιδική και πειραµατική χορωδία. Συναυλία µε αγαπηµένες µελωδίες, ύµνους και κάλαντα απ’ όλον τον κόσµο και τον κινηµατογράφο οργανώνεται στον ίδιο χώρο και την Κυριακή (20.30). Μουσική εκδήλωση, µε τη συµµετοχή συγκροτηµάτων και χορωδιών, προγραµµατίζεται για τη ∆ευτέρα 20/12 (11.00) στην Πλατεία Κύπρου. Στις 19.00, στο ∆ηµοτικό Θέατρο, θα διεξαχθεί συναυλία µε κάλαντα από το Μουσικό Γυµνάσιο, ενώ την εποµένη η αίθουσα θα φιλοξενήσει την προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας. Τραγούδια, παραµύθια και θεατρικά παιχνίδια χρωµατίζουν στις 25 και 26 του µήνα τη Ροδιακή Έπαυλη.

Πειραιάς
«Ενα καράβι ευχές». Χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα πουν αύριο, στις 12.00, στην Πλατεία Λουδοβίκου, στον Πειραιά, µαθητές του Ελληνικού Ωδείου. Την Κυριακή (19/12), από 11.00 έως 17.00, οι επιχειρηµατίες της οδού Μπουµπουλίνας διοργανώνουν µεγάλη εορταστική εκδήλωση, µε σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά και γονείς. Στο ίδιο διάστηµα, οι ήχοι της ∆ηµοτικής Φιλαρµονικής θα αντηχούν στην Πλατεία Κοραή (Σωτήρος). Μελωδίες θα ακουστούν και από τη χορωδία του Β1 ΚΑΠΗ, την ερχόµενη Τρίτη, στις 19.00 στην Πλατεία Κοραή. Εκεί, πάλι, την παραµονή των Χριστουγέννων, στις 10.15, η µπάντα του δήµου και η Συµφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου θα ψάλουν τα κάλαντα. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραµµατιστεί και για τις 30 ∆εκεµβρίου, στις 19.00, επίσης στην Πλατεία Κοραή.

Θεσσαλονίκη
Εορταστικοί ήχοι Μετά… µουσικής υποδέχεται η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα. Συναυλία µε το ρεπερτόριο των ηµερών διοργανώνουν τα ∆ηµοτικά Ωδεία της πόλης, αύριο, στις 19.00, στο ∆ηµοτικό Θέατρο «Ανετον». Χορωδίες, jazz και κινηµατογραφική µουσική, αλλά και οι… τροµπέτες της Φιλαρµονικής του δήµου «σολάρουν» και την προσεχή Τετάρτη, σε συναυλία στο φουαγιέ του Νέου ∆ηµαρχιακού Μεγάρου (21.00). Κατά τα λοιπά, σε Ικτίνου και Αριστοτέλους, ροκ γκρουπ, το συγκρότηµα παραδοσιακής µουσικής του δήµου και τζαζ µουσικά σχήµατα, δίνουν το µεσηµέρι της παραµονής της Πρωτοχρονιάς τον τόνο. Στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ήδη έχει ανοίξει από τη «HELEXPO» ένα µεγάλο, παραµυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό, το «Christmas Magic City». Σαράντα σπιτάκια, θεµατικά εργαστήρια, αλλά και ο Αϊ-Βασίλης στο σπιτάκι του, συγκεντρώνουν καθηµερινά εκατοντάδες πιτσιρίκια. Εντυπωσιακά είναι και τα δύο παγοδρόµια, που ενώνονται µε ράµπα και σχηµατίζουν το µεγαλύτερο ελληνικό παγοδρόµιο, 750 τ.µ.. ∆εν λείπουν τα καρουζέλ, η πίστα skateboard και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι.

∆ράµα
Το όνειρο συνεχίζεται. Θεσµός πια, επτά χρόνια τώρα, για τη ∆ράµα, η «Ονειρούπολη» στήθηκε και φέτος µέσα σε ενάµιση µήνα, σε µια έκταση 25 στρεµµάτων, στον ∆ηµοτικό Κήπο. Ενα ολόκληρο «Χωριό του Αϊ-Βασίλη», µε ξύλινα σπιτάκια και περίτεχνη διακόσµηση. Καρουζέλ (εισιτήριο 2 ευρώ), τρενάκια πόλης µε δωρεάν βόλτα, αλλά και µικρότερα (1 ευρώ), παγοδρόµιο, πάρκο δεινοσαύρων (3 ευρώ), σπίτια του Αρκτούρου και του παραµυθιού, ταχυδροµείο, ατελιέ ξωτικών, θεµατικά εργαστήρια, κινηµατογράφος, από φέτος και παγοδρόµιο και πολλά άλλα, βάζουν… στοίχηµα ότι θα συναρπάσουν, έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Πάτρα
Κονσέρτο και παζάρια. Μαγνητίζει την προσοχή η φάτνη στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Για αύριο, στις 8.30,στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστηµίου, έχει προγραµµατιστεί το «Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο» από την Ορχήστρα και την Πολυφωνική Χορωδία.
Και φέτος, παραµονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σε διάφορα σηµεία της πόλης θα λάβουν χώρα τα καθιερωµένα πια παζάρια, για την ενίσχυση απόρων και φιλοζωικών οργανώσεων.

Γιάννινα
Εθιµα του ∆ωδεκαηµέρου «∆ηµιουργικά ελληνικά Χριστούγεννα» τιτλοφορείται το ανοιχτό εργαστήρι για παιδιά που οργανώνεται αύριο, στις 10.00, στο Κέντρο ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Ρόδα» στα Γιάννινα.
Εκεί αγόρια και κορίτσια θα γνωρίσουν τα έθιµα του ∆ωδεκαηµέρου _ κάλαντα, χριστόψωµο, αρωµατικά στολίδια και χριστουγεννιάτικο καράβι _, θα ακούσουν και τα ανάλογα παραµύθια.
«Ηχοι Χριστουγέννων», η συναυλία τοπικών χορωδιών και Συµφωνικής Ορχήστρας, διεξάγεται τη ∆ευτέρα στο ∆ηµοτικό Ωδείο (21.00).

Λάρισα
Θέατρο και πυροτεχνήµατα. Το «Χριστουγεννιάτικο Καράβι» έχει «σαλπάρει» για το γιορτινό ταξίδι στην Πλατεία Ταχυδροµείου στη Λάρισα, ενώ και το δέντρο έχει ανάψει στην κεντρική πλατεία. «Ο χιονάνθρωπος µε τη ζεστή καρδιά», ένα µεγάλο παιδικό πάρτι και διαγωνισµός χριστουγεννιάτικης κάρτας, οργανώνεται αύριο (11.00) στο «Χατζηγιάννειο».
Παράλληλα, σχεδόν καθηµερινά, η Φιλαρµονική του δήµου θα σκορπίζει στους δρόµους νότες βγαλµένες από την ατµόσφαιρα των εορτών.
Κουκλοθέατρο κι άλλες παρόµοιες εκδηλώσεις από τα τµήµατα Χορού, Εικαστικών, Θεατρικού Εργαστηρίου και Παιχνιδιού διοργανώνει την προσεχή Τρίτη (17.00) στην πλατεία Νέας Πολιτείας ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Οι Αµυγδαλιές».
Στον ίδιο χώρο, στις 23 του µήνα, µαθητές από τα τµήµατα Χορού και Μουσικής των Λεσχών Πολιτισµού παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ στο χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι µικροί καλλιτέχνες θα απασχοληθούν στην κατασκευή των στολιδιών.

Καβάλα
Καρουζέλ και παγοδρόµιο. Πλούσιο πρόγραµµα υλοποιούν µέχρι και τις 8 Ιανουαρίου ο ∆ήµος Καβάλας και η ∆ηµοτική Επιχείρηση «∆ηµωφέλεια». Καρουζέλ, τρενάκι του Αϊ-Βασίλη, Χωριό των Χριστουγέννων µε µικρή αγορά, το µοναδικό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παγοδρόµιο, στην κεντρική πλατεία σε πίστα 400 τετραγωνικών, είναι µόνο η αρχή στο εορταστικό ντεκόρ.

Ηράκλειο
Μελωδίες διά… µεγαφώνου! «Παραµυθοχώρα» 800 τετραγωνικών άνοιξε τις πύλες της στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο µε καρουζέλ, τρενάκι, µύλο και δεκάδες παιχνίδια. Εως και τις 6 Ιανουαρίου τα µεγάφωνα, που ο δήµος έχει τοποθετήσει σ’ όλο το εµπορικό κέντρο, θα εκπέµπουν παραδοσιακές, κλασικές και σύγχρονες µελωδίες. Παραστάσεις παιδικού θεάτρου, πολυφωνικές και παραδοσιακές χορωδίες, σχήµατα κλασικής και τζαζ µουσικής σε πλατείες, πεζόδροµους και στεγασµένους χώρους, συνολικά 33 εκδηλώσεις, όλες µε ελεύθερη είσοδο, συνοψίζουν το επόµενο δεκαπενθήµερο.

Μυτιλήνη
∆ώρο στον Αγιο Βασίλη. Αρωµα Χριστουγέννων και στη Μυτιλήνη, όπου για αύριο (18.00) στο πάρκο Αγ. Ευδοκίµου στην Επάνω Σκάλα έχει προγραµµατιστεί ο στολισµός και φωτισµός του δέντρου από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο «Ορειάς», ενώ θα προσφερθούν και γλυκά. ∆ευτέρα και Τετάρτη (20 & 22/12), στο ∆ηµοτικό Θέατρο (20.00), χορωδίες του νησιού δίνουν συναυλίες µε ελληνικά και ξένα κάλαντα.
Παραµονή Χριστουγέννων, στην Πλατεία Σαπφούς (12.00), το Σώµα Ελληνικού Οδηγισµού οργανώνει δραστηριότητες υπό τον τίτλο «Αγιε Βασίλη, σου ‘χουµε δώρο…». Ολες αυτές τις µέρες ο Αϊ-Βασίλης θα υποδέχεται µικρούς και µεγάλους και θα προσφέρει δώρα και χριστουγεννιάτικα εδέσµατα στο σπιτάκι του, στην Πλατεία Σαπφούς.

Χανιά
Comedy show και γλέντι. «Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία» λειτουργεί έως και τις 2/1 στο παλιό Τελωνείο.
Τη ∆ευτέρα (20.30), στο Θέατρο «∆ηµήτρης Βλησίδης», πραγµατοποιείται συναυλία µε τραγούδια των Χριστουγέννων.
Την εποµένη, οι µικροί ξεφαντώνουν µε comedy show (18.30) στο παλιό Τελωνείο, εκεί όπου στις 22/12, το απόγευµα, θα στηθούν πάγκοι χειροτεχνίας και οµαδικά παιχνίδια. Σειρά έχει µουσικο-θεατρική παράσταση την προπαραµονή των Χριστουγέννων και µιούζικαλ στις 26 και 27 του µήνα.


tadeefi.wordpress.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *