ροή ειδήσεων

Ο θάνατος ασθενούς συνεχίζει να απασχολεί τη Δικαιοσύνη

Δεκτή κατ΄ουσίαν έγινε από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ Γ. Κτιστάκη η από 9 Δεκεμβρίου 2010 προσφυγή της Άννας χήρας Εμμανουήλ Αγγέλου το γένος Φωτεινού κατά του κλητηρίου θεσπίσματος με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της...
συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου που βρέθηκε κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια του συζύγου της μετά από έγκληση της.
Η κ. Αγγέλου είχε υποβάλει συγκεκριμένα την 26η Ιανουαρίου 2007 ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου έγκληση κατά ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου υποστηρίζοντας ότι φέρουν ευθύνες για το θάνατο σε ηλικία 42 ετών του συζύγου της την 20η Μαρτίου 2002, που μετά το εξιτήριο κατέρρευσε στα χέρια της, στο πάρκο των οδών I. Kαζούλη και Aμερικής.
Ο κ. Εισαγγελέας αναφέρει στην διάταξη που εξέδωσε ότι ο 42χρονος ύστερα από αυτοτραυματισμό την 18η Μαρτίου 2002 υποβλήθηκε σε εξετάσεις, νοσηλεύτηκε για μια μέρα και του δόθηκε εξιτήριο αλλά την επόμενη απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή.
Η δικαστική απόφαση που απήλλαξε από τις κατηγορίες τους θεράποντες ιατρούς αναφέρει ότι η αντιμετώπιση του τραύματος του εκλιπόντος από το νοσοκομείο Ρόδου ιδίως δε της χειρουργικής κλινικής θα έπρεπε να είναι πιο εντατική και επιφυλακτική. Κάτω από αυτό το πρίσμα ο Εισαγγελέας αποφαίνεται ότι είναι δυσδιάκριτος ο δόλος της συζύγου του εκλιπόντος και η πρόθεση της να πλήξει την καταδίωξη της εγκαλούσας.
Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά από μια ανορθόδοξη πορεία έρευνας που προηγήθηκε, βρέθηκαν 4 ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Πριν την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη είχε εκδοθεί το υπʼ αριθμ. 142/2007 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο κρίθηκε απαράδεκτη η εισαγωγή της υπόθεσης για 4 ακόμη ιατρούς.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι και οι 8 ιατροί είχαν παραπεμφθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια το δικαστικό συμβούλιο προχώρησε στην απαλλαγή ενός εξʼ αυτών λόγω παραγραφής αφού από την ημέρα τέλεσης του την 20η Μαρτίου 2002 έχει παρέλθει πενταετία και δεν έπραξε το ίδιο για 4 ακόμη κατηγορούμενους!
Yπενθυμίζουμε ότι η τότε διοίκηση του νοσοκομείου, εξαιτίας του θορύβου που είχε ξεσπάσει, παραχώρησε στα ΜΜΕ συνέντευξη αποδίδοντας τον θάνατο του Αγγέλου σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα σε στένωση της στεφανιαίας αρτηρίας, σε συνάρτηση με την κακή του ψυχολογική κατάσταση.
O Αγγέλου την Καθαρά Δευτέρα του Μαρτίου 2002 αυτοτραυματίσθηκε στο στήθος, προκαλώντας τρία τραύματα. Oδηγήθηκε στην Aʼ χειρουργική κλινική του Nοσοκομείου, ενώ υποβλήθηκε μεταξύ άλλων σε ακτινολογικό και υπερηχογραφικό έλεγχο από τον οποίο δεν διεπιστώθηκε τρώση ζωτικού οργάνου. H κατάσταση του παθολογικά ερμηνεύτηκε τότε από τους ιατρούς ως καλή καθώς διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε εσωτερική αιμορραγία ή βλάβη εσωτερικών οργάνων από τον αυτοτραυματισμό του.
O χειρουργός θεράπων – ιατρός ζήτησε τότε εξέταση και εισαγωγή του στη νευρολογική κλινική. O Aγγέλου κρίθηκε ότι βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση, ήταν περιπατητικός και ο θάνατός του την Tετάρτη 20 Mαρτίου 2002 επήλθε, σύμφωνα με το νοσοκομείο, αιφνιδίως. Λίγα λεπτά πριν από τον θάνατό του είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο και μετέβη μαζί με την γυναίκα του σε καφετέρια για να επισκευάσει ψυγείο. Aισθάνθηκε αδιαθεσία και ξεψύχησε στα χέρια της στο πάρκο των οδών I. Kαζούλη και Aμερικής.

xwrisanaisthitiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *