ροή ειδήσεων

Εξώδικο για την καύση καλωδίων

Εξώδικο δήλωση- διαμαρτυρία για το θέμα των τσιγγάνων και την καθημερινή καύση καλωδίων από αυτούς, απέστειλαν τέσσερις συμπολίτες μας, κάτοικοι της περιοχής Καναμάτ, ζητώντας τη συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε...
«επιτέλους να σταματήσει αυτή η θανατηφόρα επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας τους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν!

Πρόκειται για τους κ.κ. Γιώργο Ιωαννίδη του Αντωνίου, Αντώνη Κλαδογένη του Παναγιώτη, Χριστόφορο Κάτρη του Αγαπητού και Ιωάννη Χατζηιωάννου του Σάββα, οι οποίοι δια μέσου του δικηγόρου τους κ. Νίκου Παπανίκητα έστειλαν χθες το συγκεκριμένο έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, στο Δήμο Ροδίων αλλά και στο νέο δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά, στον νομάρχη Δωδεκανήσου και νέο περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη καθώς και στον διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το ίδιο εξώδικο κοινοποιήθηκε και στην ειδική υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο, τον οποίο μάλιστα ενημέρωσαν και προσωπικά χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός θα συμπεριλάβει την εν λόγω αναφορά με τα υπόλοιπα στοιχεία και έγγραφα που έχει για την ίδια υπόθεση και μέσα στο επόμενο διάστημα με την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα ζητήσει από τους κ.κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και Στάθη Κουσουρνά να λάβουν αποφάσεις οι οποίες και θα υλοποιηθούν άμεσα σύμφωνα και με τις διατάξεις των σχετικών νόμων.

Αναλυτικά το εξώδικο των τεσσάρων συμπολιτών μας αναφέρει τα εξής:
«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Ε ξ ώ δ ι κ ο ς
(δήλωση-διαμαρτυρία-πρόσκληση)
1. Γεωργίου Ιωαννίδη του Αντωνίου,
2. Αντωνίου Κλαδογένη του Παναγιώτη,
3. Κάτρη Χριστόφορου του Αγαπητού, και
4. Ιωάννη Χατζηιωάννου του Σάββα, κατοίκων απάντων, περιοχής Καναμάτ Ρόδου.

Π ρ ο ς
1. Αστυνομική Δ/νση Δωδ/σου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον αστυνομικό διευθυντή,
2. Πυροσβεστικό Σώμα, Διοίκηση πόλεως Ρόδου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα,
3. Δήμο Ροδίων Ρόδου, όπως εκπροσωπείται σήμερα νόμιμα, και στον εψηφισμένο ήδη δήμαρχο κ. Κουσουρνά του ενιαίου Δήμου Ρόδου.
4. Την Νομαρχία Δωδεκανήσου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και τον ψηφισμένο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ.Μαχαιρίδη,,
5. Διοίκηση Yγειονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Κοινοποίηση:
Α .Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Β. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας
( Υπ oψh κυρίας Καραβασίλη).

Όπως σας είναι γνωστό, στην περιοχή Καναμάτ και στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, είναι από ετών εγκατεστημένοι αθίγγανοι. Ένα από τα επαγγέλματα τους, είναι η «εύρεση» ή η «αγορά» (?) μετάλλων και χαλκού, και η ανεξέλεγκτη η καύση τους, και η μεταφορά τους εκτός Ρόδου.

Εμείς, αγανακτισμένοι πολίτες και κάτοικοι της περιοχής, και όχι μόνο εμείς οι στην παρούσα αναφερόμενοι, αποτανθήκαμε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, πλην όμως αντιμετωπίσαμε εγκληματική αδράνεια μέχρι σήμερα. Σημειωτέον στο σημείο αυτό, ότι όπως αποδεικνύεται από την επισυναπτόμενη καταγγελία- μηνυτήρια αναφορά του ΡΟΑ (Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρησης), μέχρι σήμερα ουδέν αποτέλεσμα υπήρξε, και η δημιουργηθείσα κατάσταση παραμένει ως έχει, εγκληματική σε βάρος της υγείας μας.

Η αναφερόμενη αδράνεια εκ μέρους των Αρχών, έχει σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση και μόλυνση του περιβάλλοντος με τοξικές ουσίες όπως περιγράφονται στο συνημμένο έγγραφο της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Ν.Α Δωδεκανήσου (Α.Π. 2281/3-6-2010).

Οι συγκεκριμένες τοξικές ουσίες είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και ήδη έχουν εισέλθει στην τροφική αλυσίδα με αποτέλεσμα την είσοδο τους στους οργανισμούς του πληθυσμού ολοκλήρου του νησιού αλλά και των επισκεπτών του. Να μην σας διαφεύγει ότι στην περιοχή υπάρχουν εκτροφεία ζώων και βιομηχανίες παραγωγής και εμφιάλωσης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυτές οι τοξικές ουσίες προκαλούν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ (διαβήτη, καρκίνο κ.α.) σύμφωνα με το συνημμένο απόσπασμα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Δημόσια Υγεία 2008-20102 του υπουργείου Υγείας.

Εξαιτίας της βεβαιωμένης καθυστέρησης των υπηρεσιών, στην αντιμετώπιση του προβλήματος η περιοχή όπου συντελούνται οι καύσεις είναι πλέον εξαιρετικά μολυσμένη από τοξικές ουσίες και θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαρισμός της με ειδικές μεθόδους.

Επιπρόσθετα, έχει μολυνθεί και η θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καρνάγιο με άγνωστες πλέον συνέπειες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα, διότι, μετά την παρέλευση πλέον των έξι μηνών από την έγγραφη εντολή του εισαγγελέα κ. Μπούτσικου προς την Αστυνομία, Πυροσβεστική (Α.Π. 306/16-2-2010) για την σύλληψη όσων προβαίνουν σε καύσεις πλαστικών ή καλωδίων ή σκουπιδιών και παρόλο που στους καταυλισμούς των τσιγγάνων (Καρνάγιο ΚΑΝΑΜΑΤ, Αγ. Απόστολοι) τελούνται αυτά τα εγκλήματα σχεδόν καθημερινά ουδεμία σύλληψη έχει γίνει μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα ούτε κατασχέσεις φυσικά των προϊόντων των εγκλημάτων έχουν συντελεσθεί.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, από εδώ και πέρα, θα πρέπει κατά την άποψή μας ενδεικτικά: α) να εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος, β) να ελέγχεται καθημερινά η περιοχή, γ) να συλλαμβάνονται οι δράστες των καύσεων και δ) να κατάσχονται τα προϊόντα τους, ώστε να εκλείψει το κίνητρο των καύσεων που είναι οικονομικό από την πώληση των μεταλλικών υπολειμμάτων των καύσεων.

Επειδή τα τελευταία 5 χρόνια οι κάτοικοι του καταυλισμού στην περιοχή Καναμάτ και Καρνάγιο, έχουν αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα, μεταξύ άλλων, που αφορά στην συλλογή και πώληση παλαιών μετάλλων. Τα μέταλλα που συλλέγουν σχεδόν πάντα συνοδεύονται από άλλα υλικά, κυρίως πλαστικό, και για να απαλλαγούν από αυτά χρησιμοποιούν την μέθοδο της καύσης. Μετά δε την καύση τους με πλοίο, το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ μεταφέρονται εκτός Ρόδου.

- Επειδή το Καρνάγιο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτές οι δραστηριότητες, βρίσκεται εντός της πόλεως Ρόδου και δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα και τις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης. Ο καπνός δε και τα τοξικά προϊόντα της καύσης διασκορπίζονται στην γύρω περιοχή και προκαλούν άμεσα αναπνευστική δυσχέρεια στους γύρω κατοίκους αλλά και στους αθλούμενους στο Αθλητικό Κέντρο και στον Όμιλο Αντισφαίρισης.

- Επειδή επιπρόσθετα όμως τα τοξικά προϊόντα των καύσεων έχουν και πολύ δυσμενέστερες συνέπειες καθώς περιέχουν και ΔΙΟΞΙΝΕΣ και ΦΟΥΡΑΝΙΑ τα οποία είναι γνωστοί καρκινογόνοι παράγοντες. Επίσης προκαλούν και άλλες παθήσεις, όπως διαβήτη.

- Επειδή ως γνωστόν, η καύση πλαστικών απαγορεύεται από τον νόμο διότι είναι επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία και προκαλεί σοβαρότατη και πολύ επικίνδυνη μόλυνση του Περιβάλλοντος.

- Επειδή κατόπιν της πρότασης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών η Νομαρχία Δωδεκανήσου, ζήτησε, και έχουμε στα χέρια μας, την γνωμάτευση καταπέλτη του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ (την οποία επισυνάπτουμε), η οποία αφενός δικαιώνει πλήρως τις ανησυχίες μας, και αφετέρου αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ άμεσα, όπως με ενέργειες της αρμοδιότητας καθεμιάς των Υπηρεσιών Σας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την θανατηφόρα επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας μας, διότι άλλως θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση, αφενός να γνωστοποιήσουμε το μείζον αυτό πρόβλημα σε όλους τους τουριστικούς φορείς του εξωτερικού με ό, τι αυτό θα συνεπάγεται, και αφετέρου να εγκαλέσουμε όποιον δεν προβεί στην εκτέλεση των καθηκόντων της αρμοδιότητάς του.

Εμείς είμαστε στην διάθεσή Σας για την παροχή κάθε είδους βοήθειας για την ενημέρωσή σας.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:
1. Το με αριθμό πρωτ. 306/16-2-2010 έγγραφο του κ. Εισαγγελέα Ρόδου.
2. Το με αριθμό πρωτ. 2281/2010 της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Δωεκανήσου.
3. Το με αριθμό εγγράφου ΕΦΑΜΑΔ 10/52 του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.
4. Το με αριθμό Α.Π. 2143/313.2010 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομίας Χωροταξιας και Περιβάλλοντος Τμήμα Περιβάλλοντος
5. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 5/2006 μηνυτήρια αναφορά του ΡΟΑ
6. Αντίγραφο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, σχετικά με το θέμα υγείας που έχει δημιουργηθεί στη Ρόδο και στην λοιπή Ελλάδα

Η παρούσα θα δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, να επιδώσει την παρούσα προς ους αύτη απευθύνεται και κοινοποιείται προς γνώση τους και για τις εκ του νόμου συνέπειες αντιγράφων ταύτη ολόκληρο στην σχετική έκθεση επίδοσης.

Ρόδος 10-12-2010
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος των εξωδίκως δηλούντων
Νικόλαος Γ. Παπανικήτας»


Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/12/10 21:21

    MPRABO SAS EPITELOUS KAPIOS NA KANEI KATI GIA AUTO TO THEMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/12/10 23:54

    ΑΚΡΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ.
    Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΙΣΟΣ ΤΟΤΕ
    ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΕΠΡΟΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
    ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/12/10 00:46

    min enoxleite toys gyftous 8a plakosoun oi proodeytikoi koultoyriarides kai 8a sas poyn kai ratsistes!! gia ayto 8a mazepsete merikoys gyftous ekso apo ta spitia toys na arxisoun na kaine kalodia na doyne thn gluka oloi aytoi oi kafroi poy kanoyn pos den simbenei tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/12/10 01:18

    Επιτελους. Ας ελπίσουμε στην πλήρη απομάκρυνση τους. Ενα καράβι και βύθισμα στη μέση του πουθενά. Και αν παραπονεθουν αυτοί οι βλακοκουλτουριαδες στο ίδιο καράβι και αυτοί γιατί δεν καταλαβαίνουν τα ζώα ότι τους παίρνει και αυτούς το μπαλάκι με το να τρώνε παραγόμενα από μολυσμένη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/10 09:17

    re den gamiete.. as mas poune kai fasistes.. ta varidia tis koinonias pou mas exoun taraksei stin klepsia.. kai 8eloume na tous kanoume kai spitia na tous dwsoume kai gi...
    kala tous ekane o sarkozi astadiala pia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/12/10 09:23

    Μπράβο στους συμπολίτες, αυτό θα πει ενεργοί πολίτες! Αν περιμένουμε τους "Αρμόδιους" σωθήκαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/12/10 11:49

    Σε οσους κατηγορουν την πρωτοβουλια για ρατσιστικες προθεσεις, εχω να πω ενα πραγμα:
    Ποτε μα ποτε, οι συμπολιτες που ετρεξαν για το θεμα, δεν συμμεριστηκαν τις προτροπες των αρχων, να γινει αγωνας για την μετεγκατασταση των Ρομα, κι ας τους εχουμε μπροστα στα σπιτια μας. Ηταν παντα αγωνας για την προστασια της υγειας μας, και του περιβαλλοντος απο μια δραστηριοτητα που απαγορευεται απο νομους και οδηγιες, επειδη ειναι επικινδυνη και ανθυγιεινη, με θυματα πρωτα απο ολα και τους Ρομα.
    Οσοι θελουν να δειξουν την συμπαρασταση τους στους Ρομα, ας το κανουν εμπρακτα, καθοδηγοντας τους να διεκδικησουν απο την πολιτεια, οτι τους ανηκει.
    Εως τωρα, το μονο που εχουμε δει, ειναι παρεμβασεις, και απο μεγαλοδημοσιογραφο των Αθηνων, για να μην τους πειραξει κανεις.
    Συνεχεια της ασυλιας, και προστασια της παρανομιας, προς οφελος τριτων συμφεροντων.
    Ετσι δεν θα φερετε τους Ρομα ποτε πιο κοντα στην κοινωνια μας.
    Το μονο που πετυχαινει αυτο, ειναι αντιδρασεις απο εξοργισμενους πλεον πολιτες.
    Εχω διαβασει σε αρθρα που περιεγραφαν την κατασταση στον καταυλισμο, πως η συλλογη μεταλλων ειναι το ψωμι τους.
    Δεν μπορει ομως ταυτοχρονα να ειναι η καταστροφη της υγειας μας και του περιβαλλοντος.
    Το μονο που ζηταμε ειναι η εφαρμογη του νομου.
    Στα ματια μου καθε εννοια κρατους εχει ισοπεδωθει, βλεποντας την ανοχη στην προσβολη της δημοσιας υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/12/10 19:19

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ
    ΝΑ ΜΑ ΠΡΩΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ
    ΝΟΜΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/12/10 00:25

    Καποιος εισαγγελέας να ερευνησει ποιος ειναι ο αποδεκτης των καλωδιων κλπ.
    Καποια μάντρα (κατα Τσαιρι μεριά) αγοράζει ολα τα παλιοσιδερα, εδω και χρονια χωρις παραστατικα και ουσιαστικα γινεται κλεπταποδοχος.Η μαντρα λειτουργει παρανομα και προκαλει τεραστια ρύπανση(λαδια αυτοκινητων στο χωμα κλπ)Εχουν γινει καταγγελιες αλλα τιποτα δεν γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνέλληνες, εμείς τα γράψαμε εδώ
    http://xrysiaygi.blogspot.com/2010/12/blog-post_3950.html
    αλλά εμείς είμαστε οι "κακοί φασίστες"!
    Όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή ΜΟΝΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ μπορεί να μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/12/10 10:47

    Αλλο κι αυτο με τις παρανομες μαντρες.
    Ας πιασει ο εισαγγελεας το αρχειο του TV Kosmos.
    Ειχανε βγαλει ρεπορταζ για ρυπανση στο τσαιρι. Την αλλη μερα βγηκε ο μαντρας, και εδειξε οτι δεν ειναι αυτος. Παραδεχθηκε οτι δεν εχει αδεια, αλλα εγκαταστηθηκε στο νησι, κατοπιν προτροπης απο δημαρχο, για να λυθει το προβλημα , και να βοηθησει την κατασταση. Αυτο τωρα ειναι διαδικασια;
    Αυτεπαγγελτα ο εισαγγελεας να επεμβει, να βρει ποιος ειναι ο δημαρχος αυτος, και να γινει αυτοψια και μετρηση σε εδαφη της περιοχης.
    Το κανανε γαργαρα το θεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *