ροή ειδήσεων

Αντιδρούν για τις εργάσιμες Κυριακές

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/katastima_kleisto_-425x288.jpgΝέο μέτωπο αντιδράσεων ξεκινάει για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές...Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων «καταγγέλλει την απόφαση...
του νομάρχη Κυκλάδων, που επικαλούμενη μεταξύ άλλων και προτάσεις Εμπορικών Συλλόγων αποφάσισαν να επιτρέψουν προαιρετικά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες για το πρώτο τρίμηνο του 2011».

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων εκτιμά ότι πρόκειται για αναθέρμανση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια και σε άλλες περιοχές της χώρας, με στόχο την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
«Οι μικροί έμποροι και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πτώσης του τζίρου από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και από την άγρια φορολογική επίθεση, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας ότι:
«Τους μόνους που θα ωφελήσει σε βάρος των χιλιάδων μικρών εμπόρων, το άνοιγμα τις Κυριακές και τις αργίες είναι τα πολυκαταστήματα ,τα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες που με αυτό το τρόπο θα απορροφήσουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου και της αγοράς και θα οδηγήσουν χιλιάδες μικρά μαγαζιά στον αφανισμό».
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων, τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους να αντιδράσουν, να κινητοποιηθούν, και από κοινού να αντισταθούν στην απόφαση που, όπως εκτιμά, «είναι αρχή για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/1/11 08:45

    Να δούμε τι θα αποφασίσει ο εμπορικός σύλλογος Ρόδου. Οι ίδιοι δεν είναι που αποφάσισαν να μην κλείνουν τα καταστήματα Δευτέρα-Τετάρτη απογεύματα έστω και εκτός τουριστικής περιόδου? Αν είχαν τη δυνατότητα να επεκτείνουν (ή μήπως πρέπει να πω ... επιμηκύνουν) το 24-ωρο σε 48-ωρο και να είναι διαρκώς ανοικτοί, να είστε σίγουροι οτι θα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *