ροή ειδήσεων

Ροδίτης «παντρεύτηκε» Αμερικανό

Την ώρα που η απόφαση του Δημάρχου Τήλου κ Τάσου Αλιφέρη να τελέσει γάμους ομοφύλων ελέγχεται τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο από τη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα η αντιπαράθεση σχετικά με την πληρότητα του νόμου που προβλέπει την πραγματοποίηση...


πολιτικών γάμων αλλά και του συμφώνου συμβίωσης συνεχίζεται, η είδηση ότι ένας 37χρονος Ροδίτης πραγματοποίησε όμοια τελετή στο δημαρχείο του Angel στο Λονδίνο, έρχεται να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση πραγμάτων.


Πρόκειται για τον 37χρονο Ροδίτη Β. Σ. του Κ. και τον 39χρονο Αμερικανό C. L., οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν την προβλεπόμενη από την νομοθεσία της Μεγάλης Βρετανίας γραφειοκρατική διαδικασία μετέβησαν με πολυμελή παρέα στο δημαρχείο της περιοχής Angel του Λονδίνου και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.


Στην ουσία, όπως δήλωσε στη «δ», ο 37χρονος υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης (civil partnership) ανάλογο με αυτό που ισχύει στην Ελλάδα, το οποίο ωστόσο όχι μόνο επιτρέπει την συμβίωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αλλά τους κατοχυρώνει δικαιώματα ανάλογα με αυτά που ισχύουν για τα ετερόφυλα ζευγάρια κατ΄επιταγήν αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.


Σημειώνεται ότι ο Ροδίτης έχει ήδη λάβει το επίθετο του συντρόφου του και έχει αλλάξει το όνομα του σε Angel Landonidis.


Ο 37χρονος Ροδίτης δήλωσε στη «δ» ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν να παντρευτεί τον σύντροφο του ήταν για να μπορέσει να εξασφαλίσει μόνιμη παραμονή στο Λονδίνο διότι είχε προβλήματα με την έκδοση και ανανέωση της βίζας του ως Αμερικάνος. Το ζευγάρι εξάλλου ήθελε να ρυθμίσει θέματα που αφορούν την κοινή τους περιουσία, κληρονομικά κλπ.


Ο 37χρονος Ροδίτης, που εργάζεται ως δάσκαλος στο Λονδίνο και ταυτόχρονα ολοκληρώνει τις σπουδές του ως οστεοπαθητικός (ο σύντροφος του είναι κομμωτής) σκοπεύει εξάλλου να μετακομίσει στη Ρόδο και προαναγγέλλει ότι θα απαιτήσει την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει ήδη υπογράψει και θωρακίσει νομοθετικά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην Ελλάδα.


«Αν χρειαστεί να διεκδικήσουμε δικαστικά τα δικαιώματα μας θα το κάνουμε» δήλωσε με έμφαση στην «δ».


Θυμίζουμε ότι την 14η Ιανουαρίου 2011 προσδιορίστηκε η εξέταση των εφέσεων για την ακύρωση των υπ' αρίθμ. 114 και 115/2009 αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τις οποίες είχαν κριθεί ανυπόστατοι οι γάμοι τεσσάρων ομόφυλων που παντρεύτηκαν στην Τήλο.


Στην έφεσή τους διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις που κατεγράφησαν μετά την πραγματοποίηση της τελετής στο Δήμο Τήλου αναφέρουν και τα εξής:


«...κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες της εκτελεστικής εξουσίας (ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης) και της δικαστικής εξουσίας (ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) προέβησαν σε δηλώσεις υπό την επίσημη ιδιότητά τους περί δήθεν ανυπόστατου γάμου ή περί ακυρότητάς του, υποκαθιστώντας τη δικαστική εξουσία και τα μόνα αρμόδια να αποφασίσουν γι' αυτό δικαστήρια.


Μετά το "κλίμα" που δημιουργήθηκε από κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες ο εφεσίβλητος υπό την ιδιότητά του ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε την από 24.6.2008 Αναγνωριστική Αγωγή του εναντίον μας και κατά του δημάρχου Τήλου κ. Αναστασίου Αλιφέρη, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με αριθμ. κατάθ. 822/25.6.2008, αιτούμενος να αναγνωριστεί ως ανυπόστατος και ανύπαρκτος ο μεταξύ μας ανωτέρω γάμος που τελέσθηκε στο Δημαρχείο Τήλου από τον τρίτο των εναγομένων Δήμαρχο Τήλου αφού εμείς (οι τότε εναγόμενοι και νυν εκκαλούντες) είμαστε άτομα του ιδίου φύλου».


Οι ομόφυλοι αφού προσβάλλουν ως εσφαλμένη την προσφυγή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών επισημαίνοντας ότι δεν νομιμοποιείται στην άσκηση της αγωγής ακύρωσης των γάμων επικαλούμενοι νομικούς λόγους, αναφέρουν παραπέρα ότι εκείνος παρενέβη ανεπιτρέπτως στην ατομική και οικογενειακή τους ζωή, προβαίνοντας σε λαθεμένη ερμηνεία και εφαρμογή νόμων που καθορίζουν την ατομική όσο και την οικογενειακή ζωή.


Σε ό,τι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει άκυρους τους γάμους τους επισημαίνουν ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε εσφαλμένη ερμηνεία της καθοριστικής λέξης "μελλόνυμφοι" αφού την ερμηνεύει υπό το πρίσμα της αναγκαιότητας της ύπαρξης διαφορετικότητας του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού.


Τονίζουν δε ότι η εκκαλουμένη απόφαση αποδέχεται ότι εκτός της ρητής διατύπωσης του νόμου που δεν απαγορεύει τη σύναψη γάμου μεταξύ ομοφύλων και η γραμματική ερμηνεία δεν το απαγορεύει αλλά στη συνέχεια αποφασίζει να ερμηνεύσει συσταλτικά τη νομοθεσία, να αλλοιώσει την βούληση του ελληνικού λαού που νομοθετεί μέσω της Βουλής και να υποκαταστήσει μια εντελώς διαφορετική εξουσία τη νομοθετική, πράγμα απολύτως αντισυνταγματικό και επικίνδυνο για τη δικαστική εξουσία που υποχρεούται στην πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας.


Θυμίζουμε ότι η όλη υπόθεση έχει προσλάβει και ποινική διάσταση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του δημάρχου Τήλου κ Τάσου Αλιφέρη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αλλά και σε βάρος των δύο ζευγαριών για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από κοινού.


gayworld.gr
δημοκρατική

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/1/11 23:30

    ΟΥΣΤ Π...ΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/11 23:43

    και απο τα δικα μας οι λευτεροι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/1/11 08:58

    Αντε και καλους απογονους!! Δεν γεννανε οι λουγκρες και ομως πολλαπλασιαζονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/1/11 12:28

    στην πυρα τους πουστα===δες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/1/11 00:51

    χαχαχαχ λολ έλλαξε τονομά του σε Άγγελος Λαντονίδης (Angel Landonidis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/1/11 16:18

    ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΟΛΕΣ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ..ΑΧ ΑΧ!!ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ !! ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ...ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/1/11 20:40

    ΟΥΣΤΤΤΤ ΛΟΥΓΚΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *