ροή ειδήσεων

Η διαθήκη του ιδρυτή του οίκου μόδας Nikos-Takis

NIKOSTAKIS.jpg
Έχουν ομώνυμο ξενοδοχείο εντός της Μεσαιωνικής πόλης.
Η διαθήκη του ιδρυτή του διάσημου οίκου μόδας Nikos-Takis, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα χρόνο, άνοιξε βάζοντας τέλος στο... «θρίλερ» με τη φημολογία των τελευταίων μηνών.
Το μυστικό του εκλιπόντος κορυφαίου σχεδιαστή αποκαλύφθηκε τελικά και ικανοποίησε απόλυτα τους τρεις κληρονόμους: τον Τάκη, που υπήρξε ο πρώτος συνεργάτης του, αλλά και τους δύο συνεχιστές του έργου τους, τον Χάρη και τον Ηλία, τον οποίο μάλιστα ο εκλιπών είχε υιοθετήσει.

Αλλωστε, αυτοί οι τρεις άνθρωποι αποτελούσαν και την οικογένειά του. «Ακόμη και τα κουταλάκια που υπάρχουν στο σπίτι είναι μοιρασμένα στα δύο» είχε πει ο ίδιος ο Νίκος και το εννοούσε.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», ολόκληρη η περιουσία περνάει στα χέρια του Τάκη και μετά από αυτόν μοιράζεται εξ ημισείας στους δύο επόμενους.

Η δημοσίευση της διαθήκης έφερε την ισορροπία και την ηρεμία στις σχέσεις των τριών δημιουργών, αφού η αγωνία και οι υποψίες που υπήρχαν είχαν δημιουργήσει ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
«Ο Νίκος τακτοποίησε τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Δίκαια, για να μην έχει κανένας παράπονο» δήλωσε στην «Espresso» άνθρωπος από το στενό περιβάλλον τους και συμπλήρωσε: «Φαίνεται πως είναι όλοι ευχαριστημένοι, αφού αποκαταστάθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις, που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν διαταραχθεί».
Ο σχεδιαστής Νίκος Τσιμπίλης έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο από νεφρική ανεπάρκεια, που τον ταλαιπώρησε για οκτώ μήνες. Αφησε πίσω του, εκτός από το έργο του και τον ξακουστό οίκο μόδας που φέρει και το όνομά του, μια τεράστια περιουσία.
Στην κατοχή του Τάκη, που υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Νίκου για πάρα πολλά χρόνια και μοιράστηκε μαζί του δόξα και επιτυχίες, περνούν πλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες:
- Το «Fashion Hotel Nikos-Τakis», που βρίσκεται στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, μόνο λίγα μέτρα από το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Εκεί οι δύο ντιζάινερ εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μια μονάδα με ανατολίτικη ατμόσφαιρα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
- Το ακίνητο στο Λουτράκι, που χαρακτηρίζεται απ' όσους το έχουν επισκεφθεί «παλάτι». Πρόκειται για ένα τεράστιο οίκημα με πολλά δωμάτια και μεγάλη έκταση που το περιβάλλει. Είναι χτισμένο σε λόφο, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της περιοχής.
- Δύο διαμερίσματα μεγάλης αξίας: ένα που βρίσκεται στους στύλους του Ολυμπίου Διός (περιοχή Αρδηττού) και αποτελεί και την κατοικία τους στην Αθήνα, κι ένα δεύτερο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο οίκος μόδας Nikos-Τakis για πολλά χρόνια εκπροσωπούσε την υψηλή ραπτική και οι δημιουργίες του είχαν γίνει γνωστές και εκτός Ελλάδας.

Οι δύο σχεδιαστές έντυσαν πολλές διάσημες γυναίκες - ανάμεσά τους τη Μαρία Κάλλας, την Τζάκι Κένεντι, την Ούρσουλα Αντρες, τη Μαργκότ Φοντέιν, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, την Τζέιν Μάνσφιλντ, αλλά και τις δικές μας Νάνα Μούσχουρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Μαίρη Χρονοπούλου κ.ά. Σήμερα έχει μεταφερθεί στο Περιστέρι, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί και σχολή μοντέλων.
Σήμερα, στόχος των κληρονόμων είναι να παραμείνουν άξιοι συνεχιστές του έργου του Νίκου Τσιμπίλη, του μέντορά τους, όπως τον αποκαλούσαν, και να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του.
Ο Χάρης και ο Ηλίας ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, όπου θα κάνουν τη φωτογράφηση για την καινούργια κολεξιόν του οίκου μόδας για το καλοκαίρι 2011. Θα αναχωρήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου και ανάμεσα στα μοντέλα που θα φορέσουν τις νέες δημιουργίες τους θα είναι η Στέλλα Γιαμπουρά και η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Espressonews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *