ροή ειδήσεων

11η ημέρα κατάληψης στον ΟΤΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π. 118 / 11

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 30 ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ?
11η ημέρα κατάληψης

Η εγκατάλειψη του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και το αδιέξοδο... στην παροχή εκπαίδευσης των Α.Σ.Τ.Ε. των ΕΠΑ.Σ. και των Ι.Ε.Κ. του Ο.Τ.Ε.Κ., λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, συνεχίζεται. Μετά την αναστολή λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης στην ΕΠΑ.Σ. Θράκης, σειρά έχουν τα 30 Τμήματα Μετεκπαίδευσης στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Χανιά, Κατερίνη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Δράμα, Καβάλα, Πάτρα, Ξάνθη και Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η υπόσχεση του Υφυπουργού κ. Νικητιάδη να λύσει το πρόβλημα του Οργανισμού μέχρι την Τετάρτη 16/02, γιατί όπως είπε: «ΤΩΡΑ αντιλήφθηκε το μέγεθός του», δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα και για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Τ.Ε.Κ., συνεχίζουν για 11η μέρα την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης.

κ. Υφυπουργέ,

Aν πραγματικά έχετε καταλάβει το αδιέξοδο που βρίσκεται ο Οργανισμός, δώστε την λύση ΤΩΡΑ!

Ο Γεν. Δ/ντής και η Διοίκηση του Ο.Τ.Ε.Κ., αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων για να διαχειριστούν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός. Χρειάζεται πολιτική λύση και την έχετε μόνο εσείς και ο αρμόδιος Υπουργός.

Αυτή η πολιτική αναλγησία οδηγεί στο κλείσιμο την ταχύρρυθμη Μετεκπαίδευση που προσφέρει ο Ο.Τ.Ε.Κ. επί σειρά ετών. Η Μετεκπαίδευση προσφέρει στους ήδη εργαζόμενους στον Τουρισμό, που δεν έχουν κάνει τουριστικές σπουδές, την δυνατότητα της τουριστικής κατάρτισης. Η έναρξη της εκπαίδευσης αυτής δεν μπορεί να γίνει μετά την 24η Φεβρουαρίου, και η ημερομηνία λήξης της δεν μπορεί να ξεπεράσει την 31η Μαΐου, καθώς από 1η Ιουνίου ξεκινάει η τουριστική περίοδος και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους. Αν δεν λειτουργήσει η Μετεκπαίδευση, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό δεν θα μπορούν να εμπλουτίσουν τις τουριστικές γνώσεις τους για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, καθώς επίσης τους στερείται η δυνατότητα τουριστικής κατάρτισης και αναβάθμισης στην κατηγορία «υπάλληλοι», από «εργάτες», με ότι αυτό συνεπάγεται (προσαύξηση μισθού, αποζημίωσης απόλυσης, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων), που με μια λέξη ονομάζεται συνθήκες εργασίας με αξιοπρέπεια.

κ. Υφυπουργέ,

► μήπως γνωρίζετε ότι την χρονιά αυτή δεν θα έρθουν τουρίστες στην χώρα μας και έτσι θα μπορούν οι εργαζόμενοι να εκπαιδευτούν το καλοκαίρι? ή

► μήπως συμφωνείτε με την μαζική «εισαγωγή» προσωπικού από τα Βαλκάνια, που εργάζονται χωρίς ασφάλεια και με μισθούς πείνας και κλείνουν το μάτι στους Ξενοδόχους που τους χρησιμοποιούν, για να κάνουν δήθεν την «πρακτική τους άσκηση»?

Μετά την αναστολή της λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών, ακολουθεί η Μετεκπαίδευση?

Το συντονιστικό όργανο κατάληψης

Τηλ. Επικοινωνίας Προέδρου: 210-32 38 820 & 6937 993 855
Γεν. Γραμματέα: 210-32 31 328 & 6944 250 606

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ.(πρώην Σ.Τ.Ε.)
Δραγατσανίου 4-Αθήνα(6ος όροφος)
Τηλ. Fax. 210-32 31 328
E-mail: silogosd. otek @ yahoo. gr Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2011

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *