ροή ειδήσεων

123,03% αύξηση των τουριστικών αφίξεων τον Ιανουάριο στη Ρόδο

Ενισχυμένες κατά 3% οι προκρατήσεις
Με μικρή αύξηση των τουριστικών αφίξεων ξεκίνησε το 2011, τάση που σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού μπορεί να συνεχισθεί τους επόμενους μήνες. Σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενη ανάκαμψη των τουριστικών αφίξεων δεν...

συνεπάγεται και αύξηση των τουριστικών εσόδων, καθώς οι ξενοδόχοι και οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν προχωρήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τον Ιανουάριο οι αφίξεις αλλοδαπών ανήλθαν σε 229.392, έναντι 221.047 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ποσοστό που αντιστοιχεί σε αύξηση
3,78%. Πάντως, τα στατιστικά στοιχεία δεν αποτυπώνουν απαραίτητα την συνολική εικόνα, καθώς τόσο ο Ιανουάριος 2010, όσο και ο Ιανουάριος 2009 ήταν πτωτικοί μήνες για τον ελληνικό τουρισμό.

-Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 165.789 ξένοι, έναντι 159.382 πέρυσι, καταγράφοντας άνοδο 4,02%.

-Στη Ρόδο οι αφίξεις τον Ιανουάριο σημείωσαν άνοδο 123,03%. Το νησί επισκέφθηκαν συνολικά 3.486 τουρίστες, από 1.563 τον ίδιο μήνα του 2010,

-Στην Κρήτη οι αφίξεις ξένων αυξήθηκαν κατά 19,25%. Συνολικά αφίχθησαν 2.032 αλλοδαποί από 1.704 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) Καθηγητή κ. Δ. Χιόνη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι νωρίς να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την πορεία του τουρισμού και των τουριστικών εισπράξεων στο έτος. Αν και οι προκρατήσεις είναι αυξημένες κατά 3% σε σχέση με το 2010 σημαντικός παράγοντας για τον ελληνικό τουρισμό είναι οι τελικές «εκροές τουριστών» από τις χώρες της Β. Αφρικής και συγκεκριμένα από Αίγυπτο και την Τυνησία.

tanea.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/2/11 09:31

    τώρα που η τουριστική εκμετάλευση του τόπου έχει περάσει σε ξένα χέρια και τους τουρίστες που έρχονται τους βλέπουν μόνο οι ξενοδόχοι , στα @@ μας αν έρθουν κι 10.000.000 γυφτοτουρίστες all inclusive με πολύχρωμα sexy βραχιολάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/11 12:07

    Δυστυχως εκαναν την Ροδο φθηνο προορισμο.Αλλα δεν φταινε μονο οι ξενοδοχοι,φταινε και μερικοι μαγαζατορες,ταξιτζηδες,και αλλοι επαγγελματιες που ειχαν οικονομικο ωφελος απο τους ξενους γιατι τους γδερνανε.
    Αλλα και οι υποδομες του νησιου ειναι για τον π....ο,αφου οι τοπικοι αρχοντες μονο την καρεκλα σκεφτονται,και οι βουλευτες να μην δυσαρεστησουν το κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/11 18:30

    12:07 exeis apolito dikio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *