ροή ειδήσεων

Εισαγγελέας για 1485 μικροξενοδόχους λόγω... Κουτρουμάνη !

Παίρνει διαστάσεις το θέμα που «σηκώσαμε» τη Δευτέρα, εδώ καθώς απειλούνται πλέον με ποινική δίωξη 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων! Όπως αποκάλυψε…

...χθες (ή επιβεβαίωσε, κατά εμάς) ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης μιλώντας σε δημοσιογράφους, εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, αρχής γενομένης από περιοχές όπως η Κέρκυρα, το Ναύπλιο κ.α..

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση προκύπτει παρά τις δεσμεύσεις προς το ΞΕΕ του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.

Όπως υπογράμμισε η ηγεσία του Επιμελητηρίου, η αδράνεια του Υπουργείου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του ξενοδοχειακού δυναμικού που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιφερειακό εισόδημα, αποδομώντας πολιτικές δεκαετιών που είχαν ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Και τούτο διότι εκατοντάδες εκ των αναφερόμενων μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων, υπό την πίεση του σημαντικού αυτού αντικινήτρου εξετάζουν ως διέξοδο την μετατροπή τους σε Ενοικιαζόμενα δωμάτια που εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ αλλά παράλληλα αυτό σημαίνει λιγότερες προδιαγραφές, λιγότερους ελέγχους και τελικά ένα διαφορετικό από το επιδιωκόμενο επίπεδο υπηρεσιών.

Τόσο δύσκολο είναι κ. αναπληρωτή να συντάξετε μία ρύθμιση; Ή μήπως δεν θέλετε ή δεν μπορείτε, πια, και δεν το λέτε;

tourismlobby.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *