ροή ειδήσεων

Ταξιδεύοντας στη Ρόδο

Αντικειμενικά η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψει κάποιος στο νησί των ιπποτών είναι το καλοκαίρι, και ας είμαστε τελείως εκτός εποχής αυτή τη στιγμή θα αφηγηθώ καλοκαιρινά...








Το νησί δένεται με χρόνια ιστορίας και αν ταξιδεύσετε με πλοίο ειναι κάτι που θα το καταλάβετε αμέσως αφου το πρώτο πράγμα που θα δείτε θα είναι τα δίασημα πια ελαφάκια (πάνω στα οποία φημολογείται οτι στηριζόταν ο Κολοσσός) να κοσμούν το λιμάνι.

Λίγο πιο κάτω κάνει την εμφάνιση του ένα επιβλητικό κάστρο απο την εποχή του μεσσαίωνα γνωστό σε μας ως "Παλιά Πόλη". Η Παλιά Πόλη ειναι ένας αρχαιολογικός χώρος την ημέρα με ένα αρκετά μεγαλο μουσείο στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε,καθώς και μία συγκέντρωση απο κάθε λογής τουριστικών μαγαζιών, εστιατορίων και αξιοθεάτων.Το βράδυ μετατρέπεται στον πρώτο προορισμό για "νυχτο-περπατήματα" αφου τα clubs και τα μπαράκια ξεχειλίζουν απο μέσα.



Γενικά όλο το λιμάνι έχει κτίρια ιταλικής κατασκευής που έχουν διατηρηθεί απο την ιταλόκρατία. Το κέντρο αν και μικρό γενικά είναι γεμάτο ζωή και εξοπλισμένο με μαγαζία για κάθε γούστο. Μία απο τις πιο ωραίες παραλίες αλλά και τις πιό γεμάτες στο κέντρο είναι αυτή δίπλα στο Έλλη οπου μπορείται να απολαύσετε το μπανάκι σας χωρίς να απομακρυνθείτε απο το κέντρο.






Πέρα απο το κέντρο τώρα, προχωράμε στην υπόλοιπη Ρόδο και στα πάνω απο 40 χωριά της.Δεν πρόκειται να τα αναλύσω όλα απλά θα κάνω μερικές στάσεις που ξέρω καλύτερα.



Το πρώτο μέρος που θα συναντήσετε, είναι η Ιαλυσός μία απο τις αρχαιότερες πόλεις και ένα από τα πιο πλούσια χωριά στη Ρόδο, εξαιτίας και της θέσης της, (μόλις 10 λεπτά απο το κέντρο) έχει αναπτυχθεί πολύ, με αμέτρητα ξενοδοχεία και τουρισμό. Αξίζει να κάνετε μία στάση στην Παραλιακή της το βράδυ και την ημέρα να κάνετε μια βόλτα στα υπέροχα τοπία της Φιλερήμου.

Το περιβόητο πια Φαληράκι αποτελεί ένα τουριστικό κόμβο για όσους επισκευθούν τη Ρόδο. Αμέτρητα μαγαζία, ξενοδοχεία, clubs και παραλίες θα συναντήσετε στο περασμά σας. Αυτό που την κάνει επίσης ιδιαίτερη είναι οι νεροτσουλήθρες που βρίσκονται εκεί. Μία μεγάλη έκταση απο πισίνες,νεροτσουλήθρες αλλα και χώρους ανάπαυσης γνωστή ως "Water Park".


Πριν όμως βρεθείτε στο Φαληράκι καλό είναι να κάνετε πρώτα μία στάση στην Καλλιθέα η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί εναν παράδεισο όπου μπορείς να κάνεις μπάνιο και ανα απολαύσεις το καφεδάκι σου στην ησυχία. Με τη μεταμόρφωση του φτιάχτηκε και ένα μουσείο με φωτογραφίες Πριν και Μετά καθώς και απο ελληνικές ταινίες όπου διάσημοι ηθοποιοί βρεθήκαν σε αυτά τα λημέρια με πιο γνωστή , την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία ''Το δόλωμα''.


Προσπερνώντας πολύ ωραία τοπία θα φτάσετε στην άλλη αρχαία πόλη,τη Λίνδο. Σέρνοντας και αυτή τη δικά της ιστορία, η Λίνδος έχει τη δικιά της ακρόπολη της που αποτελεί ένα απο τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα στη Ρόδο. Χτισμένη σε ένα υψόμετρο προσφέρει φυσικές ομορφιές και ωραίες παραλίες. Αν πάτε μέσα Αυγούστου θα πεθάνετε απο τη ζέστη αλλά αν κρατατε τα μαγιώ σας μη φοβάστε για τίποτα. Κάντε και μια βόλτα με ένα γαιδουράκι για να τη γυρίσετε καλά!

Σίγουρα οι ομορφιές του νησιού δεν είναι μόνο αυτές αλλά αν καθόμουν να περιγράψω και οτι άλλο μου αρέσει στη Ρόδο θα κουραζόμουν και εγώ και εσείς. Ξέρω οτι αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, αλλά εδω δεν είναι αυτή η περίπτωση. Ακόμα και αν φαίνεται οτι διαφημίζω το νησί μου δεν είναι έτσι. Απλά χάρισα έναν οδηγό για όποιον θέλει στο μέλλον να το επισκευθεί. Ελπίζω να σας άρεσε!!!


Καλές Διακοπές



to-markoutso.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/2/11 12:09

    ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΙΛΕ.ΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/2/11 18:42

    MPRABO RE FILE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/11 17:44

    Πολύ καλό,πολλά συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *