ροή ειδήσεων

Στο επίκεντρο συμφωνίες με εταιρίες κρουαζιέρας

Στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργεί το τουριστικό ενδιαφέρον του Ισραήλ για τη χώρα - ειδικά στον κλάδο της κρουαζιέρας - στοχεύει η διήμερη επίσκεψη...
του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π.Γερουλάνου, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ.

Η επίσκεψη του υπουργού που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκθεσης IMTM, σε συνέχεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ πέρυσι τον Σεπτέμβριο, έχει κεντρικούς στόχους την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, τη συζήτηση συμφωνιών με εταιρείες κρουαζιέρας, την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των ισραηλινών επισκεπτών, καθώς και την προώθηση του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» που εφέτος είναι αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή.

Η αύξηση των Ισραηλινών επισκεπτών στην Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή το 2010, καθώς οι αφίξεις τους ενισχύθηκαν κατά 57,36% σε σχέση με το 2009. Προορισμοί τους ήταν η Ρόδο, η Κρήτη και κυρίως η Κως, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αφίξεις τους αυξήθηκαν κατά 236% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο κ. Γερουλάνος θα απευθύνει χαιρετισμό την Τρίτη κατά την τελετή έναρξης της έκθεσης αμέσως μετά τον οικοδεσπότη υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Σταζ Μεσέσνικοφ και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με κορυφαίους tour operators και τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας του Ισραήλ, μια και το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την κρουαζιέρα είναι μεγάλο αφού θεωρείται ιδανικός τρόπος για οικογενειακές διακοπές. Ο υπουργός θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη στο σύνολο του ισραηλινού τύπου αλλά και σειρά ατομικών συνεντεύξεων, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συνάντηση με τον ισραηλινό υπουργό Τουρισμού.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Γερουλάνος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ΜΜΕ του Ισραήλ και σημαντικούς tour operators στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα όπου θα συναντήσει την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ και θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Στην ατζέντα των συναντήσεων του περιλαμβάνονται επίσης επαφές με την υπουργό Πολιτισμού κυρία Λιμόρ Λιβνάτ, για το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» και την οργάνωση δράσεων από το Ισραήλ, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στην ΙΜΤΜ. Η έκθεση ΙΜΤΜ πραγματοποιείται για 17η χρονιά και εφέτος παρουσιάζει ρεκόρ συμμετοχών με 300 εκθέτες από 35 χώρες μεταξύ των οποίων οι Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ινδία, Ιαπωνία, κ.α.

ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *