ροή ειδήσεων

Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ

Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι. Δεν μας φτάνουν τα χάλια μας, το ψηφιακό σήμα μας έλειπε. Και ναι, δεν άντεξα, έπρεπε κάπου να τα πω.

Οκ, καταλαβαίνω, υπάρχουν κι αυτοί που για τη μόστρα τους μπορεί να εξοπλίζουν το σπίτι με... στερεοφωνικά και τηλεοράσεις, με σκοπό να γίνει το σπίτι γκομενομαγνήτης. Εντάξει, έχουν κι αυτοί ανάγκες, κάπως πρέπει να τις καλύψουν! Εμείς όμως τί φταίμε;

Από καιρό την είχα ψιλιαστεί τη δουλειά. Από τότε που ξεκίνησαν οι διαφημίσεις με την Πόπη και την βαρεμένη οικογένεια της, εμένα κάτι δεν μου πήγαινε.Το παραδέχομαι, με είχε τραβήξει η διαφήμιση. Αποκαλούσα τον πατέρα μου "κλικλίκο" για να του σπάω τα νεύρα και έκανα διάφορες σκέψεις πάνω στην γενικότερη ιδέα-έμπνευση του διαφημιστή. Είναι λες και κάθε οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει ένα μπαμπά που δεν μπορεί να βάλει δυο καλώδια (hello, κι εγω το κάνω αυτό), μια μαμά-νοικοκυρά εξαρτημένη στις τηλεοπτικά προβαλλόμενες κηδείες, μια γιαγιά που αιωρείται, ένα emo και, φυσικά, την κόρη που είναι μέσα στα πράγματα (Πατερούλη; Το'χω!).

(Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως η οικογένεια μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Βέβαια, το τρελοκομείο το δικό μας σαφώς δεν αποτελεί πρότυπο, οπότε δεν θα επεκταθώ.)

Και καλά, πες ότι η "οικογένεια" ήταν έτσι αλλοπρόσαλλη για να κάνει εντύπωση. Δεκτό. Το θέμα άλλωστε δεν είναι στη διαφήμιση, αλλά στο διαφημιζόμενο προϊόν.

Εδώ στη Ρόδο, έρχεται το ψηφιακό σήμα από τις 25 Φεβρουαρίου και μετά. Πώς το ξέρω; Κάθε φορά που βλέπω τηλεόραση, κάτω από το σήμα του καναλιού βγαίνει ένα μήνυμα που μου λέει να κόψω τον κώλο μου να πάρω αποκωδικοποιητή, αλλιώς δεν θα ξαναδώ το "αγαπημένο" μου κανάλι. Εντάξει, δεν το λέει ακριβώς έτσι, όμως αυτό εννοεί. Δηλαδή, ή παίρνεις αποκωδικοποιητή ή παίρνεις ένα σεμεδάκι και σκεπάζεις την τηλεόραση μη σου σκονίζεται. Μεγάλο δίλλημα. Το "to be or not to be" ξεπεράστηκε. Από εδώ και πέρα θα λέμε "to click-click or not to click-click".

Αυτό που ουσιαστικά με απασχολεί είναι ότι μας έχουν για τόσο ηλίθιους. Θα γίνει το σήμα ψηφιακό και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ο σκοπός δεν είναι να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο της τηλεόρασης, αλλά τον κόσμο που ζούμε. Το να μας απειλούν ότι δεν θα ξαναδούμε τηλεόραση δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί σε σημείο να παραπονιόμαστε που δεν θα ξαναδούμε Next top model και τα συναφή. Αν είναι δυνατόν! Εγώ λέω, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς θα πρέπει να δούμε πως το να μην έχει "καλή εικόνα" η οθόνη μας δεν είναι η καταστροφή του κόσμου. Στρέφουμε την προσοχή μας εκεί που δεν αξίζει και αγνοούμε άλλα πιο σημαντικά πράγματα.

Για να ξυπνάμε σιγά-σιγά!

Εγώ πάντως σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση εδώ και κάτι μέρες. Βιβλία, κιθάρα, ραδιόφωνο και Internet για το σπίτι, και πολλές βόλτες! Δεν μπορώ να πω πως με χαλάει ιδιαίτερα. Όταν θέλω να ενημερωθώ, το κάνω. Μη μου πείτε τώρα πως αν δεν μάθεις από τα δελτία ειδήσεων δεν ξέρεις τι γίνεται! Μην τρελαθούμε τελείως!

neropsaro.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/2/11 10:19

    SIMFONO ME AYTA POY LES ALLA KAI H MIOSI EKPOMPON RF POY 8A GINOYN KATI EINE KAI AYTO GIA TIN IGIAMAS.TO PROBLIMA EINE OTI DEN ENIMERONOMASTE TEXNIKA GIA NA KATALABETE TI PROSFERI TO PSIFIAKO SIMA EKTOS APO KA8ARO SIMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης ΑΘανασίου11/2/11 12:47

    είναι ευκαιρία για κάποιους απατεώνες να τα αρπάξουν από ηλικιωμένους που δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία.
    πχ το Ράδιο Κλεφτρόνι!
    ετοιμάζω σχετικό άρθρο για τις απάτες τους και τις εγκαταστάσεις που κάνουν χωρίς να κόβουν αποδείξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/2/11 17:13

    Ευτυχώς που πολύ κόσμος δεν έχει την νοοτροπία σου αλλιώς τώρα ακόμα θα ήμασταν στην Λίθινη Εποχή. Ξυπνά είμαστε στο 2011. Όταν όλος κόσμος βλέπει τηλεόραση σε HD μορφή όλα τα κανάλια εσύ κάθεσαι να μουρμουράς γιατί να πάμε στο ψηφιακό και είναι άλλη μια κομπίνα για να μας φάνε τα λεφτά. Και στην τελική δεν σε υποχρεώνει κανένας με το ζόρι βάλεις. Αυτό έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και τόσα χρονιά και όχι τώρα. Αυτη είναι η κομπίνα όχι αυτό που λες εσύ. Πάντως κρίμα ένα τόσο νεαρό άτομο με τόσο παλιές ίδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/2/11 21:12

    Αν δεν βαλεις φιλαρακο μου θα βλεπεις μονο ΕΤ1 και ΝΕΤ...που εχουν αναλογικο σημεα και βεβαια οσοι εχουν καινουριες τηλεορασεις και εχουν mpeg4 θα βλεπουν για τους αλλους που εχουν παλιες θα πρεπει να αγορασουν το μηχανιμα!! και λεω τωρα εγω με το φτωχο μου το μυαλο...εγω ειμαι φτωχαδακι και δεν εχω λεφτα να αγορασω το μηχανιμα τι πρεπει να κανω? να μην βλεπω δηλαδη ε? Και μας εβαλαν και ημερομηνια ληξεως δηλαδη στις 25 του μηνος τερμα τα ιδιωτικα καναλια!!
    αυτο φιλε μου λεγετε ΧΟΥΝΤΑ!!! Με το ετσι θελουν να βαλουμε το μηχανιμα τους το οποιο κοστιζει παρακαλω 45-50 ευρω αναλογως βεβαια τι θα παρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/2/11 21:41

    kalo ine na elatothei i parakolouthisi tis tilewrasis, prosopika isos na parakolouthw 2-3 wres tin ebdomada , i kai ligotero
    enalaktiki enimerosi kaliteris poihotitas stin epoxi tis pliroforias mporis na breis pantou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/2/11 18:14

    DEN SE IPOXREONI KANIS NA PARIS DEXTI.DEN EINE XOYNDA EINE APO TIN EYROPAIKI ENOSH KAI AKOMA DEN EXOYME DI TIPOTA ERXETE KAI H SIRA GIA TA TOPIKA KANALIA KAI TIN ERT,KAI IPARXI NOMOS KAI GIA TA RADIFONA,SE ALLES XORES EXOYN GINI AYTA KAI KANIS DEN GRINIAZE OSO EMIS MA!!!! TI 8ELOYME EPITELOY OI ELLHNES METIPOTA DEN EIMASTE EYXARISTIMENI AS KATSOYME STI LI8INI EPOXI POY LEEI KAI O FILOS PIO PANO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *