ροή ειδήσεων

Εγκαίνια του ελληνικού περίπτερου στην τουριστική έκθεση του Μιλάνου από Νικητιάδη

Το ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΒΙT» του Μιλάνου εγκαινίασε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Στην έκθεση συμμετέχουν 130 χώρες με 5.000 εκθέτες και αναμένεται να την... επισκεφθούν 150.000 άτομα. Στο περιθώριο της ΒΙΤ, ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο για θέματα Τουρισμού, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Θέσαμε το θέμα της άρσης των εμποδίων που αφορούν όσους δεν μπορούν εύκολα να επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία», δήλωσε.

«Μετά από συνεννόηση με τον κ. Γερουλάνο», προσέθεσε, «προτείναμε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να οργανώσουμε στη Ρόδο άτυπη σύνοδο των υπουργών Τουρισμού, να προσκληθεί σε αυτή και ο αρμόδιος υπουργός της Ρωσίας και να συζητήσουμε τους τρόπους για να διευκολυνθεί η έλευση μη Ευρωπαίων επισκεπτών».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταγιάνι, τόνισε πως «δουλεύουμε με χώρες μέλη όπως η Ελλάδα -που είναι πρωτοπόρος- για να γίνουν βήματα προόδου. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την άφιξη τουριστών από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία που διαθέτουν αναδυόμενες μεσαίες τάξεις οι οποίες είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να ξοδέψουν».

Ο κ. Ταγιάνι σημείωσε ότι είναι σημαντικό να λυθούν προβλήματα που λειτουργούν ως εμπόδιο στην έλευση νέων τουριστών και για το λόγο αυτό με την ελληνική κυβέρνηση μελετάται η δυνατότητα να οργανωθεί σύνοδος των υπουργών Τουρισμού ώστε να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Εγκαινιάζοντας το ελληνικό περίπτερο της διεθνούς έκθεσης ΒΙΤ συνολικής έκτασης 400 τετραγωνικών μέτρων, ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η χώρα μας θα προβάλει όλο και πιο δυναμικά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (συνεδριακού, αθλητικού, πολιτιστικού, γαστρονομικού) ώστε να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Συγκεκριμένα, πέρυσι επισκέφθηκαν τη χώρα μας 1,5 εκατομμύριο Ιταλοί τουρίστες και ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια.

«Στα κύρια σημεία της νέας τουριστικής μας στρατηγικής είναι η προβολή προγραμμάτων για τα λεγόμενα long weekend (σ.σ. μακρά Σαββατοκύριακα) ώστε να αναδειχθούν πληρέστερα οι πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης.

Στα πλαίσια της ΒΙΤ του Μιλάνου ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση έκθεσης αφιερωμένη στους ζωγράφους Τζόρτζιο ντε Κίρικο και Νίκο Εγγονόπουλο. Η έκθεση πρόκειται να οργανωθεί με πρωτοβουλία της ελληνικής κοινότητας του Μιλάνου, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και με στόχο να ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Κέρκυρας Γ.Τρεπεκλής παρουσίασε το πρόγραμμα με το οποίο η πόλη του θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Ιούνιο τους αθλητές που πρόκειται να πάρουν μέρος στη συνέχεια στους αγώνες των Special Olympics της Αθήνας.

ta nea

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/2/11 14:58

    ΘΛΙΒΟΜΑΙ τιποτα αλλο που αύτος ο ανθρωπος εκλέγει απο το νησί μας και παρολα αυτα ειναι τζιράκι του παπα τετοιου και ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *