ροή ειδήσεων

7ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ & Οικολογική Έκθεσή από το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Ρόδου

Οικολογική Έκθεση 2011 
Κυριακή 3 Απριλίου από τις 11 π.μ. έως τις 14.00 π.μ.. 

Το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Ρόδου θα διοργανώσει το έβδομον Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ και την Οικολογική Έκθεσή του την Κυριακή 3 Απριλίου από τις 11 π.μ. έως τις 14.00 π.μ..

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα μέσα και έξω από το κέντρο στην οδό Γεωργίου Σεφέρη 108.

Φέρε ότι δε χρησιμοποιείς…

Πάρε ότι χρειάζεσαι σε συμβολική τιμή…

(παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, είδη σπιτιού, συσκευές.. κτλ)

Η οίκο αγορά είναι μια πρωτοβουλία που αμφισβητεί την σύγχρονη καταναλωτική υστερία του τρίγωνου σπίτι - ψώνια - κατανάλωση.

Αντικείμενα άχρηστα για κάποιον σίγουρα είναι χρήσιμα για κάποιον άλλον.

Δεν είναι όλα για τα σκουπίδια. Τα πράγματα χάνουν την άξια τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Τους ξαναδίνουμε λοιπόν άξια. Ο μονός ορός είναι η χρήση αυτού που θα πάρουμε. Το παζάρι δεν είναι το άδειασμα της ντουλάπας και αποθήκης μας. Είναι μια πρόταση ανακύκλωσης με βάση την επαναχρησιμοποίηση.

• Περιορίζουμε – επισκευάζουμε – επαναχρησιμοποιούμε- ανακυκλώνουμε.

• Σεβόμαστε κι έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αφού είναι το σπίτι όλων μας.

• Μοιραζόμαστε εμπειρίες, γνώσεις κι εργαλεία για να μη λείπει τίποτα σε κανέναν.

• Μειώνουμε την παραγωγή και την κατανάλωση.

Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε δικά σας αντικείμενα στο μπαζάρ, στείλτε email στη διεύθυνση anna.1963@windowslive.com για κρατήσεις χώρου (5 ευρώ / 2 μέτρα)

Το φεστιβάλ είναι το μοναδικό στο είδος του και είναι μια ωραία ημέρα για έξοδο με τις οικογένειες σας. Παρέχονται διάφορες δραστηριότητες στα παιδιά, όπως ζωγραφική-προσώπου, παιχνίδια, χειροτεχνίες και τέχνες. Θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα στη σκηνή έξω από το κτίριο, συμπεριλαμβανομένων διάφορων παραστάσεων των τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων και μουσικών.

Συμπλέοντας με το οικολογικό θέμα, θα υπάρξει μια υπαίθρια αγορά, όπου οι πωλητές μπορούν να πωλούν χρησιμοποιημένα / μεταχειρισμένα αγαθά. 

Η πρακτική της μεταπώλησης ανεπιθύμητων αντικειμένων έχει ήδη εδραιωθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας τα εμπορεύματα διαθέσιμα σε τιμές κόστους και μειώνοντας τον καταναλωτισμό και των αποβλήτων.

Θα υπάρχει πάγκος μεταχειρισμένων βιβλίων το οποίο θα πωλεί επίσης DVD και είδη για τα παιδιά σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Η ποιότητα των αναψυκτικών προς πώληση θα είναι φυσικά υψηλή και αντιπροσωπεύει την πραγματικά διεθνή ταυτότητα του κέντρου. 

Στο γερμανικό τμήμα θα πωλούνται τα διάσημα λουκάνικα τους και χοτ-ντογκ, όπως και τα προηγούμενα έτη. Θα υπάρξει ποικιλία από σνακ και γλυκίσματα, καθώς και ζεστά και κρύα ποτά θα διατίθενται στο καφέ στο εσωτερικό του κτιρίου.

Εκτός από τη συγκέντρωση εσόδων για το Πολυπολιτισμικό Κέντρο, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει μια κοινοτική εκδήλωση με τη συμμετοχή από ένα ευρύ φάσμα των τοπικών εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων.

Πολλές από αυτές τις οργανώσεις θα πληροφορούν το κοινό για τις δραστηριότητές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων περιβαλλοντικά θέματα, πολιτιστικά και θέματα υγείας.

Το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ γιορτάζει την επιτυχή ενοποίηση διαφόρων εθνικοτήτων και πολιτισμών στη Ρόδο σήμερα. Αυτό αντικατοπτρίζει την αξιοσημείωτη ιστορία του νησιού ως ένα σημείο συνάντησης πολιτισμών και κουλτούρας και που αποτελεί σταυροδρόμι του αρχαίου μεσογειακού κόσμου.

Ελπίζουμε ότι θα έρθετε και θα μας βοηθήσετε ώστε το έβδομο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ και την Οικολογική Έκθεση να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από αυτά που προηγήθηκαν και ότι θα περάσετε μια ωραία μέρα μαζί μας!


Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/3/11 15:39

    makari na hmoun rodo tha summeteixa sigura! kalh epituxia makari na paei opws to thelete kai to exete programmatisei!elpizw na ksanaexoume tetoies ekdilwseis na dinun zwh sthn polh mas kai na drasthriopoioun tous katoikous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *