ροή ειδήσεων

Κυνοκομείο Ρόδου: Επιτέλους οργανώθηκε, με τη βοήθεια της Φιλοζωϊκής! Ας βοηθήσουμε όλοι!

Μετά τις πρόσφατες εκλογές, το Δημοτικό (χωρίς άδεια ακόμα!) Κυνοκομείο Ρόδου ανέλαβε επικουρικά να διαχειριστεί και να βοηθήσει ο Σύλλογος Φιλοζωϊκής Ρόδου. Μέσα σε λίγο καιρό...
καθάρισαν το Κυνοκομείο από τους ποντικούς και τους αρουραίους που είχαν φωλιές ακόμα και μέσα στον εκτυπωτή και πέταξαν όλα τα σάπια έπιπλα. Έφτιαξαν καλύτερα τα κλουβιά, χώρισαν πιο λειτουργικά τα σκυλιά και δημιούργησαν ένα πλάνο λειτουργίας, με πλήρη έλεγχο κάθε ζώου, της ασθένειας του, της θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσει κλπ.
Η εικόνα σήμερα είναι πολύ καλύτερη παρότι ο αριθμός των ζώων παραμένει υψηλός, αφού τα αδέσποτα είναι πολλά στη Ρόδο και οι Ροδίτες συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους ακόμα και δεμένα έξω από το Κυνοκομείο,όπως έγραψε πρόσφατα το adespoto.gr.

Η Φιλοζωϊκή της Ρόδου αποκλειστικά με δικά της έξοδα μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει όλα όσα χρειάζονται τα ζώα, από τροφές και εμβόλια μέχρι και την πληρωμή του βυτιοφόρου που αδειάζει τους βόθρους! Και όταν λέμε έσοδα Φιλοζωϊκής εννοούμε τις τσέπες των μελών της και όχι επιδοτήσεις που ονειρεύονται κάποιοι από Δήμους ή από το κράτος... Ελπίζουν πάντως ότι ο Δήμος δεν θα τους προδώσει και θα τηρήσει τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις του, απέναντι σε αυτά τα 300 περίπου ζώα και σε όσα ακόμα θα φροντίσουν στο μέλλον.

Στο Κυνοκομείο υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να καθαρίσουν καθημερινά αλλά και εθελοντές, φιλόζωοι της Ρόδου που πηγαίνουν όποια μέρα μπορούν, καθημερινή ή σαββατοκύριακο, βάζουν τις γαλότσες τους και τα γάντια τους και ξεκινάνε το καθάρισμα των χώρων και τη φροντίδα των ζώων.

Το Κυνοκομείο έχει περάσει από τον ερασιτεχνισμό, στην επαγγελματική οργάνωση όμως έχει δρόμο ακόμα μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση. Τίποτα δεν θυμίζει τα αίσχη των παλαιότερων υπευθύνων, που με δικαιολογία την έλλειψη χρημάτων από το Δήμο ή το κράτος, δεν έκαναν αρκετές στειρώσεις ή εξετάσεις στα ζώα. Και σήμερα όλα αυτά δεν λείπουν, αλλά υπάρχουν άνθρωποι με θέληση, εργατικότητα και πείρα στα αδέσποτα.

Πώς μπορείτε εσείς να βοηθήσετε;
Το καλύτερο που μπορείτε να προσφέρετε, είναι μια οικογένεια στα δεκάδες σκυλάκια που σας περιμένουν. Θέλετε άσπρο, μαύρο ή καφέ, με βούλες ή ριγέ; Υπάρχουν τα πάντα! Θέλετε μικρόσωμο, μεγαλόσωμο, ημίαιμο ή και καθαρόαιμο; Υπάρχει! Μπορείτε να επισκεφθείτε το Κυνοκομείο, να περάσετε λίγη ώρα εκεί, να δείτε τα ζώα, να παίξετε μαζί τους και να διαλέξετε όποιο σας ταιριάξει! Μπορείτε να δείτε σκυλάκια υγιή, προς υιοθεσία και στο site της Φιλοζωϊκής Ρόδου.

Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε ένα ζώο, μπορείτε να χαρίσετε τροφές (ξηρά, κονσέρβες, ρύζι κλπ), φάρμακα (συνηθισμένα χάπια για αποπαρασίτωση, vibramycin,drontal κλπ) , spray αποπαρασίτωσης κατά των τσιμπουριών, παιχνιδάκια για τα κουτάβια, παλιές κουβέρτες ή σεντόνια, παλιά κρεββατάκια του σκύλου σας, παλιά λουράκια ή κολλάρα. Ακόμα και παλιές εφημερίδες, είναι χρήσιμες για τους εσωτερικούς χώρους ανάρρωσης των χειρουργημένων ζώων.

Υπάρχουν 2 λογαριασμοί της Φιλοζωϊκής Ρόδου όπου μπορείτε να κάνετε τις δωρεές σας:

Εθνική Τράπεζα (ΙΒΑΝ): GR68 0555 0200 0000 0265 62 500 14 ή First Business Bank ( FBB): 0026562-50-01-4

Τέλος, παραπάνω από πολύτιμο είναι να βοηθήσετε εθελοντικά. Σίγουρα δεν είναι πάντα ευχάριστο το καθάρισμα, όμως αρκεί να πάτε μία φορά και θα νιώσετε πόσο σημαντική είναι η βοήθειά σας. Μπορείτε να βοηθήσετε στο πλύσιμο των σκυλόσπιτων ή των κλουβιών αλλά και να ασχοληθείτε με τα ζώα, με την κοινωνικοποίηση τους, να τους προσφέρετε ένα χάδι.

Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν την επίσκεψη σε ένα Κυνοκομείο.

Θα δείτε από μόνοι σας ότι και τα ζώα σας χρειάζονται αλλά και εσείς θα νιώθετε καλύτεροι άνθρωποι όταν θα φεύγετε από εκεί. Θα καταλάβετε ότι η ''φιλοζωϊκή'' δεν είναι Θεός, δεν μπορεί να βοηθήσει τα ζώα όλης της Ρόδου, όμως για όσα μπορεί σταδιακά να βοηθάει, είναι ο κόσμος όλος.

adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/11 13:15

    καλοσοριζω την φιλοζωικη,που εβαλε και λογαριασμους σε τραπεζες να βοηθησουμε....οποιος βαλει χρηματα αλλου θα πανε...δωστε τροφες και οχι απο τα γνωστα κτηνιατρια......πιστευω να καταλαβαινετε τωρα τι παιζετε.....φραγκα θελετε?η κα της φιλοζωικης ξερει τι θα παρει....ξυπνησαμε,ευτυχως και λυπουμεθα που δωσαμε την ψηφο μας στο Κουσουρνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/11 15:39

    μερικα διαμερισματα στην Κυπρο δεν ειναι αρκετα...η κοιλια μας θελει και αλλα...καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/11 16:14

    min valei kanei lefta se logariasmo ths filozoikis............opoios thelei se eidos .Katigorountai gia kakodiaxeirhsh apo tis megaliteres filozoikes tou eksoterikou pou tous estelnan lefta alla pote den edeixnan pou ksodevontousan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/11 16:24

    υπαρχουν πολλοι τροποι βοηθειας, αλλα το κουτοπονηρο μυαλο σας παλι κολλησε στα λεφτα! δωστε σε είδος, δωστε τροφες, δωστε φαρμακα για τα σκουληκια! σταματηστε να κατηγορείτε επειδη καπου ακουσατε κατι και πηγαιντε με τα ματια σας να δείτε το κυνοκομειο και τι δουλεια κανουν!
    η διαφορα ειναι εμφανής απο πριν.
    κουσουρνας και χατζηευθυμιου συνεχιζουν να μη δινουν δεκαρα για τα αδεσποτα!
    απλως η φιλοζωικη καταφερε να παρει τη διαχειριση, δεν θα δει ποτε χρηματα απ το δημο , αυτο σας το υπογραφω!
    ολοι οι δημοι στην ελλαδα ετσι κανουν.
    φορτωνουν τα ασυλα τους στις φιλοζωικες , να βγαλουν το φιδι απ την τρυπα!
    υιοθετηστε ενα ζωακια αποεκει, ειναι το καλυτερο που μπορείτε να προσφερετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/4/11 23:25

    ΣΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΗ ΣΚΥΛΙΑ,ΛΟΓΟ ΕΛΕΙΨΗΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗΣ. ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΥΦΟ. ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΑΠΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.ΦΙΛΟΖΩΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ,ΤΗΝ ΔΙΩΞΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΔΕ.. ΑΙΣΧΟΣ..ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα =) Εγω και αλλες 4 κοπελες εχουμε μια ομαδα εφηβων ( Πεφταστερια ) και σκεφτομαστε να κανουμε μια εκδηλωση με θεμα τα ζωα επειδη αυτο τον καιρο εχουν συνβει αρκετα περιστατικα. Επισης εχουμε και εναν αλλο σκοπο να μαζεψουμε λευτα με αυτην την εκδηλωση που για τα αδεσποτα που τα εχουν παρατημενα στν Φιλοζωικη, θα χαρουμε πολυ αν συνεργαζομασταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *