ροή ειδήσεων

Ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών-Δικαστηρίων


Εξετάζεται και για τη Ρόδο.
Στην ίδρυση τμημάτων Μεταγωγών- Δικαστηρίων Κομοτηνής, Κοζάνης, Λαμίας, Καλαμάτας και Ηρακλείου αποβλέπει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2010. Σε δεύτερο σχέδιο Π.Δ. που εκκρεμεί...
προς υπογραφή από το γραφείο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων Νιγρίτας, προκειμένου να αναβαθμιστεί το ευρύτερο σύστημα μεταγωγής κρατουμένων σε όλη τη χώρα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντή, για τη λειτουργία αστυνομικών υπηρεσιών και την ίδρυση υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα.


Σε ό, τι αφορά στην ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στη Ρόδο, η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενημερώσει σχετικά την ιεραρχία και το συγκεκριμένο ζήτημα εξετάζεται, στα πλαίσια βέβαια της υφιστάμενης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, αναφέρει ο υπουργός.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρει επιπλέον, ότι στο πλαίσιο της γενικότερης εκτίμησης των αστυνομικών αναγκών και της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα επανεξεταστεί η οργανωτική δομή των Α΄ και Β΄ Αστυνομικών Διευθύνσεων Δωδεκανήσου, σε σχέση με τις μεταβολές που επήλθαν στη διοικητική διαίρεση της χώρας, ώστε να αξιολογηθούν τυχόν αστυνομικές ανάγκες και αδυναμίες και σε συντρέχουσα περίπτωση να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Ο υπουργός πάντως με το έγγραφό του, επισημαίνει την αδυναμία εύρεσης κατάλληλων κτιριακών υποδομών για τη στέγαση νέων υπηρεσιών, και επικαλείται ως παράδειγμα την περίπτωση του Τμήματος Τροχαίας στην Κω, το οποίο καίτοι ιδρύθηκε με Προεδρικό Διάταγμα του 2007, δε λειτούργησε. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *