ροή ειδήσεων

Έκκληση από το Κυνοκομείο να μην εγκαταλείπουν οι Ροδίτες τα άρρωστα σκυλιά τους

Ρόδος: Έκκληση από το Κυνοκομείο να μην εγκαταλείπουν οι Ροδίτες τα άρρωστα σκυλιά τουςΈκκληση να μην αφήνουν στο κυνοκομείο άρρωστα ζώα, κάνει ο σύλλογος φιλοζωικής Ρόδου, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες τους να αναλαμβάνουν και την ευθύνη παροχής περίθαλψης όταν τα ζώα τη χρειάζονται...

Συγκεκριμένα η πρόεδρος κ. Αναστασία Σταματίου καλεί μέσω της «Ροδιακής» όσους ιδιοκτήτες διαπιστώσουν ότι τα ζώα τους και ιδιαίτερα τα σκυλιά τους πάσχουν από καλαζάρ μία ασθένεια που δύσκολα θεραπεύεται να μην τα εγκαταλείπουν στο κυνοκομείο. Όπως εξηγεί αφενός μεν δεν υπάρχει χώρος και αφετέρου ήδη το 1/3 των 280 περόπου σκυλιών που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο νοσούν ήδη από καλαζάρ και θα πρέπει να τους γίνει ευθανασία.

Οι οικονομικές δυνατότητες όπως τονίζει είναι περιορισμένες ενώ την ευθύνη αυτή την έχουν ηθικά οι ιδιοκτήτες τους οι οποίοι όταν τα ζώα φτάσουν σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να τους γίνει η ευθανασία ή η θεραπεία.

Η φιλοζωική έχει αναλάβει τη διαχείριση του Κυνοκομείου μετά τις πρόσφατες εκλογές και αυτό που παρατηρείται σήμερα δυστυχώς είναι σκληρό για τα ζώα αυτά. Θα πρέπει να θανατωθούν καθώς οι ιδιοκτήτες τους δείχνουν ανευθυνότητα και με το να τα εγκαταλείψουν, νομίζοντας ότι δεν έχουν πλέον ευθύνη.

Επίσης, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Κυνοκομείο. Στους δρόμους της Ρόδου βλέπει κανείς συχνά άρρωστα ζώα αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπαίνουν στο κόπο να τα θεραπεύσουν όταν ασθενούν ούτε τους προσφέρουν σωστή πρόληψη. Πολλές φορές πάνε τα σκυλιά στον κτηνίατρο όταν είναι πια πολύ αργά και αρνούνται την θεραπεία γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν το κόστος... Αυτό το Chow Chow είναι ένα ακόμα σκυλί, που δημοσίευσε το adespoto.gr. Παρότι καθαρόαιμο το εγκατέλειψαν όταν έπαθε ψώρα και τώρα μία φιλόζωη παλεύει να το κάνει καλά με δικά της χρήματα και κόπο, γιατί έχει ελπίδες και είναι νεαρό σε ηλικία. Είναι μια κακιά συνήθεια που βλέπουμε καθημερινά στη Ρόδο, λόγω έλλειψης ενημέρωσης για τις ασθένειες αυτές που θεραπεύονται αν εντοπιστούν νωρίς.

adespoto.gr/εφημερίδα Ροδιακή

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *