ροή ειδήσεων

Πνίγηκαν στο λάδωμα αρχιτέκτονες και πολεοδομία...

Γεια σας,
Είμαι Ροδίτης και ζω στο Βέλγιο από 46 ετών. Θέλω να επιστρέψω στη Ρόδο γιατί αγόρασα ένα οικόπεδο και χρησιμοποιώντας ένα αρχιτέκτονα να χτίσω ένα σπίτι.
Ο πρώτος αρχιτέκτονας μου ζήτησε € 8.000 για την αίτηση άδειας... κτιρίου χωρίς να κάνει τίποτα. Έλεγξα την πολεοδομία σε μένα και είπε ότι δεν είχε κάνει τίποτα, στη συνέχεια, αρνήθηκε να πω αυτό.
Έχω προσλάβει άλλο αρχιτέκτονα, πλήρωσα πρώτη φορά γύρω € 22.000 και επιπλέον € 14.000 και στη συνέχεια και πάλι έλαβα τα σχέδια του σπιτιού απο την πολεοδομία τη σφραγίδα.
Τότε μου είπαν υπήρχε ένας νέος νόμος και εγώ ζητήσει ένα πιστοποιητικό του ενεργειακού κόστους βεβαίωσης € 9.200.
Έχω πληρώσει ακόμη, αλλά είμαι ακόμα λείπουν κτίριο μου επιτρέπει λείπει ακόμα και πάντα μια υπογραφή και έχει για πάνω από 3 μήνες. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο, λυπάμαι ήδη την απόφασή μου και ντρέπομαι να είμαι Έλληνας.

Αρκετές φορές καλύπτουν τους αρχιτέκτονες στην πολεοδομία. Μου αναφέρεται σαφώς ότι αν δεν "λάδωμα" δεν γίνεται τίποτα. Νομίζω ότι με όσα έδωσα όλα αυτά τα χρήματα όπως ο ίδιος είχα πνιγεί στο "λάδι".

Κωνσταντίνος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/3/11 08:06

    Φιλε εμεις φευγουμε κι εσεις ερχεσαι? Εισαι με τα καλα σου? Ζεις σε μια τιμια χωρα και φευγεις για να ερθεις στη ζουγκλα? Στην χωρα της κομπινας στη χωρα δεν σεβεται τα ανθρωπινα δικαιωματα στη χωρα που ζουν και επιβιωνουν μονο οι κλεφτες και οι μεγαλοκαρχαριες πολιτικοι!! Μεινε φιλε μου στο Βελγιο γιατι θα το ματανιωσεις και θα χτυπας το κεφαλι σου αν πατησεις το ποδι σου στη χειροτερη χωρα της Ευρωπης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/3/11 11:31

    ο πρώτος κύριος ας μάθει πρώτα ελληνικά και μετά να αποκαλεί το εαυτό του ροδίτη (Έλληνα ), παντού και πάντα θα υπάρχουν λαμόγια και όχι μονό στην Ελλάδα!!! ο δεύτερος κύριος που θέλει να φύγει από την Ελλάδα ας μη ξέχνα πως και ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος και συμμετέχει ….
    τέλος ας αγαπήσουμε όλοι μας λιγάκι αυτή την πατρίδα δεν μας έβλαψε ποτέ, εμείς πάντα την πικραίνουμε ας γίνουμε λιγάκι πατριώτες και όλα θα φτιάξουν ας μην κοιτάμε μονό τη πάρτη μας !!!!
    Αγαπώ την πατρίδα μου ,είναι μοναδική και πολλοί θα ήθελαν να είναι Έλληνες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/3/11 12:00

    eisai siguros oti mexri ta 46 su zouses sti rodo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/3/11 13:31

    πολεοδομίες, εξετάσεις οδήγησής..όπου μπλέκονται επιθεωρητές και εξεταστές τα ΛΑΔΙΑ στάζουν και η κυβέρνηση στο ΚΟΣΜΟ της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/3/11 17:19

    22/3/11 11:31 ..Σου αρεσει ρε Λαμογιο ολη αυτη η κατασταση ε? εισαι κι εσυ απο τους βολεμενους για αυτο αγαπας πολυ την Ελλαδα..Σου αρεσει κι εσενα η κομπινα(συστημα) οι μιζες και οτι αλλα σκατα κανουν αυτο τον τοπο..να ντρεπεσε που εισαι Ελληνας!!
    Οταν πεις σε καποια χωρα οτι εισαι Ελληνας ολοι φτυνουν...μας εχουν οπως εμεις τους Αλβανους αν και αυτοι τωρα ειναι καλυτεροι απο εμας!!
    Ουσττ ρε κοπροσκυλο μιζαδορε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/3/11 18:51

    Αν δε γνωρίζετε Ελληνικά και ορθογραφία, υπάρχουν και τα Greeklish.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/3/11 19:01

    Re den ntrepeste na lete tous poleodomous lamogia re lamogia!!!

    Autous pou me ton idrota kai ta psixoula pou pernoun xrizoun ti Rodo mas kai tin exoun kanei Monaco!!!

    Ou na mou xa8ite lamogia e lamogia!!!

    Na zisoun oi leventes tis poleodomias!!!

    Ta dika mas paidia ta volemena!!!!!

    Gaidouria me sinxisate pali!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/3/11 19:03

    Το ότι δεν ξέρει κάποιος ορθογραφία δε σημαίνει ότι δεν είναι Έλληνας. Μπορεί να μην ξέρει κάποιος ορθογραφία, αλλά μπορεί να έχει ελληνικές αξίες, δηλαδή σεβασμό στον άνθρωπο και στη διαφορετική άποψη του άλλου.
    Εσύ που ξέρεις ορθογραφία (11:31), δεν νομίζω να είσαι Έλληνας γιατί δε σέβεσαι καθόλου τη γνώμη του άλλου και βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις κάποιον μη Έλληνα επειδή οι συνθήκες (οικονομικές, κοινωνικές) δεν τον βοήθησαν να μάθει ορθογραφία.
    Τέλος,τα Greeklish είναι καταστροφή για την ελληνική γλώσσα, γιατί χάνεται τελείως το ελληνικό αλφάβητο. Καλύτερα ένα ανορθόγραφο κείμενο,παρά ένα κείμενο γραμμένο στα greeklish.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/3/11 20:47

    πολεοδομια???
    ο λαδωσας
    του λαδωσαντος
    τον λαδωσα
    ω λαδωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/3/11 21:00

    22/3/11 08:06

    Εισαι το μεγαλείον του Νεοελληνα..

    Που εχεις μάθει οτι ολα τα στραβά και ανάποδα γίνονται μόνο στην Ελλάδα, ενω στο εξωτερικό ειναι ολα τέλεια και οι ιδανικές κοινωνίες.

    Στο μυαλό σου φαντάζει οτι έξω τα λεφτά στις δουλειές ειναι "" Πάρτε κόσμε μεγάαλους μισθούς"" και οτι τα προιόντα στα μαγαζιά.... ειναι πάμφθηνα εως τζάμπα.

    Αχ! ρε φουκαρά.
    Τραβα να δείς πως δουλεύουν εξω, και πώς μαζεύονται τα λεφτουδάκια και τι αλλα εξοδα υπάρχουν.

    Δεν θα αντέξεις καθόλου εκεί με τα μυαλά που κουβαλάς.

    Εισαι μαθημένος καλοβολεμένος και το μόνο που ξέρεις ειναι να κατηγορείς την πατρίδα σου και να την χαρακτηρίζεις ως την χειρότερη χώρα της Ευρώπης..

    Κρίμα και ντροπή που σκέπτεσαι ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/3/11 21:32

    sto eisaggelea file na deis pos tha se parakalane meta .pigene kai tha deis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/3/11 22:49

    Καλά έτσι είσαστε όλοι απίστευτοι...
    Βλέπετε καθόλου από ουσία στην συζήτηση?Το θέμα μας είναι ποιος είναι Έλληνας?Το θέμα μας επίσης δεν είναι ότι αυτός έρχετε από το Βέλγιο.Το θέμα μας είναι ότι έχει πληρώσει ένα κάρο λεφτά και συνεχίζουν την απίθανη γραφειοκρατία.
    Ο πρώτος φίλος που σχολίασε έχει εν μέρει δίκιο. Πρώτα απόλα η Ρόδος είναι πάνω απόλα (και από την Ελλάδα) όμως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει άσχημα ούτε για το νησί μου,ούτε για την χώρα μου γιατί όντως πολλοί θα θέλανε να ήταν Έλληνες.
    Η αληθεια όμως φίλε από το Βέλγιο,που έρχεσε να μπλέξεις (εισαγγελέα και γρήγορα και μετά στα δικαστήρια μπας και αλλάξουν τα λαμόγια,γιατιί η αλήθεια είναι ότι η Πολεοδομία είναι χειρότερη ακόμα και από την Αρχαιολογία)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/3/11 23:16

    Δηλαδή, στους Έλληνες επιτρέπεται να είναι παράτονοι; Φίλε μου, που γνωρίζεις καλά την ελληνική γλώσσα, διάβασε και καμιά γραμματική, μάθε πρώτα τόνους και στίξη, και μετά κρίνε τους άλλους.
    Όσο για τον πρώτο κύριο, καλά θα κάνει να μείνει εκεί που είναι και συμφωνώ απολύτως με τον δεύτερο κύριο. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/3/11 23:42

    ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΔΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΞΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΡΧΕΣΤΕ?ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΕΡΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος22/3/11 23:54

    Μην τσακώνεσται για το ποιός είναι πιο Έλληνας από τον άλλο. Μόνο με αυτή τη διαδικασία αντιπαράθεσης, αποδείξατε περίτρανα ότι όλοι είστε και είμαστε έλληνες. Τιμή μας και καμάρι μας. Μπορούμε όμως να αποδείξουμε στον εαυτό μας πρώτα απόλους ότι πραγματικά είμαστε άξιοι να φέρουμε τα πάνω κάτω. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε το δαχτυλάκι μας και να γυρίσουμε την μοίρα της χώρας μας. Να καταδικάζουμε το παράνομο και να μην κρυφοβλέπουμε το βόλεμά μας. Γιατί αν εμείς όλοι οι άλλοι αν δεν λαδώναμε δεν θα υπήρχαν οι λαδωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/3/11 00:18

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ?????
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/3/11 08:02

    22/3/11 21:00...Eπειδη φιλαρακο μου εγω εχω κανει στο Εξωτερικο(Γερμανια,Αυστραλια) και τωρα ζω στην πατριδα μου την Ελλαδα και στον τοπο που γεννηθηκα την Ροδο...Σου λεω λοιπον οτι εξω ειναι παραδεισος δεν υπαρχει καμια συγκριση!! και δεν μιλαω για τις ομορφιες της Ελλαδος οι οποιες ομολογουμενος δεν υπαρχουν σε αλλο μερος του κοσμου! αλλα μιαλω για τις συνθηκες εργασιας νομων ανθρωπων και συστηματων!! Η Ελλαδα φιλε μου ειναι ζουγκλα δεν σεβεται κανεις τιποτα απο τον πολιτικο μεχρι και τον τελευταιο!! Τι να ερθει να κανει ο Ανθρωπος εδω? ακομη δεν πατησε στο αεροδρομιο Διαγορας και ηδη αρχισε ο Γολγοθας του!!
    Ο κοσμος φευγει απο την χωρα της κομπινας και της αρπαχτης κι εσυ θελεις να ερθεις? Μην κανεις αυτο το λαθος φιλε μου θα το μετανιωσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/3/11 10:24

    Κατ'αρχήν ο άνθρωπος λέει ότι βρίσκεται στο Βέλγιο 46 χρόνια. Πιθανότατα δεν τελείωσε το σχολείο όταν αναγκάστηκε να μεταναστεύσει εκεί για ένα καλύτερο αύριο. Μαζεύοντας κάποια χρήματα θέλησε να φτιάξει ένα σπίτι στον τόπο του, όνειρο χιλιάδων μεταναστών.
    Τώρα, οι πολεοδομίες ως γνωστών είναι διεφθαρμένες και υπάρχουν υπάλληλοι που χωρίς οίκτο σου κάνουν τη ζωή δύσκολη για να αναγκαστείς να λαδώσεις. Όχι για να σε αφήσουν να παρανομήσεις, αλλά για να τελειώσουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα. Οι περισσότεροι μηχανικοί ιδιώτες που συναλλάσσονται με τέτοιου είδους υπηρεσίες συνήθως παγιδεύονται από του υπαλλήλους και αναγκάζονται, για να πληρωθούν και οι ίδιοι να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Όποιοι έχουν βγάλει άδεια το ξέρουν αυτό. Υπάρχει ένα σύστημα συντονισμένου εκβιασμού. Η τελική λύση θα είναι είτε να ενδώσεις και να λαδώσεις, είτε να καταφύγεις σε κάποιον υπάλληλο της πολεοδομίας να σου εκδώσει την άδεια, παρακάμπτωντας νομοθεσίες και σφραγίζοντας την άδεια σε χρόνο ρεκόρ. Αν κάποια στιγμή αρχίσουν να ελέγχονται οι άδειες αυτές κάποιοι, υπάλληλοι, υπογράφοντες και ιδιώτες θα βρεθούν μπλεγμένοι. Επειδή η Ρόδος είναι μικρή, όλοι μας γνωρίζουμε με ονόματα ποιοί κάνουν τέτοιες δουλειές. Σε λίγο η αγανάκτηση του κόσμου θα φτάσει και εκεί και τότε αλίμονό τους.
    Φίλε μου, σου προτείνω να βρεις έναν τίμιο και έμπειρο μηχανικό για να σε βοηθήσει και να σε καθοδηγήσει σε αυτό το χάος. Σου προτείνω επίσης αν νομίζεις ότι σε εξαπατήσανε να κινηθείς νομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος23/3/11 15:20

    Οι Πολεοδομίες πρέπει να ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ και να ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΟΥΝ απο την αρχή με πέτρα και κασμά απο τους ίδους τους "διοικητές και υπαλλήλους" της !

    over

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος23/3/11 17:17

    To αλλο το λαμογιο λεει τον ανθρωπο αγραμματο...Δεν σε ενοχλει ρε λασπη το κολοκρατος και ολα τα λαμογια που υπαρχουν αλλα του ανθρωπου η γραμματικη!! Αληθεια λενε οτι η Ελλαδα ειναι η χειροτερη χωρα της ευρωπης αφου στη χωρα αυτη υπαρχουν ανθρωποι σαν εσενα που σκεφτονται ετσι!!
    Φιλε μου να ξερεις οτι φευγεις απο ενα σοβαρο κρατος σαν το Βελγιο και ερχεσαι σε μια χωρα με ανθρωπους ετοιμους να κατασπαραξουν το ονειρο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος23/3/11 20:45

    22/3/11 23:54 ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΣΤΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ .. ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος23/3/11 21:32

    23/3/11 20:45 ..Esy fysika 8a xoreueis!pisoglenti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος24/3/11 07:56

    kalhspera.eimai ellhnida kai zousa sth rodo 35 xronia.apo tote pou gennhthika.exw kanei apeira taxidia sto exwteriko kai toys teleytaioys 4 mhnes pantreythka kai zw sthn florida.oudemia sxesh exei h ellada me ton ypoloipo kosmo.apexei milia makria..dystyxws gia olous osous menoun ekei shmera.lypamai poly.h entypwsh pou exoun oi xenoi gia thn ellada einai h xeiroterh.gelane otan tous peis oti eisai apo thn ellada.kai den exoun adiko.den to katalabaina wsotou hrtha sthn amerikh.h ellada einai omorfh xwra exei fysikes omorfies alla den ftanei mono ayto.oloi prepei na thn sebastoume.kai na prospathisoume na ths epistrepsoume to megaleio pou exase!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος24/3/11 18:11

    Καλά, είστε όλοι αγράμματοι και αστοιχείωτοι, αλλά και εντελώς βραδύστροφοι, άλλα διαβάζετε, άλλα καταλαβαίνετε και άλλα λέτε και γράφετε μετά. Και εξηγώ:
    Ο άνθρωπος αυτός που μέχρι τα 46 του ζούσε στη Ρόδο και κατόπιν στο Βέλγιο αποφάσισε καθώς λέει να αγοράσει ένα οικόπεδο και να χτίσει ένα σπίτι. Όλα καλά και άγια εως εδώ. Απευθύνθηκε λοιπόν σε ΙΔΙΩΤΗ αρχιτέκτονα στον οποίο και έδωσε τα πρώτα 8.000 τα οποία κατά τα λεγόμενα του ο αρχιτέκτονας του τα έφαγε. Επέλεξε να αφήσει τα πράγματα ως είχαν, μα νην τον κυνηγήσει, να μην τον μηνύσει και να μη διεκδικήσει πίσω τα λεφτά του για τους δικούς του λόγους και αφού στην τελική δικά του λεφτά ήταν, με γεια του με χαρά του.
    Βρήκε δεύτερο αρχιτέκτονα μηχανικό τον οποίο πλήρωσε ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ (αμοιβές μελετών-επίβλεψης, φορολογικά, εισφορές, ΦΠΑ κ.λπ.) το οποίο κόστος προβλέπεται ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ και έβγαλε την άδεια που ζήτησε ώστε να κατασκευάσει ένα νόμιμο σπίτι. Επιπλέον πλήρωσε και ένα ποσό για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτιρίου το οποίο είναι κι αυτό υποχρεωτικό από 01-10-2010 και για το οποίο επίσης το κόστος προβλέπεται από τη νομοθεσία.
    Τα λαδώματα των υπαλλήλων της πολεοδομίας δε βλέπω πουθενά και αν εσείς που σπεύσατε να κατηγορήσετε και να λοιδωρήσετε ως πρωταθλητές της κατινιάς, τα βλέπετε πουθενά, να μας το πείτε και εμάς. Εσείς αλήθεια πόσους δημοσίους υπαλλήλους (πολεοδομίας, ΙΚΑ, εφορίας, γιατρούς) κηνυγούσατε και κυνηγάτε να λαδώσετε για να κάνετε τις παρανομίες σας, να γλυτώσετε τα πρόστιμα ή να φάτε τη θέση κάποιου φουκαρά ασθενή που περιμένει στην ουρά υπομονετικά?
    Απίστευτη κατινιά, το επίπεδό σας είναι τουλάχιστο θλιβερό και η μανία που έχετε να κατηγορείτε τους άλλους δείχνει οτι και στερημένοι είστε σε πολλά επίπεδα και πολλούς τομείς και εντελώς λειψοί από άποψη παιδείας. Τι άλλο να πω από το οτι λυπάμαι για το επίπεδο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος24/3/11 20:05

    24/3/11 18:11 ...Εγω λυπαμαι για το επιπεδο σου Παλιοκουμμουνιστη!!Φασιστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος24/3/11 21:28

    ΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ ΕΣΥ ΤΕΛΕΦΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΡΙΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΑΖΙ? ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΑΛΕΞΕ. ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΑ. ΠΟΛΥΞΕΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος24/3/11 22:50

    ESY PALI TELEYTAIE..24/3/11 21:28 H FASISTAS 8A EISAI..H KOUMMOUNI! ALLA KAI AGRAMMATOS TA MISA POU EGRAPSES EINAI LA8OS...SIKALA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος25/3/11 08:48

    kala ta ellhnika toy kyrioy apo to belgio sas peiraksan,endexomenos kai ta greeklish ta dika moy.......ego proswpika pote den ladosa oyte kai prokeite,an den analaboyn oi polites na symperiferthoyn swsta,tote oi syzitiseis thane atermones,parepiptontos ego kanw thn doyleia moy apaitontas apo toys ypalhloys na leitoyrgisoyn endexomenos anebazontas kai toys tonoys,omologoymenos omws pws an den yparxei aytos poy dinei thn miza den yparxei kai aytos poy thn pairnei,kai mhn mas ftaime ola ,OLOI kapoia stigmh mphkate ston peirasmo na ladosete gia na fate thn thesh kapoioy alloy eite sthn seira eite sthn ergasia,teleytaio peristatiko sto nosokomeio mia kyria poy leei pws eixe gnwsto ton giatro kai apaitise na perasei prwth ,blepontas mia oyra 10 atomon,enoeite pws efage porta,an den allaksei i koyltoyra etsi tha leitoyrgei to systhma,oi polites to dieftheiran prwtoi
    enas melontikos metanasths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος25/3/11 10:40

    Ρε λαμογιο σε πειραξε η ορθογραφια του ανθρωπου? Σαν δεν ντρεπεσαι λαδοτυρι!! Και μονο οτι υπαρχεις κανεις κακο στη Ελλαδα...Κοπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος25/3/11 10:49

    24/3/11 18:11 ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ? ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!! ΦΑΣΙΣΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος25/3/11 21:39

    Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ.ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ.ΟΛΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΤΣΙΕΣ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ.ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΧΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΩ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ Η ΠΤΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΝΕ ΚΑΦΕ.
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ:ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΕΠΙΝΑ.ΤΩΡΑ ΧΟΝΤΡΕ ΠΙΕΣ ΚΑΦΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ.
    ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος25/3/11 23:00

    Κουραγιο φιλε μου...Θα πρεπει να τρεξεις πολυ για να βρεις το δικιο σου! καποιοι ειπαν οτι ειμαστε η χειροτερη χωρα της Ευρωπης σε τετοια θεματα και εχουν απολυτο δικιο!! Οσο για εκεινους που μιλησαν για την ορθογραφια του ανθρωπου ειναι ΖΩΑ...σεβασμο ρε ζωα στο προβλημα του ανθρωπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος26/3/11 09:21

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ Ο ΛΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ (ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ..... ΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ????

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΛΑΚΑ...

    ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΡΟΔΟΣ.... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ....

    ΤΟ ΙΔΙΟ...ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ...ΟΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!

    ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΛΙΘΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος26/3/11 15:44

    Για να μη συναναστραφώ ούτε δευτερόλεπτο με τις θλιβερές υπάρξεις σας, χρησιμοποιώ ως παραπέτασμα το όνομα 24/3/11 18:11
    Ανώνυμε 25/3/11 10:49 επιβεβαιώνεις με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτά που έγραψα: Το πνευματικό και διανοητικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων γράφουν εδώ μέσα είναι τουλάχιστο θλιβερό και το δικό σου ακόμα κατώτερο. Που είδες βρε διανοητικά υστερημένε να αναφερθώ στην ορθογραφία του συντάξαντα της ανάρτησης? Μαζί του είμαι που έχει μπλέξει με τα λαμόγια που εσύ και κάτι άλλοι επιπέδου αναλόγου του δικού σου τρέφουν και συντηρούν. Για το δικό σου το επίπεδο και των ομοίων σου μίλησα που ενώ είστε αγράμματοι, αστοιχείωτοι και τενεκέδες ξεγάνωτοι κάνετε τους έξυπνους εκεί που σας παίρνει. Δεν είστε σε θέση να καταλάβετε το νόημα ενός κειμένου οσο απλά κι αν είναι γραμμένο αυτό και αντί να το βουλώσετε και να ασχοληθείτε με το Playstation (μιας και μόνο μέχρι εκεί φτάνουν, αν φτάνουν, οι δυνατότητές σας) το παίζετε και έξυπνοι και παίρνετε και θέση.
    Ξαναλέω απλά (αν καιπάλι δε θα το καταλάβετε). Το μόνο λάθος που έκανε ο άνθρωπος από το Βέλγιο είναι οτι δεν κυνήγησε τον πρώτο αρχιτέκτονα (λαμόγιο) που του έφαγε τα λεφτά του. Απο κει και πέρα, η νομοθεσία εφαρμόστηκε, η πολεοδομία έκανε τη δουλειά της και ο άνθρωπος εξυπηρετήθηκε αφού έχει την άδεια στα χέρια του. Δηλαδή ποιό είναι το πρόβλημα, οτι πλήρωσε γι αυτό? Δηλαδή στο Βέλγιο θα του κάναν όλη του δουλειά τσάμπα ? Και επιτέλους αν το τελικό κόστος του φαίνεται πολύ ας τα βάλει με το κράτος και την πολιτεία, διότι το κόστος τόσο των οικοδομικών αδειών όσο και της ενεργειακής επάρκειας προβλέπονται και καθορίζονται από τη νομοθεσία και κάθε παρέκλιση της νομοθεσίας είναι παρανομία.
    Για να κλείσω: Επιχειρήματα και αντικορύσεις προς αυτά που γράφω υπάρχουν? Αν ναι να τα ακούσω, αν όμως πρόκειται να σχολιάσετε μόνο με ύβρεις και βωμολοχίες μη μπείτε στον κόπο να το κάνετε διότι απλά θα επιβεβαιώσετε την εικόνα που έχω για σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος27/3/11 07:43

    26/3/11 15:44 Κοψε την πρωινη την μεσημεριανη και την βραδυνη...Το μυαλουδακι σου εχει κανει τρυπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος27/3/11 07:53

    Klasikos neoploutos ellinaras! @26/3/11 15:44 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος27/3/11 23:18

    26/3/11 09:21
    ΜΕΓΑΛΕ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΟ.
    ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ?ΚΟΙΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ.
    ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΙΘΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΤ.ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΕΝΩ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΕΚΑΝΕ Π....Σ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΔΡΟΜΟ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ.ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος27/3/11 23:45

    ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΩ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ.ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩΒ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ.ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ Ο ΚΟΠΡΟΣ ΦΑΡΔΥΚΟΛΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΘΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΣ.ΒΑΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΡΤΕΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ FACEBOOK ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΡΟΔΟΥ.ΑΧΡΗΣΤΕ...
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΣΥ ΕΒΡΙΣΕΣ ΠΡΩΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος28/3/11 11:32

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ , ΔΕΙΧΝΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ . ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ , ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ , ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος28/3/11 16:09

    ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΞΥΠΝΗΣΑ ΜΕ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΑ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος28/3/11 16:52

    όλα τα αλλάζει το Γιωργάκι τις πολεοδομίς και τις λαδίες των υπηρεσιών όπως την Πολεοδομία θα τις αγγίξει κανείς ?

    Μόνο να μιλάνε για περικοπές δημοσίων υπαλληλων ξέρουνε !

    Κατά τα άλλα ποιό το έργο της κυβένησης αυτής ?

    ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ
    ..στα μούτρα ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος29/3/11 09:23

    Ανώνυμε 27/3/11 23:18 και 27/3/11 23:45 : Με λίγο περισσότερη προσοχή θα δεις οτι η ώρα της ανάρτησης μπαίνει στο τέλος του σχολίου άρα λοιπόν ο ανώνυμος 26/3/11 09:21 δε σου φταίει σε τίποτα και προφανώς αναφέρεσαι στον ανώνυμο 24/3/11 18:11 και στον ανώνυμο 26/3/11 15:44 που είμαι βέβαια εγώ. Αν λοιπόν δεις πιο προσεκτικά τα σχόλια θα διαπιστώσεις οτι ο ανώνυμος 25/3/11 10:49 και μόνον αυτός διέκρινε κάπου στο σχόλιο μου οτι κατηγόρησα τον συντάξαντα του άρθρου για την ορθογραφία του, πράγμα που δε συνέβη άρα καλώς απάντησα. Με άσχημο ύφος βέβαια, αλλά πίστεψέ με είναι το μόνο που περνάει εδώ, όσες φορές έγραψα ευγενικά και επώνυμα το μετάνοιωσα (και πίστεψε με ήταν πάρα πολλές).
    Αναφορικά με εσένα τώρα: Η προσπάθειά σου να σκιαγραφήσεις το πορτραίτο μου σημείωσε 100% αποτυχία καθώς δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος (ούτε υπήρξα ποτέ μου υπάλληλος δημόσιος-ιδιωτικός). Δεν είμαι κομματικοποιημένος καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία παράταξη που να με εκφράζει. Είμαι κάθε άλλο παρά τεμπέλης, απλά ο λόγος οτι έχω το χρόνο να ασχολούμε με το INTERNET πρωινές (και όχι μόνο ώρες) είναι το οτι έχω χτυπηθεί από την ύφεση και έχω αναγκαστεί να διακόψω τη συνεργασία μου με αρκετά από τα άτομα που μέχρι πρότεινος απασχολούσα στις δουλειές μου και τους απασχολούσα εντελώς νόμιμα. Όπως είναι προφανές, είμαι μηχανικός (του ιδιωτικού βέβαια τομέα) και γι αυτό γνωρίζω άριστα τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικής άδειας αλλά και την ενεργειακής επάρκειας και για το λόγο αυτό πήρα αμέσως θέση στη συζήτηση.
    Αντιγράφω δύο αποσπάσματα από τα σχόλια μου:
    1. "Ο άνθρωπος αυτός που μέχρι τα 46 του ζούσε στη Ρόδο και κατόπιν στο Βέλγιο αποφάσισε καθώς λέει να αγοράσει ένα οικόπεδο και να χτίσει ένα σπίτι. Όλα καλά και άγια εως εδώ. Απευθύνθηκε λοιπόν σε ΙΔΙΩΤΗ αρχιτέκτονα στον οποίο και έδωσε τα πρώτα 8.000 τα οποία κατά τα λεγόμενα του ο αρχιτέκτονας του τα έφαγε. Επέλεξε να αφήσει τα πράγματα ως είχαν, μα νην τον κυνηγήσει, να μην τον μηνύσει και να μη διεκδικήσει πίσω τα λεφτά του για τους δικούς του λόγους και αφού στην τελική δικά του λεφτά ήταν, με γεια του με χαρά του.
    Βρήκε δεύτερο αρχιτέκτονα μηχανικό τον οποίο πλήρωσε ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ (αμοιβές μελετών-επίβλεψης, φορολογικά, εισφορές, ΦΠΑ κ.λπ.) το οποίο κόστος προβλέπεται ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ και έβγαλε την άδεια που ζήτησε ώστε να κατασκευάσει ένα νόμιμο σπίτι. Επιπλέον πλήρωσε και ένα ποσό για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτιρίου το οποίο είναι κι αυτό υποχρεωτικό από 01-10-2010 και για το οποίο επίσης το κόστος προβλέπεται από τη νομοθεσία.
    Τα λαδώματα των υπαλλήλων της πολεοδομίας δε βλέπω πουθενά"
    2. "Ξαναλέω απλά (αν και πάλι δε θα το καταλάβετε). Το μόνο λάθος που έκανε ο άνθρωπος από το Βέλγιο είναι οτι δεν κυνήγησε τον πρώτο αρχιτέκτονα (λαμόγιο) που του έφαγε τα λεφτά του. Απο κει και πέρα, η νομοθεσία εφαρμόστηκε, η πολεοδομία έκανε τη δουλειά της και ο άνθρωπος εξυπηρετήθηκε αφού έχει την άδεια στα χέρια του. Δηλαδή ποιό είναι το πρόβλημα, οτι πλήρωσε γι αυτό? Δηλαδή στο Βέλγιο θα του κάναν όλη του δουλειά τσάμπα ? Και επιτέλους αν το τελικό κόστος του φαίνεται πολύ ας τα βάλει με το κράτος και την πολιτεία, διότι το κόστος τόσο των οικοδομικών αδειών όσο και της ενεργειακής επάρκειας προβλέπονται και καθορίζονται από τη νομοθεσία και κάθε παρέκλιση της νομοθεσίας συνιστά παρανομία."

    Σ' αυτά τα δύο περιμένω απαντήσεις. Το να κατηγορεί κανείς δημοσίους υπαλλήλους που παρότι είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου πληρώνονται με τρεις κι εξήντα για να κάνουν τη δουλειά τους είναι εύκολο. Ακόμα πιο εύκολο είναι να βρίζει και να κατηγορεί κανείς γενικά κι αόριστα (ισοδυναμεί με το να πιάσει μια καραμπίνα και να πυροβολεί αδιακρίτως - δε σημαίνει οτι ξέρει σημάδι ή οτι είναι εύστοχος). Το δύσκολο είναι να δώσει επιχειρήματα.
    Για να δούμε εαν αυτή τη φορά με διαψεύσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος16/5/11 04:56

    Και αν καταλαβε κανεις τι ειπες φιλε μου εμενα να με χεσεις !Πιστευω πως δυο μηνες ειναι αρκετοι για να καταλαβεις πως εδω μεσα γραφουν μονο και μονο για να βγαλουν το απωθημενο του σχολειου που δεν τελειωσαν μερικοι!Δεν αξιζει να συζητας τιποτα πλεον εδω μεσα!Εχουν μαζευτει η σαρα η μαρα και το κακο συναπαντημα!Κριμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος19/5/11 17:39

    Παιδιά να ρωτήσω κάτι, σχετικό μεν αλλά όχι άμεσα. Επειδή είμαι κι εγώ νέος μηχανικός στο νησί, αν κάποιος εργάζεται στην Πολεοδομία να μου πει, τα άτομα που εκδίδουν τώρα τις άδειες έχουν μπει με ΑΣΕΠ? Πόσοι είναι στο σύνολο και ποιάς ηλικίας? Γενικά, τί 'παίζει' με αυτούς? Μιλάω και για τις 2 Πολεοδομίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος6/9/11 10:25

    Egw eimai ellinas pou edw kai xronia zw sto exwteriko kai enas apo aytous pou irthan kai pedeyonte apo poleodomia kai ktimatologio! makari na xreokopisei aytos topos na apolithoun oloi oi dimosioi ypaliloi!! Telos stin monimotita kai telos sto kathe Kyrio Anarmodio pou omws exei kali thesi kai einai anetos! kai gia osous aytous pou theloun na pisteyoun oti einai kala edw... signwmi, alla sas axizoun kai xirotera


    (o simerinos dimosios ypaloilos oso kai na idronei einai entelos anapotelesmatikos.... stin eleutheri agora tou dinw 300-400euro kai polla einai)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος15/5/12 09:05

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ....... Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *