ροή ειδήσεων

«Καλλικράτης» στα λιμάνια

Πεδίο σημαντικών επιχειρηματικών ευκαιριών αποτελούν τα λιμάνια μέσω των οποίων το ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να υλοποιήσει σημαντικά σχέδια σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ηδη, για την καλύτερη αξιοποίηση των υπαρχόντων λιμένων...

μελετάται η δημιουργία τεσσάρων κεντρικών φορέων, στο πλαίσιο του λιμενικού «Καλλικράτη», οι οποίοι θα διαχειρίζονται τα βασικά λιμάνια με στόχο να γίνουν πιο προσιτά σε ξένες επενδύσεις στον τομέα της διαμετακόμισης εμπορευμάτων στην κρουαζιέρα και στο γιότινγκ.
O πρώτος κεντρικός φορέας, που θα λειτουργήσει πιλοτικά και για τους άλλους, θα περιλαμβάνει υπό την «ομπρέλα» τουΟργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.), τα λιμάνια τουΠειραιά, της Ελευσίνας, της Ραφήνας και του Λαυρίου και θα αποτελέσει το Αττικό Λιμενικό Σύστημα. Tα τέσσερα λιμάνια, κατά πληροφορίες, θα αποτελέσουν μια εταιρεία Συμμετοχών, με ενιαία διοίκηση και απώτερο στόχο την ένταξή της στο Χρηματιστήριο. Στην τελική του μορφή το μετοχικό κεφάλαιο του Αττικού Λιμενικού Συστήματος θα ανήκει κατά51% στο Ελληνικό Δημόσιο και σε ποσοστό 49% σε ιδιώτες.O νέος φορέας θα μπορέσει να προγραμματίσει και να εκτελέσει τις αναγκαίες επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές και ανωδομές, καθώς και να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιωτών.
Οι άλλοι τρεις Λιμενικοί Φορείς που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν είναι:
- Της Β. Ελλάδας όπου υπό τον ΟΛΘ θα ενταχθούν και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Βόλου (που μπορεί να λειτουργήσει κι αυτόνομα).
- Του Ιονίου με τα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πατρών και Κατάκολου.
- Του Αιγαίου που θα συμπεριλάβει τα λιμάνια της Κρήτης, νησιών της Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

santoriniostypos.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *