ροή ειδήσεων

Διήμερο εργαστήριο αναγνώρισης και παρατήρησης πουλιών στη Ρόδο

Εργαστήριο Αναγνώρισης και Παρατήρησης Πουλιών στη Ρόδο Η Αιθρία και το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών διοργανώνουν διήμερο εργαστήριο αναγνώρισης και παρατήρησης πουλιών στη Ρόδο. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι μια πρώτη εξοικείωση με την αναγνώριση πουλιών...
ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών παρατήρησης πουλιών στη Ρόδο. Η παρατήρηση πουλιών, το γνωστό birdwatching, είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής δραστηριότητα παγκοσμίως, την οποία ασκούν τόσο επιστήμονες συναφών ειδικοτήτων όσο και ερασιτέχνες-παρατηρητές. Προσφέρει στους παρατηρητές ξεχωριστές εμπειρίες επαφής με τη φύση και το μαγικό κόσμο των πουλιών, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη συλλογή πολύτιμων δεδομένων που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους επιστήμονες προς όφελος των πουλιών και της φύσης. Η παρατήρηση πουλιών δεν γίνεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι ερασιτέχνες-παρατηρητές είναι πολύ περισσότεροι κι έχουν συμβάλει καθοριστικά στη μελέτη των πουλιών. Με άλλα λόγια, η παρατήρηση πουλιών είναι για όλους εκείνους που χαίρονται την επαφή με το φυσικό περιβάλλον και ψάχνουν μια αφορμή για να το επισκεφτούν. Το εργαστήριο θα είναι διήμερο και θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου 2011, θα έχει τρίωρη διάρκεια και θα παρέχει βασικές γνώσεις αναγνώρισης και παρατήρησης πουλιών. Υπεύθυνη για το θεωρητικό μέρος θα είναι η Δέσποινα Μερτζανίδου, Δρ. Βιολόγος, συνεργάτρια της Αιθρίας. Το πρακτικό μέρος (πρακτική άσκηση) θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου 2011, θα διαρκέσει όλη τη μέρα και θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών σε επιλεγμένες θέσεις της Ρόδου. Υπεύθυνος για την πρακτική άσκηση θα είναι ο Χαράλαμπος Αλιβιζάτος, Δρ. Ορνιθολόγος, από το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25 Μαρτίου, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6973090148. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, να διευκρινίσουμε ότι προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του ειδικού επιστήμονα από το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών, υπάρχει συνδρομή των 20 ευρώ. Η συνδρομή δεν αφορά πληρωμή των εκπαιδευτών. Οι εκπαιδευτές συμμετέχουν εθελοντικά στη συγκεκριμένη δράση.

Για την Αιθρία, Γιώργος Τομάζος

RodosEvents.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *