ροή ειδήσεων

Νέα προκαταρκτική για το Νοσοκομείο Ρόδου

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της έκθεσης από αρμόδιους της 2ης ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου και της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Υγείας παρήγγειλε χθες σε...
Πταισματοδίκη των Αθηνών ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικος.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσαν στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τη λειτουργία κλινικών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου που υπέβαλαν στον Εισαγγελικό λειτουργό τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η έλλειψη προσωπικού, όπως έγραψε η "δ", εκτός από ανίατη ασθένεια γίνεται και πρόβλημα που εγκυμονεί κινδύνους πλέον για το νοσοκομείο.

Οι αναφορές αφορούν συγκεκριμένα τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Ορθοπεδικής κλινικής, του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της Μονάδας Εμφραγμάτων, της Α΄Παθολογικής και της Ωριλά.

Η λειτουργία του νοσοκομείου, όπως φαίνεται, εγκυμονεί κινδύνους είτε για τους εργαζόμενους που έφθασαν στα όρια τους είτε για τους ασθενείς ή για όλους.Σε Πταισματοδίκη των Αθηνών διαβιβάζεται όμως και η προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε με επείγοντα χαρακτήρα για τη διερεύνηση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της έκθεσης, της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαίρεσης μετά από αναφορά συνταξιούχου, καρκινοπαθή, συμβεβλημένου με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) που αδυνατεί να εξασφαλίσει την αγορά φαρμάκων για τη θεραπεία της επαράτου νόσου εξαιτίας των οφειλών του ασφαλιστικου φορέα στα φαρμακεία!!!

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρόδου αποφάσισε να διακόψει από την 1η Φεβρουαρίου 2011 την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους λόγω της αδικαιολόγητης πολύμηνης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλόμενων λογαριασμών στους φαρμακοποιούς κατά παράβαση συστηματικά διατάξεων σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων και των όρων και προϋποθέσεων των συλλογικών συμβάσεων. Σημειώνεται ότι οι οφειλές του ΟΠΑΔ σε φαρμακοποιούς του νησιού ανέρχονται σήμερα σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Από καταθέσεις που ελήφθησαν αρμοδίως στη Ροδο προκύπτει ότι στον ΟΠΑΔ δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες πιστώσεις για την εξόφληση οφειλών σε ντόπιους φαρμακοποιούς.

ygeianet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/11 12:43

    Με το δελφινι ζωης και ελπιδας τι γινεται ρε παιδια,γνωριζει κανεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *