ροή ειδήσεων

H ''τουριστική προβολή'' και η ''προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων'', ναυάγησε στον Ατλαντικό

Γιατί προκαλούν; (''Λεφτά υπάρχουν'')
Kαι... κανάλι τηλεοπτικό από την Ρόδο (Κόσμος), ταξίδεψε στην Φλόριδα, γιά να καλύψει τις 28 ώρες στο Μαϊάμι, του υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη εκτός από τον ''προσωπικό του δημοσιογράφο'' (Χρ. Πετρέας), που ήταν το ένα από τα δύο μέλη -επίσημα- της αποστολής του...




Αυτά παθαίνουμε όταν οι γενειοφόροι υπουργός και υφυπουργός, 
ασχολούνται με...τρίχες

Το ''τουριστικό μπάχαλο'' και τα ''καραγκιοζιλίκια'' του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού.

Παρασκευή 11 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, υποτίθεται, ο υφυπουργός του Γερουλάνου, είδε ''Τour Operators'' 'Ελληνες και μη. Πέντε ημέρες μετά, στην ίδια πόλη, ο υπουργός ξαναβλέπει (τους ίδιους)...''Τour Operators''.
(Αλλά στο Μαϊάμι, που έγινε η μεγάλη διεθνής 'Εκθεση γιά Κρουζιερόπλοια, ο υπουργός δεν πήγε).
Κυριακή 13 Μαρτίου, ο υφυπουργός στη Νέα Υόρκη ''ενημέρωσε την Ομογένεια γιά την πολιτική και τους στόχους όσον αφορά τον Τουρισμό'', ειδικά γιά τον χρόνο...2012. Τρεις ημέρες μετά, 16 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη πάλι, ο υπουργός ''ενημερώνει'' γιά τα ίδια, τα ομογενειακά ΜΜΕ.
Τις τελευταίες 8 ημέρες, ο Γερουλάνος ήταν Γερμανία, Ρωσία, ΗΠΑ. Ο Νικητιάδης ήταν Γερμανία, ΗΠΑ και από Φλόριδα πήγε Ρωσία... Είναι ή δεν είναι όλα αυτά ''καραγκιοζιλίκια'';

Oι επαφές τους με 3ης κατηγορίας αμερικάνικα ΜΜΕ και ''Tour Operators'' παρουσιάζονται στην Ελλάδα ως ''πολύ σημαντικές''. 
Κάθε ''τρεις και λίγο'' στη Νέα Υόρκη (με κρατικό χρήμα), ο ένας γιά προσωπικές, επιχειρηματικές του υποθέσεις, ο άλλος γιά τ' ακίνητά του και την κόρη του.Μην ξεχνάμε ότι, το τελευταίο τετράμηνο του 2010 και σύμφωνα με δηλώσεις υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού- Τουρισμού, ο ''στόχος'' ήταν τον χρόνο 2011 να γεμίσει η Ελλάδα με τουρίστες και κρουαζιερόπλοια. Τώρα, ο ''στόχος'' του υπουργείου, μετατίθεται γιά τον χρόνο... 2012, επειδή -υποθέτουμε- Γερουλάνος και Νικητιάδης, πρέπει να κάνουν επιπλέον 15-20 ''χλιδάτα'' ταξίδια στο εξωτερικό, γιά...''προσέλκυση τουριστών''.
Σημ.: Γιατί Η Ελλάδα ζητά τουρίστες αφού τους...διώχνει με την αισχροκέρδεια, κλεψιές, κακομεταχείριση κ.ά;
Αγανακτισμένοι οι 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ: Δραστικές περικοπές ακόμα και στα αναγκαία γι' αυτούς, αλλά σπατάλες, πολυέξοδα ταξίδια-καραγκιοζιλίκια υπουργού Γερουλάνου, υφυπουργού Νικητιάδη ανά την υφήλιο και υπουργού Διαμαντίδη (με πολυμελή αποστολή γιά ''διακοπές'') στο Μαϊάμι, Φλόριδα.

(Πρωί, Tετάρτη 16 Μαρτίου)
Προς GAP, Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα:«Βρέθηκε ο υπουργός-τουρίστας Παύλος Γερουλάνος...Stop»
Είναι στη Νέα Υόρκη και...''χρησιμοποιεί'' σωστά το κρατικό χρήμα γιά την ''προβολή της Ελλάδας'':
«Νέα Υόρκη, 16 Μαρτίου 2011-10:10 π.μ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...Σας ενημερώνουμε ότι o Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, θα προβεί σήμερα σε ενημέρωση των εκπροσώπων των ομογενειακών ΜΜΕ και των Ελλήνων ανταποκριτών, στις 4:30μ.μ. στο χώρο του Γραφείου μας».(Η παραπάνω ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου στη Νέα Υόρκη, στάλθηκε μερικές ώρες πριν τη συνέντευξη, γεγονός που πιστοποιεί την...''ελαφρότητα'' του κάθε υπουργού-τουρίστα, Γερουλάνου, που απευθύνεται σε... ελληνικά ΜΜΕ γιά την ''τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό'').Ε, κάτι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος, κάτι να πει, γιά να δικαιολογήσει τον δικό του...τουρισμό στις ΗΠΑ, που ''βαφτίζει'' τουριστική προβολή της Ελλάδας'' (επισκέπτεται συχνά τη Νέα Υόρκη, τυπικά ''γιά την Ελλάδα ρε γαμώτο'', αλλά βασικά γιά προσωπικές του υποθέσεις-δουλειές). Θα δώσει και μερικές συνεντεύξεις σε τοπικής εμβέλειας αμερικάνικα ΜΜΕ (τα μεγάλα και παναμερικάνικα, ούτε τα γνωρίζει, ούτε τον γνωρίζουν).
(Οι απόδημοι είχαμε ''εκτιμήσει'' τα... ''προσόντα'' του κ. Γερουλάνου, χρόνια πριν, όταν ο GAP, ως υπουργός Εξωτερικών, τον είχε διορίσει ν' ασχολείται με ζητήματα Απόδημου Ελληνισμού. Πάντα ο ταξιδιάρης κ. υπουργός αναλάμβανε κυβερνητικές θέσεις, που δικαιολογούν κρατικό χρήμα γιά ταξίδια στο εξωτερικό).
O υπουργός Π. Γερουλάνος, θα συναντηθεί και με προέδρους ΕβραιοΑμερικάνικων Οργάνωσεων στην Ουάσιγκτον (αυτούς που πρόσφατα προσκάλεσε επίσημα ο GAP στην Ελλάδα), γιά να τους ευχαριστήσει που ''υποστηρίζουν την Ελλάδα'': Ακόμα αποκαλούν επίσημα τα Σκόπια ''Μακεδονία''
To γραφείο του στην Αθήνα λέει ότι θα συναντήσει επίσης στην Ουάσιγκτον, συντάκτες του περιοδικού της Οργάνωσης συνταξιούχων ΗΠΑ (AARP) και θα δώσει συνέντευξη στην Washington Times, ενώ ενδιαφέρεται και γιά άνοιγμα στην GAY κοινότητα ΗΠΑ, γιά ομαδικές κρουαζιέρες ομοφυλόφιλων στα ελληνικά νησιά.
''Θαυμάστε'' υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων'Εκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι και η αθλιότητα της παραπληροφόρησηςΣτις 3:55 απόγευμα, ώρα ανατολ. ακτής ΗΠΑ (9:55 βράδυ Ελλάδας), Tρίτης 15 Μαρτίου δημοσιεύτηκε ''είδηση'' με πηγή το κρατικό ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'' (διαβάστε την στην ''Καθημερινή'') σύμφωνα με την οποία:
«...Την πρώτη ημέρα της έκθεσης οι δύο υπουργοί είχαν σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών PRINCESS CRUISES, HOLLAND AMERICA, CRYSTAL CRUISES, voyage antic cruise και άλλες. Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί συζήτησαν με όλους τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών που μετέχουν στην έκθεση σε δεξίωση που παρέθεσε η Seatrade Cruise Shipping Miami...». (Σημ.: Eννοεί τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη).
Οι αποδείξεις της αθλιότητας:
1- Πρώτη ημέρα της έκθεσης ήταν 14 Μαρτίου. Ο υφυπουργός έφτασε Μαϊάμι την επομένη (15 Μαρτίου) πριν το μεσημέρι. Πως είχε ''σειρά διαδοχικών συναντήσεων'' την...προηγούμενη ημέρα, αφού δεν ήταν στο Μαϊάμι;
2- Η δεξίωση παρατέθηκε 6:00 απόγευμα τοπική ώρα, 15 Μαρτίου, άρα πως ''συζήτησαν'' σε... δεξίωση, 2-3 ώρες ενωρίτερα -σύμφωνα με το δημοσίευμα- δηλαδή, πολύ πριν αρχίσει η δεξίωση;

Οι ψευτιές Νικητιάδη και η παραπληροφόρηση του κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ)
Ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, από το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου που έφτασε στις ΗΠΑ, ίσαμε το μεσημέρι Τρίτης 15 Μαρτίου, ''πρόβαλε'' την Ελλάδα με ομιλίες του, σε...'Ελληνες στην Αστόρια Νέας Υόρκης και σε... 'Ελληνες στο Τάρπον Σπριγκς, της δυτ. Φλόριδας... Α, συναντήθηκε και με έναν Αμερικανό γερουσιαστή.
Ο υφυπουργός δήλωνε (δημοσιεύτηκει σε ομογενειακό και σε αθηναϊκά ΜΜΕ) ότι ''είναι ο κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση (Μαϊάμι). Η αλήθεια: 'Ηταν ένας από τους...80 ομιλητές και όχι ο ''κεντρικός''. ΔΕΝ υπήρχε''κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση. Eδώ το σχετικό επίσημο πρόγραμμα (ο κ. υφυπουργός συμμετείχε μόνο σε conference, Τετάρτη 16 Mαρτίου και στην συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής, μεσημέρι 15 Μαρτίου. Κεντρικός ομιλητής της ελληνικής αποστολής, ναι. Αλλά όχι στην 'Εκθεση γενικά).
Εδώ και το άλλο άθλιο (παραπληροφόρηση) δημοσίευμα του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Tα κωμικοτραγικά με την ελληνική αποστολή στο Μαϊάμι, γιά την έκθεση Κρουαζιέρας...

(Μαϊάμι, 16 Μαρτίου). Ο υπουργός Πολιτισμού ήταν να έρθει στο Μαϊάμι γιά την «'Εκθεση Κρουαζιέρας 2011», που το υπουργείο του χαραχτήριζε ως ''πολύ σημαντική'', αλλά ανάβαλε το ταξίδι του την τελευταία ώρα.
Το Γραφείο Τύπου της 'Εκθεσης αναφέρει με μήνυμά του (email) -8:42 πρωί Τρίτης, 15 Μαρτίου 2011- ότι ο Μr. Geroulanos ''θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους Διαμαντίδη, Νικητιάδη, το μεσημέρι 15 Μαρτίου, στις 12:30''. (Το email, στάλθηκε δηλ., 4 ώρες πριν την συνέντευξη Tύπου).
15 Μarch 2011, 8:42 a.m.
[MEDIA ADVISORY] Greek Ministers to Address Maritime, Tourism Issues at CSM 2011
''Briefing topics include cabotage, port development, tourism products
WHO: Three high-ranking Greek ministers are attending Cruise Shipping Miami 2011 to share important news about developments in Greece's cruise, maritime and tourism industries.
Scheduled to speak at the briefing are Pavlos Yeroulanos, Minister of Culture and Tourism; Yiannis Diamantidis, Minister of Maritime Affairs, Islands and Fisheries, and George Nikitiades, Deputy Minister of Culture and Tourism.
Με τέτοια προχειρότητα και ανευθυνότητα, φυσικό ήταν οι δημοσιογράφοι να...τιμήσουν την συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι με την... απουσία τους.

Ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, από το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου που έφτασε στις ΗΠΑ, ίσαμε το μεσημέρι Τρίτης 15 Μαρτίου, ''πρόβαλε'' την Ελλάδα με ομιλίες του, σε...'Ελληνες στην Αστόρια Νέας Υόρκης και σε... 'Ελληνες στο Τάρπον Σπριγκς, της δυτ. Φλόριδας... Α, συναντήθηκε και με έναν Αμερικανό γερουσιαστή.
Ο υφυπουργός δήλωνε (δημοσιεύτηκει σε ομογενειακό και σε αθηναϊκά ΜΜΕ) ότι ''είναι ο κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση (Μαϊάμι). Η αλήθεια: 'Ηταν ένας από τους...80 ομιλητές και όχι ο ''κεντρικός''. ΔΕΝ υπήρχε''κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση. Eδώ το σχετικό επίσημο πρόγραμμα (ο κ. υφυπουργός συμμετείχε μόνο σε conference, Τετάρτη 16 Mαρτίου. Κεντρικός ομιλητής της ελληνικής αποστολής, σε μικρό ακροατήριο, ναι. Αλλά όχι στην 'Εκθεση γενικά)

Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ξεκίνησε την προβολή της Ελλάδας σε δεξίωση στο σπίτι 'Ελληνα Ομογενή επιχειρηματία-πλοιοκτήτη(του κ. Κατσούφη) στο Μαϊάμι, Κυριακή βράδυ 13 Μαρτίου, μιλώντας σε 'Ελληνες που ζουν στη νότια Φλόριδα. Ζήτησε επαφές και με άλλους ''επιφανείς'' Ομογενείς.
Τα μέλη της πολυμελούς ελληνικής αποστολής (25-27 άτομα) απολαμβάνουν από την Κυριακή 13 Μαρτίου -έφτασαν Σάββατο βράδυ, 12 Μαρτίου- την παραλία του Μαϊάμι (ειδικά), εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα κλπ, ενώ περιφέρονταν στον χώρο της 'Εκθεσης ως...τουρίστες. Τις ''εντυπώσεις'' κέρδισαν οι...λιμενάρχες, ιδιαίτερα της... Ηγουμενίτσας, που ευελπιστούν ''σε πολλά κρουαζιερόπλοια από τις ΗΠΑ'' (!!!)... Εντυπωσιακά τα περίπτερα Ιταλίας (το μεγαλύτερο, 10πλάσιο από αυτό της Ελλάδας, στο κέντρο της 'Εκθεσης) και της Γερμανίας.
Θλιβερό συμπέρασμα: Η Ελλάδα έχασε μιά μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί σωστά στην διεθνή ''Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'', εξαιτίας της ανεύθυνης, λαμογίστικης, πρόχειρης πολιτικής κρατικών αξιωματούχων και των ανεπαρκών-ολίγιστων πολιτικών της, που βλέπουν τέτοιες Εκθέσεις ως αφορμή γιά...προσωπικό τους τουρισμό, με κρατικό χρήμα και παραπληροφόρηση μέσω ΜΜΕ στην Ελλάδα, γιά τα... ''επιτεύγματά'' τους στο εξωτερικό.

Και ''τα κερασάκια στην τούρτα''
Αυθεντικός διάλογος 2 μελών ελληνικής αποστολής, 11:25, πρωί 15 Μαρτίου 2011, στην άκρη του ελληνικού περίπτερου -αριθμός 1287-, που βρίσκεται (άκρη) βόρεια πλευρά, στον χώρο της έκθεσης:''Ρε μαλ..., είδες ρε χτες; Πω πω ρε που... Τι γκομενάρες ήταν αυτές; Πότε πάμε παραλία; Λέγε...''(έχει καταγραφεί σε μαγνητόφωνο, μαζί με άλλα εξίσου...νεοελληνικά).
Οι προβάλλοντες τουριστικά την Ελλάδα στο Μαϊάμι, με κρατικό χρήμα, δεν κατάλαβαν ότι ο άγνωστος δίπλα τους, με την πλάτη γυρισμένη, που υποτίθεται έβλεπε το ελληνικό περίπτερο και κρατούσε εξεπίτηδες κάτω από την αριστερή μασχάλη μισοανοιχτή την εφημερίδα Miami Herald γιά να φαίνεται ο τίτλος της και με το δεξί χέρι το digital μαγνητόφωνο, σε μέγεθος κινητού τηλέφωνου, ήταν 'Ελληνας του...''Κalami.net''. Προσπάθεια, στα αγγλικά, να ερωτηθεί αντιπρόσωπος από λιμάνι της Ελλάδας, δεν είχε αποτέλεσμα, επειδή δεν γνώριζε αγγλικά, αν και ταξίδεψε στο Μαϊάμι γιά την προβολή του λιμανιού του, ως τόπο προορισμού κρουαζιερόπλοιων.

Ο πλέον αρμόδιος να ευρίσκεται Μαϊάμι, ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, προτίμησαν να είναι στο ''τραπέζει επισήμων'', γιά την ''ιστορική ομιλία'' σε 'Ελληνες του υφυπουργού στην Αστόρια, 13 Μαρτίου και στην συνέντευξη Τύπου του υπουργού, σε ολίγα ομογενειακά ΜΜΕ, 16 Μαρτίου.
Φίλοι και συνεργάτες του υπουργού Διαμαντίδη, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τηλεοπτικό συνεργείο γιά ν' αποθανατίσει τα ''έργα'' του υπουργού, απευθυνόμενοι στον...γενικό πρόξενο της Ελλάδας!

Kαι το ωραίο, από την εφημερίδα Ιωαννίνων ''Πρωϊνός Λόγος'' (12 Μαρτίου 2011)
«Στις κρουαζιέρες από τις ΗΠΑ στοχεύει ο Ο.Λ. Ηγουμενίτσας. Συμμετέχει σε Διεθνή Έκθεση των Η.Π.Α...
Στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας που διοργανώνεται από 14 έως 17 Μαρτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα συμμετάσχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. Η συμμετοχή του, όπως αναφέρεται σε χθεσινή του ανακοίνωση, γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής marketing που ακολουθεί, εστιάζοντας στην προσπάθεια προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα και σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν συνεργασίες, ώστε το 2012 να λειτουργήσει πραγματικά το καμποτάζ για τα πλοία σημαίες τρίτων κρατών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κλειστεί συναντήσεις με τους επικεφαλής μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας στους οποίους θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τις προοπτικές που ανοίγονται.
Ο ΟΛΗΓ Α.Ε., καταλήγοντας αναφέρεται στις δυνατότητες που προσφέρει για τουρισμό η Ήπειρος και προσθέτει ότι στόχος του είναι να αναδείξει τις ομορφιές της και να κάνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σημείο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων που επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό τους.»

Βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης της Ομογένειας, όταν πολιτικοί από την Ελλάδα ''προβάλουν''την...Ελλάδα, σε... 'Ελληνες, στις παροικίες μας στις ΗΠΑ. Οι ''λαμογιές'' αυτές πολιτικών, γιά να δικαιολογούν τα έξοδα των συχνών προσωπικών τουριστικών τους περιπλανήσεων ανά τις ΗΠΑ, πρέπει κάποτε να σταματήσουν.
Δεν είδαμε ποτέ στις ΗΠΑ 'Ελληνα πολιτικό, να μιλά σε συγκέντρωση με αμερικάνικο ακροατήριο ή σε Αμερικανούς δημοσιογράφους ή να κάνει παρέμβαση σε παναμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, γιά να προβάλει τον τουρισμό της Ελλάδας. Προτιμούν πάντα να ''προβάλουν'' την Ελλάδα στους...'Ελληνες και αυτές τους τις ''δραστηριότητες'' να τις ''προβάλουν'' τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, επειδή ίσαμε εκεί φτάνουν οι απελπιστικά μικρές ικανότητες- δυνατότητές τους.
Κι επειδή, αποδεδειγμένα, οι διπλωματικές μας αποστολές στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανόμενου και του ουσιαστικά ανύπαρκτου γραφείου του ΕΟΤ), ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα- ικανότητα να ''κλείνουν'' επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ ή να διοργανώνουν συγκέντρωση με Αμερικανούς, οι επισκέπτες πολιτικοί καταφεύγουν στα συνηθισμένα και κωμικά: Να απευθύνονται σε... 'Ελληνες μιλώντας τους γιά ''τον τουρισμό στην Ελλάδα'' και να συναντιώνται με ''παράγοντες της Ομογένειας'' ή τον αρχιεπίσκοπο...

Αυτά είναι ''καλαμπούρια'': Δεν γίνεται ''τουριστική προβολή της Ελλάδας'' με πολυέξοδα ταξίδια Ελλήνων πολιτικών. Τα ταξίδια τους, είναι περισσότερο προσωπικά, με χρήμα του Δημόσιου και με μηδενικά πάντα αποτελέσματα. Δεν είναι ''τουριστική προβολή της Ελλάδας'' η προβολή των...''δραστηριοτήτων'' ή των (κούφιων) ''δηλώσεων'' των πολιτικών-ταξιδευτών, στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Δείχνουν την εσωστρέφεια, ανικανότητα και την ''λαμογίστικη'' νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών, που δεν αλλάζει, έστω και τώρα, που η πατρίδα μας καταστρέφεται.

Το θλιβερό: Αν διαβάσει προσεκτικά κάποιος, συνολικά τις δηλώσεις Γερουλάνου και Νικητιάδη το τελευταίο εξάμηνο, μετά τα (πολλά) πολυήμερα χλιδάτα ταξίδια τους ανά την ηφήλιο γιά τον ''τουρισμό'', θα πρέπει η Ελλάδα -λογικά- νάχει...πενταπλάσιο αριθμό τουριστών το καλοκαίρι, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Αγανακτισμένοι οι 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ: Δραστικές περικοπές ακόμα και στα αναγκαία γι' αυτούς, αλλά σπατάλες, πολυέξοδα ταξίδια-καραγκιοζιλίκια υπουργού Γερουλάνου, υφυπουργού Νικητιάδη ανά την υφήλιο και υπουργού Διαμαντίδη (με πολυμελή αποστολή γιά ''διακοπές'') στο Μαϊάμι, Φλόριδα.

(Αποκλειστικό)
Θα...''βουλιάξει'' η Ελλάδα από τους τουρίστες και τα...κρουαζιερόπλοια
''Λεφτά υπάρχουν'': Στο Μαϊάμι Φλόριδας γιά ολιγοήμερες διακοπές ο υπουργός Διαμαντίδης, ο υφυπουργός Νικητιάδης και αρκετοί ''υπηρεσιακοί παράγοντες''
(Διαχρονική συνήθεια: Θα ''υποφέρουν'' από την πολυμελή ελληνική αποστολή, μπαρ, πισίνες, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα, παραλία, εστιατόρια και τα ''σχετικά'' μεταμεσονύχτια)


Επίσημα και τυπικά, γιά να συμμετάσχουν σε ''Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'' (Cruise Shipping, Miami Beach Convention Center), 14-17 Mαρτίου 2011. Συμμετέχουν 67 εταιρίες και αρκετές χώρες...
Στην καλύτερη περίπτωση, μόνο η παρουσία του πρόεδρου του ΕΟΤ στην έκθεση, θα ήταν αρκετή.

Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις ελληνικών λιμανιών!) στην πολυήμερη αποστολή της (είναι στο Μαϊάμι από 12 Μαρτίου βράδυ, θα αναχωρήσει γιά Αθήνα στις 18), ''θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''. Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο γιά τα νησιά... Καριβαϊκής.

Περίπου 275.000 ευρό το συνολικό κόστος (περίπτερο στην 'Εκθεση, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κ.ά)

Μία εβδομάδα θα μείνει στο Μαϊάμι ο υπουργός Θαλλασίων ΥποΘέσεων Γ. Διαμαντίδης. Τρεις ημέρες Νέα Υόρκη, μία Κόλπος Τάμπα, δύο Μαϊάμι, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης. Υπουργός και υφυπουργός Πολιτισμού πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν σε διεθνή τουριστική 'Εκθεση...
Συνολικά 6 οι συνοδοί: Του υπουργού 4, συν σύζυγος και του υφυπουργού 2. Περίπου 25 άτομα στην αποστολή ΕΟΤ, Δήμων και Λιμενικών Αρχών της Ελλάδας.

Τα ''μεγάλα στελέχη'' της αντιπροσωπεία μένουν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Fontainebleau, Miami Beach (το προτίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα), όπου οι τιμές γιά απλό δωμάτιο αρχίζουν από 430 δολάρια την βραδυά.
Στην υπόθεση του ταξιδιού, τα υπουργεία Πολιτισμού και Θαλάσσιων Υποθέσεων, έπραξαν από μόνα τους, χωρίς συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά ζήτησαν από τους διπλωμάτες μικροεξυπηρετήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σε conference με θέμα ''Where in the World?'' -Τετάρτη απόγευμα, 16 Μαρτίου- θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης. Συνολικά σε ένα τριήμερο, σε conference θα μιλήσουν σε διαφορετικές ώρες, 80+ αντιπρόσωποι χωρών και επιχειρήσεων. 'Ενας από αυτούς θα είναι και ο υφυπουργός. Δεν θα είναι δηλαδή, ο ''κεντρικός ομιλητής στην 'Εκθεση'', όπως διαδίδει γιά λόγους εντυπωσιασμού. ΔΕΝ υπάρχει ''κεντρικός ομιλητής''. Eδώ και το σχετικό επίσημο πρόγραμμα

Ο κ. υφυπουργός ήταν ''κεντρικός ομιλητής'' ΜΟΝΟ σε δύο συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις: Γιά...'Ελληνες, σε συγκέντρωση στην Αστόρια Νέας Υόρκης (''Χιώτικο Σπίτι'', 13 Μαρτίου) και γιά...'Ελληνες ('Αγιος Νικόλαος, Τάρπον Σπρινγκς - Φλόριδα, 14 Μαρτίου 2011), όπου θα...προβάλει τον τουρισμό της Ελλάδας.
Μετά πάει στο Μαϊάμι (15 Μαρτίου) και στις 16 αναχωρεί γιά Μόσχα, όπου πριν λίγες ημέρες βρισκόταν ο υπουργός Π. Γερουλάνος
Τον υφυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ (11-16 Μαρτίου), ο σύμβουλός του Αριστείδης Μουσούρηςκαι ο δημοσιογράφος Χρήστος Πετρέας, γιά να καταγράφει τις δραστηριότητές του.

Η συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής έχει προγραμματιστεί γιά 12:30 μεσημέρι, Τρίτη, 15 Μαρτίου (Conference Room D229/230).

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης ζήτησε και... τηλεοπτικό (τοπικό) συνεργείο στην Φλόριδα, γιά 16-17 Μαρτίου. Θα διατεθεί αυτό των αδελφών Αγγελάτου από τον Κόλπο της Τάμπα, που τελικά δεν θα πληρωθεί, μετά την μεσολάβηση του συνεταίρου τους και παράγοντα Γ. Μέρμελα. Ο υπουργός, άρχισε την προβολή της... Ελλάδας, σε δεξίωση στο σπίτι Ομογενή, την Κυριακή το βράδυ, 13 Μαρτίου. Ο κ. Διαμαντίδης, ΔΕΝ συμμετέχει σε καμία ανοιχτή συζήτηση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της έκθεσης.

M' ένα ελληνικό ''περίπτερο'' (αριθμός 1287) συμμετέχουν:
Greek National Tourism Organization, Hellenic Assn. of Travel & Tourism, Municipality of Chania, Municipality of Island of Cephalonia, Port Authority of Herakleion (Crete), Port Authority of Igoumenitsa, Port Authority of Kavala, Port Authority of Piraeus, Port Authority of Santorini, Port Authority of Volos, Port Authority ofThessaloniki...
Το περίπτερο της Ιταλίας είναι το μεγαλύτερο. Περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας. Ακολουθεί η Γερμανία

Στατιστικά στοιχεία της 'Εκθεσης τον χρόνο 2010... (Σε pdf file)


Η ελληνική αποστολή στο Μαϊάμι, έχεισυνολικά (από υπουργούς, δημάρχους, ''λιμενάρχες'', μέχρι φρουρούς, γραμματείς και συνοδούς) περίπου 35 άτομα. Αριθμός εντυπωσιακά μεγάλος, σε σύγκριση με αποστολές άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ελληνική αντιπροσωπεία είναι η μία από τις 4 πολυπληθείς. Κρίνοντας από την έκθεση τον χρόνο 2010 που είδαμε, δύο-τρεις υπάλληλοι του ΕΟΤ θα ήταν αρκετοί γιά το ελληνικό περίπτερο. Κατά συνέπεια, η πολυμελής υπουργική και μη αποστολή, σκοπό έχει αναμφίβολα...τουρισμό και...διακοπές, με χρήματα του ελληνικού Δημόσιου. 'Ολα τα άλλα περί ''τουριστικής προβολής της Ελλάδας'', ''κρουαζιέρες με αφετηρία την Ελλάδα'' και λοιπά γραφικά και ανόητα, είναι μόνο γιά αφελείς και αυτοπροβολή των υπουργών στα ΜΜΕ της Αθήνας βασικά.

Οι υπουργοί γιά να ''εντυπωσιάσουν'' και να δικαιολογήσουν έμμεσα τις πολυήμερες ''διακοπές'', διαδίδουν σε ημέτερα ΜΜΕ, ότι «...η ελληνική αποστολή θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων ομίλων στο χώρο της κρουαζιέρας, προκειμένου τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Carnival Cruise Lines, της Costa Cruises και της Royal Caribbean, κατά τις οποίες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα μετά την άρση του καμποτάζ και τη νέα σύμβαση γιά την κρουαζιέρα...»

Παρατηρήσεις:
1- Οι παραπάνω 3 εταιρίες ελάχιστα δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο. Η μεγαλύτερη, η Carnival Cruise Lines, δραστηριοποιείται στην Καριβαϊκή και λίγο στην δυτική Μεσόγειο (από Ισπανία μέχρι Ιταλία μόνο).
2- Η παραλία του (τροπικού) Μαϊάμι, 13-20 Μαρτίου, εξαιτίας διακοπών σχολείων-πανεπιστήμιων στις ΗΠΑ, ''θάχει πήξει'' ειδικά από καλίγραμμες νεαρές, χώρια ο τοπικός ''πληθυσμός''. Το ίδιο και τα μπαρ, κλάμπ τα βράδυα. Φοιτητές-φοιτήτριες από διαφορετικές Πολιτείες, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, προτιμούν τις παραλίες της νότιας Φλόριδας γιά τις διακοπές τους. Θα μπορούσε να προβληθεί η Ελλάδα, αν οι υπουργοί εμφανίζονταν με μαγιό στην παραλία και αν αντι του υπουργού ''Θάλασσας'' ήταν στην αποστολή η υφυπουργός του, η Ελπίδα...
(6-13 Mαρ. '11)

kalami.net

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/3/11 01:52

    εαν περιμενουμε απο αυτους τους καραγκιοζηδες προοδο στον τουρισμο
    ειμαστε γελασμενοι. Ας ειναι καλα καποιοι επαγγελματιες του χωρου που ξοδευουν χιλιαδες ευρω για να γινει κατι σωστο σ΄αυτο το νησι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/11 02:38

    πιες ξύδι και θα σου περάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/11 11:24

    oti to kosmos glyfei nikitiadi k xatzimarko einai gnwston ... siga min exane na paei sti florida g ton kalo toy ypourgo ...oi kata ta alla antikeimenikoi kathe brady me 10 parathyra xaaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/11 18:51

    το τβ κοσμος με τι λεφτα στηθηκε?
    με τα λεφτα του νικητιαδη
    οποτε που το περιεργο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *