ροή ειδήσεων

TOP 10 – ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ! PART I (Σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο)

Η Οικονομική κρίση το μεγαλύτερο πρόβλημά μας; ΔΕΝ νομίζω Τάκη!...




















10. ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Από τα καίρια προβλήματα της πόλεως της Ρόδου. Πλήρης αναρχία ΚΑΜΙΑ προσπάθεια επιβολής της τάξης, ο νόμος της ζούγκλας στους δρόμους της Ρόδου!
Ο καθένας πάει όπου γουστάρει σταματάει όπου γουστάρει όταν γουστάρει.
Δεν τηρούνται πια ούτε τα στοιχειώδη! Βέβαια ούτε λόγος για σεβασμό στους πεζούς, ποδηλάτες η άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Δημοτική αστυνομία αλλά και η Τροχαία σε διακοσμητικό ρόλο-σε μια λευκή απεργία, λόγο και της αρρωστημένης νοοτροπίας της πολιτικής πρακτικής «Μη ενοχλήσεως των ψηφοφόρων» διότι η επιβολή ενός προστίμου στον ψηφοφόρο μπορεί να μου στοιχίσει ψηφαλάκια στις επόμενες εκλογές. Η πλήρης ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΣΗ μιας πόλης με την βούλα των τοπικών αρχόντων!





9. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Δημόσια περιουσία σε πλήρη απαξίωση. Μνημεία και κτίσματα-κοσμήματα για την πόλη μας, ΟΛΑ ετοιμόρροπα. Εθνικό θέατρο, κεντρικό ταχυδρομείο, ενυδρείο, Κάστρο των Ιπποτών, πρώην διοικητήριο ΑΔΤΕ, παλαιό νοσοκομείο, παλιές κτηριακές εγκαταστάσεις ΙΚΑ και πολλά αλλά δημόσια κτήρια.
Κύριε Περιφερειάρχη και κύριε Δήμαρχε νύν και πρώην μαζί με τα «επιτελεία σας» (μάλλον Θίασος) για απαντήστε λίγο στον Ροδιακό λαό:


Αν όλοι αυτή η αμύθητη περιουσία ήτανε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, λέμε αν, θα την αφήνατε ανεκμετάλλευτη ή θα φροντίζατε να την αξιοποιήστε εισπράττοντας κάποια ενοίκια καθώς και επιπλέον όφελος την συντήρηση αυτών των κτιρίων;;;;;;; Η εικόνα αυτή της εγκατάλειψης και της ερήμωσης με παράλληλη ΑΠΩΛΕΙΑ των εσόδων είναι καλύτερη;;;;;;;;;



8. ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Η ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ, η Ναμίμπια, η Τουρκία και η Κόστα Ρίκα είναι χώρες λιγότερο διεφθαρμένες από την Ελλάδα, η οποία έπεσε ακόμα πιο χαμηλά φέτος στην παγκόσμια κατάταξη για τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας. Με άριστα το 10 και πρώτη χώρα τη Νέα Ζηλανδία να συγκεντρώνει 9,4 βαθμούς, η χώρα μας φέτος πιάνει μόνο 3,8 έναντι 4,7 βαθμών στην περσινή έκθεση, με αποτέλεσμα να πέσει από την 57η στην 71η θέση, η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα διαφάνειας. Η μεγάλη αυτή πτώση δείχνει ότι η Ελλάδα πλήττεται τόσο πολύ από διαφθορά στον κρατικό τομέα όσο άλλες ανερχόμενες τοπικές οικονομίες- βρισκόμαστε στην ίδια θέση μαζί με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Σκόπια.
Δυστυχώς πάνω από 180 χρόνια ελεύθερου βίου καί οι ΄Ελληνες δέν έχουμε αποβάλει ακόμη τό σύνδρομο τού ραγιά. Ο ραγιαδισμός σέ όλο του τό μεγαλείο. Εκέινα τά χρόνια στόν Τούρκο αφέντη, σήμερα στούς (( λειτουργούς )) του Ελληνικού κράτους. Σχεδόν καμία αντίδραση στούς καθημερινούς εκβιαστές τού κράτους, πού από υπηρέτες τού πολίτη έχουν γίνει δυνάστες…



7. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Η Βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού κράτους! Αλήθεια, μπορεί να βγεί κάποιος από τους τοπικούς μας άρχοντες και να μας πει με ΑΚΡΙΒΕΙΑ πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες στο νησί;
Μπορεί να βγεί ένας υπουργός της κυβέρνησης και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ΠΟΣΟΙ ακριβώς είναι οι παράνομοι μετανάστες στην χώρα μας; Μπορούνε να μας εξηγήσουνε σε πιά άλλη χώρα του κόσμου μπαίνει μέσα ο οιοσδήποτε «ανεξέλεγκτα» χωρίς καμία προσπάθεια αντίδρασης εκ μέρους του κυρίαρχου κράτους;
Δεν τίθεται θέμα νομίμων μεταναστών, για να μην παρεξηγούμαστε! Όσοι είναι εδώ χρόνια τωρα, εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους τους θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες. Θα πρέπει όμως να γίνει επιτέλους ενας σχεδιασμός και να αποφασίσουν: Πόσους εργάτες θέλουμε, ποιες ειδικότητες και πόσους αντέχουμε ως ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού μας….


Η Μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, συνοψίζετε στο παρακάτω κείμενο:


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . . .. τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.....


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . .. κρατείστε επ'αόριστον.


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανιστάν, . . . . τρώτε σφαίρα.


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, . θα πρέπει να φυλακιστείτε.


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . . . ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, . . . . ΘΑ θεωρηθείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.


Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, . . . . . . Θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.


Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, . . . ΠΑΙΡΝΕΤΕ:
- Μια θέση εργασίας,
- Μια άδεια οδήγησης,
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
- Πρόνοια,
- Κουπόνια συσσιτίου,
- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
- ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,
- Δωρεάν εξόδους από τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ...
- Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.


- KI OTΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!



6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ – ΥΓΕΙΑ
Στο στόχαστρο βάζει το Μνημόνιο Νο 4 τα κοινωνικά επιδόματα. Παροχές και επιδόματα που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα χάνονται αμαχητί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στις δεσμεύσεις που ανέλαβε το οικονομικό επιτελείο απέναντι στην τρόικα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων η περικοπή του επιδόματος ανεργίας, ενώ ερωτηματικό παραμένει η τύχη δεκάδων άλλων παροχών, προς τις ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις.


Δύο συγκεκριμένα επιδόματα κατονομάζονται στο Μνημόνιο Νο4 και πάνε για κόψιμο: το επίδομα ισολογισμού στις Τράπεζες (ο 15ος μισθός τους) αλλά και το επίδομα ανεργίας με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ.


Από την ερμηνεία του μνημονίου προκύπτει, θα μπει εισοδηματικό κριτήριο. Δηλαδή κάποιος που μένει άνεργος σήμερα, θα χάνει το επίδομα, αν πριν από 1 ή 2 χρόνια, για παράδειγμα, είχε υψηλά εισοδήματα!


Σε κάθε περίπτωση η τρόικα υποχρεώνει την κυβέρνηση να προχωρήσει καταγραφή επανεξέταση όλων των επιδομάτων (αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της άνοιξης) ώστε να περιοριστούν οι επικαλύψεις.Δηλαδή όποιος δουλεύει σε αδήλωτη εργασία, δε θα παίρνει επίδομα ανεργίας, όποιος παίρνει πολυτεκνικό επίδομα δε θα παίρνει και οικογενειακό επίδομα τέκνων από την εργασία του ή τον ΟΑΕΔ.


Το θέμα είναι όμως τι τελικά μέλλει γενέσθαι και με τα υπόλοιπα επιδόματα, αφού στο Μνημόνιο υπάρχει σαφής -όσο και νεφελώδης- πρόβλεψη


για νέες περικοπές κοινωνικών παροχών και μεταβιβάσεων. Μπαίνουν δηλαδή έτσι στο τραπέζι…


Αυτοί που θα… γλιτώσουν είναι οι, περίπου, 200.000 δικαιούχοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.


Οι υπόλοιποι, σύμφωνα με το μνημόνιο Νο4, θα σταματήσουν να λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα.


Τα «υπό εξέταση» επιδόματα:


ΟΓΑ
- 2.000 ευρώ εφάπαξ για το 3ο παιδί
- 174 ευρώ επίδομα τρίτου παιδιού
- 43 ευρώ πολυτεκνικό επίδομα
- 100 ευρώ ισόβια σύνταξη


ΟΑΕΔ
- 454 ευρώ επίδομα ανεργίας
- 100-960 ευρώ οικογενειακό επίδομα
- 578-1500 ευρώ εποχικό (και μητρότητος)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
- 770 ευρώ προνοιακό επίδομα
- 360-697 ευρώ επίδομα τυφλότητος
- 360 ευρώ σε κωφάλαλους
- 527 ευρώ για νοητική υστέρηση
- 697 ευρώ για ασθενείς από εγκεφαλικό



5. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας!
Η οικονομική κρίση, η άυξηση της ανεργίας η εισροή λαθραίων οικονομικών μεταναστών έχουν δημιουργήσει ένα επικύνδυνο κοινωνικό περιβάλλον.
Το ποσοστό συμμετοχής των αλλοδαπών δραστών στα εξιχνιασθέντα εγκλήματα είναι υψηλό, ιδίως στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας και κατά προσώπων.
Συγκεκριμένα:
- Στις ληστείες 49,46%
- Στις κλοπές- διαρρήξεις 50,87%
- Στις ανθρωποκτονίες 37,57%
- Στους βιασμούς 48,36%
- Στα εγκλήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά τους ημεδαπούς δράστες (55,13%)
Σχεδόν αποκλειστικότητα στη δράση παρουσιάζουν οι αλλοδαποί στην παραχάραξη (98,78%), στις πλαστογραφίες (95,67%) και στις παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (90,72%).


Δεν νοείτε την ώρα που η εγκληματικότητα έχει βαρέσει κόκκινο να απασχολούνται αστυνομικοί στη φύλαξει lifestyle δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και λοιπών προσώπων!
Ο ΛΙΑΓΚΑΣ, Ο ΜΑΛΕΛΗΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ...Η ΛΙΑΝΗ ΕΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΦΡΟΥΡΑ ! Και πρώην πολιτικοί και δήμαρχοι που δεν τους ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ τους ! Μόνο στην Πετρούλα δεν έχουν δώσει ακόμα φρουρά!
Διαβάστε όλη τη λίστα όπως διέρρευσε από το ΠΑΡΟΝ :
Aγγελόπουλος Θ. (2), Αγγελοπούλου Γ. (5), (ιδιωτική φύλαξη τώρα), Αγγελούσης Ευστάθιος, Αδαμόπουλος Γιώργος, Αθανασούλης Θανάσης, Αλεξανδρίδης Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Θ.(2) Αναστασιάδης Θ, ναι αυτός που έκανε βόλτα κάτι μαυρες σακούλες σκουπιδιών με κάτι εκατομμύρια μέσα, Ανδριωτέλης Δ., Αποστολόπουλος, Αράπογλου, Αρχιεπίσκοπος (5), Βαλυράκης, (3),
Βαρδινογιάννης Γ., (6) Βαρδινογιάννης Β. (2) Βαρδινογιάννης Παύλος, Βερτέλης (2) Βλάσης Γιώργος, (2) Γεννηματά Φώφη, Δ. Γεωργακόπουλος, Γεωργαντόπουλος Χρήστος, (2) Γιαννακόπουλος Γιάννης, (2) Γιαννακού Στέλλα, (2) Γκαργκάνας Νίκος, (2) Ν. Γκελεστάθης, (2) Γρίβας, (2) Διονυσάτος Γερ., (2) Ευαγγελάτος Νίκος, Ζαίρης Νίκος (2) Ζερβομπεάκος Λεω, (2) Ζιάκας Σπύρος, (2) Ζολότα Χήρα, (2) Πάνος Καραγιάννης, (2) Καρατζαφέρης Σπύρος, Καραούτσος Κυρ. (2) Κατσακογιά Νίκη, (2) Κεδίκογλου Ρομύλος, (4) Κόκκαλης Σωκράτης, (ιδιωτική φύλαξη τώρα), Κοντομηνά Δημ.(ιδιωτική φύλαξη τώρα), Κόκκινος Βασίλης, (2) Κολιοπάνος Π. Κοπελούζος Δ., Κορκολόπουλος Β., Κουρτάκης Β., (2) Κουτζαμάνη Ευτέρπη, (2) Κυριακού Μίνωας, (6) Κωστόπουλος Γ., (2)Λαμπράκης Χρ., (3) Λάμπρου Χρ. (2) Λιάγκας Γιώργος, Λιάνη Δ. (3) Λινός Δ. (4) Λιόγας Α. (2) Λοβέρδος Δ, (2) Λυκουρέζος Αλ., Μαλέλης Στ., Μαλέσιος Γ., Μάμαλης Ν., (2) Μαργαρίτης Μ., Μαρίνος Γ., Μαρκής Β., Μασούρα Αν, (2) Μήτσης Α., Μουγιάκου Μ. (2) Μουστάκας Δ., (8) Μπακογιάννη Ντόρα, Μπίρμπος Θεοχ., (2) Μπόμπολας Γ, (2) Μπόμπολας Φ., Μίτη Αντώ, (2) Νασιάκος Φ., (5) Νικολαίδης Ντέμης, Νικολακόπουλος Κώστας, Παλαιοκρασάς Γ. (2) Παναγιωταρέα Άννα, (2) Παναγιωτόπουλος Π., (4) Παναγιώτου Αερ., (2) Παπαγγελόπουλος Γ., (2) Παπαδημητρίου Λευτ., (2) Παπαδόπουλος Γ., (2) Παπαηλιού Χ., (2), Πατέρας Ν., Πάτσης Λευτ., (2) Περατικός Β., Πετράκης Γ, (2) Πέτσος Γ., (2) Πλωμαρίτης Ν., Πρετεντέρης Γ., Προβόπουλος Γ., (2) Ρίζος Δ., (2) Ρωμαίος Γ., (2) Σανιδάς Γ., Σάλλας Σπ., Σαρρής Γ., Σιδέρης Γ. Στάη Έλλη, Συρίγος Φίλιππος, Τεντές Ιωάννης, (2)Τζαβάρα Μαρ., (2) Τράγκας Γ. (4) Τριανταφυλλόπουλος Μ. (2) Τσοτσορός, Υφαντή Δ., (2) Φασούλας Π., (2) Φλωράτος Γ., (2) Χατζηνικολάου Ν., (6) Χρυσοχοίδης Μ., (2) Ψυχάρης Στ.


Είναι δυνατόν ο φορολογούμενος να πληρώνει την αστυνομική φρουρά του Λιάγκα για να τον ακούει να λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ πως γνώρισε τη γυναίκα του την Καραπ..αρουσιάστρια Φαίη Σκορδά;;;;;;;;
Είναι δυνατόν ο φορολογούμενος να πληρώνει την αστυνομική φρουρά του Τριανταφυλλόπουλου (4 αστυνομικούς στο σύνολο) του αρχηλαμόγιου που παίρνει συνέντευξη από τρομοκράτες μέσα από τη φυλακή (Σ. Ξηρός) απειλεί το πολιτικό σύστημα πως «οταν κουνήσει το δακτυλάκι του θα εξαφανιστεί» απευθυνόμενος σε πολιτικό πρόσωπο, και να του παρέχεται αστυνομική φρούρηση;;;;;;;
Οι εφοπλιστές; Δεν έχουνε χρήματα οι καημένοι;


Μεγάλος αριθμός αστυνομικών είναι απασχολημένοι στην προσωπική ασφάλεια εκδοτών και τηλεστάρ. Από έναν έως και εννέα αστυνομικούς δεσμεύουν τα συγκεκριμένα άτομα αναλόγως της «ισχύος» που διαθέτουν και όχι των κινδύνων που διατρέχουν, όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες.
Βασικός λόγος γι' αυτήν την προκλητική σπατάλη αστυνομικών δυνάμεων είναι ο φόβος των διοικούντων να μην περιπέσουν στη «δυσμένεια» κυρίως εκπροσώπων της τηλεοπτικής εξουσίας…


ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ 4-1...
By Kerberos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/3/11 16:09

    An no 1 den einai oi idioi oi ellines etsi apla i lista tha einai akyri...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/3/11 19:58

    Μπράβο στον αρθρογράφο.

    Νάσε καλά ρε φίλε μου για την υπομονή σου να γράψεις όλα αυτά που με εκφράζουν αλλά δεν έχω το κουράγιο και την υπομονή να γράψω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/4/11 23:33

    να σαι καλα ρε φίλε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Το τι προσφέρουν αυτα που έγραψες δεν ξέρω,προφανώς είσαι στον πάγκο των αναπληρωματικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *