ροή ειδήσεων

Διακοπές πέντε αστέρων με 12 άτοκες δόσεις και πολλές άλλες διευκολύνσεις

Ακόμα και υπερπολυτελή ξενοδοχεία μπαίνουν στον αστερισμό των προσφορών.
Υπερπολυτελείς και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας ακολουθούν την τάση των μειωμένων τιμών...

προσφορών και εκπτώσεων που έχει διαμορφωθεί φέτος από μεγάλη μερίδα ξενοδοχείων στον ελληνικό τουριστικό προορισμό, για την τόνωση των κρατήσεών τους. Ο στόχος, προφανής: Να σώσουν την παρτίδα «στο παρά πέντε».
Nέα τιμολογιακή πολιτική

Η νέα τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχειακών ομίλων και των ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών, δημοσιοποιείται είτε απευθείας είτε από εξειδικευμένα site κρατήσεων είτε περιλαμβάνεται στα πακέτα διακοπών που προσφέρουν τα ταξιδιωτικά γραφεία. Στα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν είναι ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των μονάδων που συμπεριλαμβάνουν στη τιμή το κόστος της ημιδιατροφής ή τις υπηρεσίες all inclusive (όλα εντός τιμής), αλλά και της διαμονής του πρώτου παιδιού. Τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν επίσης διευκολύνσεις αποπληρωμής, παρέχοντας έως και την αγορά πακέτων, χωρίς προκαταβολή, με 12 άτοκες δόσεις. Παράλληλα, αρκετές μονάδες διατηρούν την πολιτική της παροχής δωρεάν μιας επιπλέον διανυκτέρευσης, θέτοντας, συνήθως, ως ελάχιστο όριο από 5 έως 7 διανυκτερεύσεις.
Oργανωμένες προσφορές
Πρόσφατα, ισπανικών συμφερόντων αλυσίδα που διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων στη χώρα μας δημοσιοποίησε για πρώτη φορά ένα οργανωμένο πρόγραμμα προσφορών στην ελληνική αγορά. Στόχος της αλυσίδας είναι να περάσει το μήνυμα ότι οι ίδιες τιμές που προσφέρονται, για παράδειγμα, στους Γερμανούς τουρίστες προσφέρονται, πλέον, και στους Έλληνες. Η αλυσίδα διατηρεί το management σε εννέα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 8.500 κλινών στην Κρήτη, την Κέρκυρα και την Κω. Η τιμή κατ' άτομο της προσφοράς -στην οποία περιλαμβάνεται η ημιδιατροφή και το πρώτο παιδί δωρεάν- για τα ξενοδοχεία της Ρόδου και της Κω ξεκινά τον Ιούλιο από τα 55 ευρώ και στα ξενοδοχεία της Κρήτης από τα 57 ευρώ.
Επίσης, για κάθε κράτηση δωματίου από 5 διανυκτερεύσεις και άνω προσφέρεται ένα κουπόνι δώρου 50 ευρώ, το οποίο μπορεί να ξοδευτεί για αγορές εντός των μονάδων.
Eιδικές τιμές
Την ίδια ώρα, μεγάλη ελληνική αλυσίδα με 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία στους περισσότερους μεγάλους και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, έχει διαμορφώσει ειδικές τιμές με προσφορές και εκπτώσεις στις συμπληρωματικές παρεχόμενες υπηρεσίες (προγράμματα κατάδυσης, spa, δωρεάν διαμονή, φαγητό στα παιδιά κ.ά.). Σε ορισμένα ξενοδοχεία του Ομίλου παρέχονται, με σταδιακή πρόοδο, δωρεάν διανυκτερεύσεις, ξεκινώντας από τη 1 δωρεάν διανυκτέρευση στις 7 νύχτες και φθάνοντας στις 2 δωρεάν διανυκτερεύσεις στις 12 νύχτες. Για να ισχύουν οι προσφορές, τίθεται σε κάποια ξενοδοχεία ως τελευταία ημερομηνία κράτησης η 10η Ιουλίου.
Επίσης, κυπριακών συμφερόντων ξενοδοχειακός Ομιλος με παρουσία σε πολλούς ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχωρεί σε εκπτώσεις των τιμών μέχρι και 20% ακόμη και τον Αύγουστο. Στα ξενοδοχεία του, 4 και 5 αστέρων, έχει δημιουργήσει ειδικά πακέτα all inclusive για τις οικογένειες.
Kαι στην Eλούντα
Τέλος, ελληνική αλυσίδα με παρουσία στην Αθήνα και την περιφέρεια διέθεσε 7.000 δωμάτια για κρατήσεις μέχρι τέλος του χρόνου στην τιμή των 69 ευρώ το δωμάτιο, ενώ ακόμη και στην Ελούντα υπερπολυτελείς μονάδες διαθέτουν εκπτώσεις επί των επίσημων τιμών τους της τάξης του 20% για τον Ιούλιο και της τάξης του 10% για τον Αύγουστο.
Και στο «κέντρο»
Από 120 ευρώ ξεκινούν οι τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Αθήνα αυτή την περίοδο, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής - Αθηνών, κ. Γιάννης Ρέτσος.
Η πτώση των τιμών αποτυπώνεται, κυρίως, μέσω των διαδικτυακών ταξιδιωτικών γραφείων, καθώς οι οline κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας καλύπτουν πλέον ποσοστό 60% επί του συνόλου. Οι τιμές αλλάζουν, ακόμη και σε καθημερινή βάση και προσαρμόζονται ανάλογα με τη προσφορά και τη ζήτηση.
Mεγάλες διεθνείς αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα έχουν προχωρήσει σε σημαντικές προσφορές. Για παράδειγμα, κεντρικό ξενοδοχείο 5 αστέρων προσφέρει έκπτωση 30% αν η κράτηση γίνει έως τις 15 Ιουλίου και η διαμονή έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Αλλη αλυσίδα προσφέρει πακέτο χρήσης πισίνας και διαμονής ημερησίως στο δωμάτιο

Του Σταθη Kουσουνη

sklantzithres.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *