ροή ειδήσεων

Μείωση 30% στο κόστος ίδρυσης επιχειρήσεων

Μείωση κατά περίπου 30% στο κόστος ίδρυσης των επιχειρήσεων (OE, EE, EΠΕ και ΑΕ) φέρνει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) που ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα...

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, αλλά και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ΓΕΜΗ κ. Σφακιανάκης σε συνέντευξη Τύπου σημειώνοντας ότι πέντε υπουργεία, τα πρωτοδικεία, 59 επιμελητήρια και ο νομαρχίες συνεργάστηκαν - και θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται δημιουργώντας μια και μοναδική βάση δεδομένων για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα - για να ξεκινήσει από σήμερα να δουλεύει, μετά από 10 χρόνια επιδιώξεων, η Υπηρεσία Μίας Στάσης και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και να μπορεί όποιος θέλει να ιδρύσει μια επιχείρηση σε περίπου μία ώρα και να ξεκινάει η οικονομική της δραστηριότητα ακόμη και σε μια μέρα.

Όπως σημειώθηκε, μέσω του ΓΕΜΗ και του one-stop-shop η Ελλάδα θα ανέβει 96 θέσεις στην κατάταξη της Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, δηλαδή θα βρεθεί από την 149η θέση που βρίσκεται σήμερα μεταξύ 183 χωρών στην εκκίνηση επιχειρήσεων, στην 53η θέση.

Το εγχείρημα θα αποτελέσει «πιλότο» για την ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γ. Κασιμάτης, ανέφερε από την πλευρά του ότι το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» που θα επιδιώξει την υλοποίησή του είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για όλες τις επιχειρήσεις που υπάρχουν στον κόσμο και είναι στην ιδιοκτησία ομογενών.

Το ΓΕΜΗ έχει αρχίσει και λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.geminet.gr αλλά θα εξακολουθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα η ηλεκτρονική αυτή βάση να γεμίζει με τα στοιχεία που σήμερα βρίσκονται στα πρωτοδικεία και δεν είναι καν μηχανογραφημένα και στις νομαρχίες.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη πιστοποιηθεί 150 συμβολαιογράφοι και 250 χρήστες του συστήματος από τα επιμελητήρια ενώ η εκπαίδευση και η πιστοποίηση θα συνεχιστεί.

Η κατάθεση των σχετικών εγγράφων από τον ενδιαφερόμενο θα γίνεται στα επιμελητήρια τα οποία μετά μέσω ΓΕΜΗ θα του δίνουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και αριθμό ένταξης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η δράση αυτή στο προσεχές μέλλον θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα είναι εγγεγραμμένες 868.929 επιχειρήσεις εκ των οποίων 38.509 είναι ΑΕ, ΟΕ είναι 109.118, ΕΠΕ είναι 40.195, φυσικά πρόσωπα 17.566, ΕΕ 27.323 ΣυνΠΕ 490, κοινοπραξίες - κοινωνίες 2.259, ατομικές 631.030 και λοιπών υποχρεώσεων 2.346

marketbeast

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/11 12:58

    Και που μειωθηκε τι εγινε;αν η ιδρυομενη επιχειρηση ειναι ανταγωνιστης με καποιο απο τα εκλεγμενα μελη του επιμ/ριου τοτε το ξερουμε το παραραμυθι.Διοικιτικα δικαστηρια,περιφερεια,ΣΤΕ,κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/11 22:26

    Φοροι φοροι εχθρικο επιχειρηματικο περιβαλων .Αυτοί που μας κυβερνούν σημερα δεν εχουν ιδέα το πως βγαινει το € εξω στη αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *