ροή ειδήσεων

40.553 λιγότερες αεροπορικές αφίξεις για το 2010

Πρωτεία για Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Κεφαλονιά. Δεν είναι και τόσο δραματική η κατάσταση στις αφίξεις, αφού για τον περασμένο χρόνο η μείωση ήταν στο -0,38% ήτοι 40.553 λιγότερες αφίξεις...
Από αυτά τα δεδομένα δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα δεν παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός, αλλά ότι πρέπει η τουριστική βιομηχανία να εμπλουτίσει το αναπτυξιακό μοντέλο της ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί επάξια την γειτονική Τουρκία και την Αίγυπτο ή την Κύπρο, μιας που οι χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου φημίζονται για τη σύνδεση της περιοχής με την ανάπτυξη πολιτισμού, που έδωσε τα φώτα του σε όλον τον κόσμο και το υπέδαφος βρίθει από ευρήματα αμύθητης ιστορικής αξίας. 


Έτσι, για το 2010 οι αεροπορικές αφίξεις έφθασαν τις 10.647.157 και ήταν κατά -0,38% λιγότερες σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ. Τα πρωτεία κρατούν η Ρόδος και η Κως με αύξηση της προσέλευσης επισκεπτών κατά 8,32% και 11,19% αντίστοιχα. Στην ίδια ανοδική πορεία βρέθηκαν τα αεροδρόμια της Σαντορίνης και της Κεφαλονιάς με αύξηση 7,14% και 3,85% αντίστοιχα. 
Ωστόσο, η Αθήνα που βλέπει την αίγλη της να υποχωρεί ανάμεσα σε 11 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σύμφωνα με στοιχεία της ΕΞΑ-Α, βλέπει και τις αφίξεις της να υποχωρούν καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 4,16% έναντι του 2009 ήτοι 130.640 λιγότερες αφίξεις. Παρόμοιο σκηνικό επικράτησε και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το οποίο κατέγραψε μείωση κατά 3,45% ήτοι 41.004 λιγότερες αφίξεις. Επίσης, η Σάμος κατέγραψε σημαντική μείωση στις αεροπορικής αφίξεις κατά 5,8% ήτοι 8.806 λιγότερες αφίξεις.

traveltimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *