ροή ειδήσεων

ΟΑΕΕ - Δράση τώρα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΑΕΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.... ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;;;... Η’ ΜΗΠΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ... ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ.....

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΑΕΕ πολύ συνοπτικά έχει ως εξής (και σε ποιους απευθύνεται) :

1. Είσαι νέος ελεύθερος επαγγελματίας που ανήκεις στη γενιά των 700-800 ευρώ το μήνα ή λιγότερο;

2. Μήπως βγάζεις περισσότερα πχ 1000 – 1500 ευρώ το μήνα αλλά και πάλι κινείσαι οριακά με βάση το υφιστάμενο κόστος ζωής και τις υποχρεώσεις σου και ενδεχομένως να αρχίσεις κάποια στιγμή να έχεις οφειλές για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ;

3. Είσαι επιχειρηματίας που έστησες ένα μαγαζί, μια επιχείρηση, χρεώθηκες και δεν σου βγήκε;

4. Μήπως είσαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που μπορεί τα εισοδήματα σου να μειωθούν λόγω της οικονομικής κρίσης και να αρχίσεις να στριμώχνεσαι;

5. Τέλος μήπως είσαι ανάμεσα στους 320.000 συναδέλφους και συνανθρώπους μας που για να ζήσουμε και λόγω οικονομικής αδυναμίας έχουμε οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ;

ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ-ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΑΕΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΩΣ ΕΞΗΣ :

1. ΕΧΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!!!... ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ!!!

2. ΕΧΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ Η’ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΟΥ;;... ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΣΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ!!! ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΝ!!!... ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΩΝΕΙ!!!

3. ΕΧΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΕΠΕΣΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ;; ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ!!! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ!!!

4. ΕΧΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ;;; ΠΕΡΝΑΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΣΑΙ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ, ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ.

5. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΣ Ή ΒΡΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!!... ΓΙΑΤΙ;;;... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!!!

6. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΗΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΑΕΕ... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!....

ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΣΩΝ ΤΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ;;;

ΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!!!

Όπως αναφέρεται στο facebook.com/topic

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/4/11 21:36

    Πάτε τους στα δικαστήρια γιατί ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ αυτοί στον ΟΑΕΕ !

    Κρατάνε τις εισφορές στα ίδια επίπεδα όπως και πρίν την κρίση !

    400 ευρώ το δίμηνο ζητά ο ΟΑΕΕ το ελάχιστο για να αρχίσει κάποιος δική του επιχείριση ας πούμε ατομική την πιο απλή μορφή που υπάρχει δηλαδή !

    Μετά σου λέει ο ΒΛΑΞ ο Παπακωνσταντίνου ότι θα έχουμε ανάπτυξη, ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ που του είπε και Κακλαμάνης !

    Δυστιχώς η κυβέρνηση είναι ΑΠΟΚΟΜΕΝΗ απο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα των πολιτών !

    ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/11 22:23

    και γιατι να μην μπορω να διαλεξω να εχω ιδιωτικη ασφαλιση??Αφου η δημοσια ειναι για τα μπαζα..Γνωστη μου,που ειναι ασφαλισμενη στο ικα της εκλεισαν,στην Αθηνα,ραντεβου με οφθαλμιατρο για τελος Ιουνιου..επειδη ειχε αμεση αναγκη αναγκαστικα πηγε σε ιδιωτικο γιατρο,πληρωσε 50 ευρω..Γιατι πληρωνουμε αυτα τα ταμεια αφου δεν μας προσφερουν καμια ασφαλιση...Και τα ραντεβου πιο πολυ ταλαιπωρια ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/4/11 23:06

    Λαμόγια κλέφτες ΠΑΣΟΚΟΙ ληστέψατε τους Ελεύθερους Επαγγελματίες με το γαμωΤΕΒΕ σας !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/4/11 11:29

    Eχουμε βαλει συνεταιρο στα μαγαζι μας..Πληρωνουμε τσαμπα το κρατος δινουμε τοσα πολλα λεφτα που δεν αντιστοιχουν με την ασφαλιση αλλα και με την συνταξη που θα παρουμε αν παρουμε ε? Ο καθενας μας θα πρεπει να επιλεγει οπως θελει αυτοσ την ασφαλιση του..οπως γινετε σχεδον σε ολα τα κρατη της ευρωπης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/4/11 14:12

    " Στο 15,1% η ανεργία τον Ιανουάριο !!!!
    =========================================
    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή εκτοξεύτηκε στο 15,1% τον Ιανουάριο του 2011 από 14,8% το Δεκέμβριο και 11,3% ένα χρόνο πριν. "
    http://www.skai.gr/news/finance/article/167228/sto-151-i-anergia-ton-ianouario/

    ..πάρα ταύτα, ΔΕΝ κάνουν ούτε μια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για να βοηθήσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες μες τη κρίση !

    Οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεώνονται απο το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ να πληρώνουν τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές στις τιμές προ της κρίσης !

    ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ - ΠΑΣΟΚ και η ληστεία συνεχίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/4/11 17:09

    ΑΔΕΛΦΙΑ....ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΟΑΕΕΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ- ΕΚΒΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΔΩ ΘΑΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/4/11 18:08

    14/4/11 17:09 ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *