ροή ειδήσεων

Ο πόλεμος στη Κερατέα

Τα γεγονότα στη Κερατέα μας απασχολούν για περίπου 120 μέρες (11/2010). Οι κάτοικοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνηση για κατασκευή ΧΥΤΑ...
( Χώρος Υγειονομικής ΤΑφής) στη περιοχή τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και η περιοχή μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης η επιλογή έχει γίνει χωροθετικά αφού πρόκειται να καλύψει τα σκουπίδια που αφορούν την Νοτιοανατολική Αττική και πως έχει επιλεγεί βάση των χαρακτηριστικών που απαιτεί η ΕΕ για την κατασκευή ΧΥΤΑ( απόσταση από θάλασσα και κατασκευαστικές τεχνικές). Η αντιπολίτευση κατηγορεί τη κυβέρνηση για δημιουργία αστυνομικού κράτους ενώ εκείνη με τη σειράς της μέσω του Κου Παπουτσή απαντάει πως η αστυνομία κάνει τη δουλειά της με περισσή ψυχραιμία και πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να μην έχουν συνεχή επεισόδια"και συμπληρώνει λέγοντας "πως η αστυνομία βρίσκετε εκεί και για τη προστασία του πολίτη". Που κατ' εμέ το τελευταίο είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να βρίσκονται εκεί αλλά για να είμαι και αντικειμενική η ανοχή της ΕΛΑΣ είναι τεράστια Δεν έχω ξανά δει τέτοια κατάσταση!

Οι πολίτες τώρα δείχνουν να είναι έτοιμοι για όλα. Μόλυνση προκαλείτε συνήθως σε όλους τους ΧΥΤΑ (τα υγρά που δημιουργούνται από την αποσύνθεση του οργανικού μέρους των απορριμμάτων και από τη διείσδυση στη μάζα τους των νερών της βροχής διαλύονται και παρασύρουν διάφορες ουσίες που μπορούν να μολύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια νερά. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται για πολλά χρόνια και μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ).

Εκτός όμως από αυτό στο σημείο έχουν ανακαλυφθεί αρχαιολογικά ευρήματα και κάποιο μεγάλο μέρος του είναι ιδιοκτησία των ίδιων των κατοίκων.

Το Δεκέμβριο ο Δήμος Κερατέας κινήθηκε δικαστικώς όπου και δικαιώθηκε προσωρινά Η απόφαση όμως ακυρώθηκε τον Ιανουάριο στο επόμενο δικαστήριο. Ο Δ. Κερατέας τώρα προσπαθεί και πάλι να κινηθεί νομικά με δίκη που έχει οριστεί για τον Μάιο.

Η κατάσταση είναι δύσκολή και οι ισορροπίες λεπτές. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να μην θέλουν τη μόλυνσή στη περιοχή τους, ποιος θα το ήθελε άλλωστε?

Όμως θα πρέπει να δούμε το θέμα από όλες του τις πλευρές πέρα από τη ταλαιπωρία των οδηγών που προσπαθούν να περάσουν από την λεωφόρο Λαυρίου ( η οποία είναι συνεχώς κατειλημμένη)είναι και το πως η κυβέρνηση δυσκολεύετε να αντιδράσει. Από τη μία αν κάνει τώρα πίσω χάνει το κύρος και την αξιοπιστία της συν ότι δημιουργεί την ιδέα στους πολίτες πως αντιδρώντας είναι σε θέση να αλλάξουν τα δρώμενα του τόπου. Πράγμα επικίνδυνο στη προκειμένη μια και εν μέση κρίσης είναι πολλοί οι ανικανοποίητοι Από την άλλη όμως αν γυρίσει την πλάτη της θα είναι σαν να αδιαφορεί για τους πολίτες και τα θέλω τους, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για αντιδημοκρατικούς χειρισμούς. Συν ότι η ΕΕ ένωση ασκεί πιέσεις για την επίλυσή του προβλήματος των σκουπιδιών στην πρωτεύουσα δίνοντας της πρόστιμα για κάθε μέρα καθυστέρησης!! Δύσκολες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν και η συνέχεια θα μοιάζει από ότι φέρνετε δρόμος μετ εμποδίων.


Παπασταμάτη Γ. Σταματία


Σχόλια

  1. Μία διόρθωση: Τον Ιανουάριο απορρίφθηκε, από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, η αίτηση αναστολής εργασιών, έως ότου εκδικαστούν οι τρεις εκκρεμούσες προσφυγές. Αυτή η απόφαση δεν ακύρωσε την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, η οποία είναι ακόμα σε ισχύ, αφού απορρίφθηκε και η αίτηση ακύρωσής της. Ευχαριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *