ροή ειδήσεων

Ζητήματα Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου

Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Με την αναφορά της η Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων...
Δωδεκανήσου με την οποία ζητείται από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να γίνει ρύθμιση με τον ΟΑΕΕ προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης».

ΠΡΟΣ: 1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΚΕΚΕΡΟΓΛΟΥ

2) ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ

Κύριε Υπουργέ,

Αφού μελετήσαμε σε βάθος τις δυνατότητες που μας δίνει το πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», αποφασίσαμε ως μέλη της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, να ασχοληθούμε για την υπαγωγή της ομοσπονδίας μας και κατ' επέκταση των μελών μας, σε αυτό. Πράξαμε τα προβλεπόμενα και ακολουθούμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Διαπιστώνουμε ότι ενώ η πρόθεση των μελών μας είναι πολύ θετική στο να υπαχθούν στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και χαιρετίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για την οικονομική ενδυνάμωσή τους, δυστυχώς αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό από αυτό, λόγω της έλλειψης δυνατότητας λήψης της ασφαλιστικής ενημερότητας από τον ΟΑΕΕ. Και ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθίσταται σχεδόν απαγορευτικό ακόμα και το στήσιμο της πρότασης, λόγω της έλλειψης δυνατότητας από τα μέλη μας να προσκομίσουν την ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΟΑΕΕ. Οι οικονομικές δυσκολίες, καθώς και η χρονική περίοδος του χειμώνα που διανύουμε, μας αναγκάζουν να μην μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις προς το παρόν. Μπόρεσαν τα μέλη μας να κάνουν ρυθμίσεις στις ταμειακές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο Ταμείο για να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα. Επίσης η ίδια προσπάθεια έγινε και με το ΙΚΑ, όπου έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται και άλλες ρυθμίσεις στο ΙΚΑ. Συνεπώς θα προσκομίσουμε και την Ασφαλιστική ενημερότητα του ΙΚΑ.

Αδυνατούμε όμως, αυτή την χρονική περίοδο να προβούμε σε ρυθμίσεις και με τον ΟΑΕΕ. Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία να λάβει σοβαρά υπόψη τις αδυναμίες που έχουμε και να δώσει την εντολή προς τον ΟΑΕΔ και κατ' επέκταση την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΕ, να κάνουν δεκτές τις αιτήσεις μας για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Διαρθρωτικής προσαρμογής μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», με τη δέσμευση ότι εάν υπαχθούμε στο πρόγραμμα, θα πρέπει κατά την υπογραφή της σύμβασης να προσκομίσουμε τότε την Ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΟΑΕΕ. Αυτό θα λύσει το πρόβλημα και θα μπορέσουν τα μέλη μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ώστε εντός της Οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει και τον κλάδο μας, να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βγούμε δυνατότεροι μέσα από αυτή την οικονομική λαίλαπα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τοκούζης

trypofrakths.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *