ροή ειδήσεων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ

Το παρακάτω κείμενο εστάλη στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου Κρήτης, Ηγουμενίτσας, Κερκύρας και Ρόδου, με την ελπίδα ότι...
απευθύνεται σε Έλληνες οι οποίοι έχουν την γνώση, τα μέσα και την ευαισθησία να στηρίξουν την εφαρμογή των νόμων και να στηλιτεύσουν αυτούς που ενδεχόμενα κατ' εντολή το αποφεύγουν.

Ο χρόνος πιέζει και ο καθένας οφείλει, πλέον, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Δυστυχώς δεν έχω όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ενδεχόμενα όμως να τις έχετε εσείς.

Ιωάννης Δέμος 

Κείμενο που απεστάλη:

"Προς το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου σας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως σύλλογος υπερασπιστών του Δικαίου οφείλετε με τις πράξεις σας να συμβάλετε στην εφαρμογή των νόμων χωρίς εξαιρέσεις.

Στις ημέρες μας βιώνουμε έναν επιλεκτικό εθελοτυφλισμό -ενδεχόμενα εντεταλμένο- υπέρ έκνομων πράξεων εναντίον της περιουσίας του Δημοσίου και των πολιτών, της γενετήσιας και της σωματικής μας ακεραιότητας, της κοινωνικής ειρήνης και του τρόπου ζωής των πολιτών.

Εξάλλου από τις παραπάνω πράξεις πολλές εκδηλώνονται καθημερινά ενώπιόν μας αλλά και ενώπιον οργάνων της τάξης, δικαστικών λειτουργών αλλά και άλλων αρμόδιων αρχών.

Τελούνται κυρίως από αλλοδαπούς (μερικές φορές και με την εμπλοκή Ελλήνων ή νόμιμων μεταναστών) , τους οποίους μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζαμε με συμπάθεια και οι οποίοι λόγω δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού διαβιούν υπό το καθεστώς ομηρίας και υπό άθλιες βιοτικές συνθήκες. Ωστόσο ο σημερινός αριθμός τους μας προκαλεί φόβο ο οποίος επιτείνεται από παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων από αυτούς, οι οποίοι δυστυχώς παρασύρουν και άλλους, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται.

Ενδεικτικά τελούνται τουλάχιστον οι παρακάτω παράνομες πράξεις

Παράνομη είσοδος και παραμονή στην χώρα
Κλοπές
Καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας
Διακίνηση απαγορευμένων ουσιών
Επιθέσεις κατά της γενετήσιας και σωματικής ακεραιότητας
Σεξουαλική παρενόχληση
Απειλές κατά της Δημόσιας Υγείας.
Παραεμπόριο και φοροδιαφυγή
Εισφοροδιαφυγή
Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας
Επαιτεία
Εκφοβισμός
«Εχθροπάθεια» κατά των Ελλήνων κ. ά.

Για παραπάνω πράξεις αν και τελούνται ορισμένες δημόσια, ή είναι γνωστός ο τόπος τέλεσής στους, ή καταγγέλλονται, δεν κινητοποιούνται τα αρμόδια όργανα και οι εντεταλμένες αρχές με αποτέλεσμα την εξύφανση προς όφελος των παραβατών, ενός ιδιότυπου ασύλου.

Από τα παραπάνω τίθεται σε κίνδυνο τουλάχιστον η ασφαλής διαβίωσης των οικογενειών μας και η ακεραιότητα της περιουσίας μας και όχι μόνον.

Επί πλέον το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί «καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας...» (http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/uploads/downloads/2011/02/ Sxedio-Nomou1.pdf), φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε έξαρση παράνομων και αλαζονικών συμπεριφορών εκ μέρους των ομάδων που υπερασπίζεται.

Ως εκ τούτου, επειδή θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία σας και την επιστημονική σας γνώση, σας καλούμε να καταδικάσετε την παθητική στάση των εντεταλμένων για την τήρηση των νόμων οργάνων και αρχών, αλλά και να στραφείτε ως Σύλλογος νομικά κατά όσων εμπίπτουν στο παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος αρνούμενοι την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος, όσο ψηλά και αν βρίσκονται και όποια θέση και αν κατέχουν.

Σας παρακαλούμε να καταγγέλλετε τις παράνομες πράξεις που και εσείς αντιλαμβάνεστε και να απαιτείτε εφαρμογή των νόμων ή/και να στηρίζετε άλλους καταγγέλλοντες Σε αντίθετη περίπτωση να κινείστε ως Σύλλογος, δικαστικά εναντίον του αρμόδιου που δεν ενήργησε τα νόμιμα, είτε είναι όργανο είτε είναι λειτουργός.

Θεωρώ ότι αυτού του είδους ασκούμενη πίεση, είναι ο μόνος τρόπος για να «ταράξετε τα νερά» και να συμβάλετε στην αφύπνιση της Πολιτείας υπέρ της διαφύλαξης της ασφαλούς και εύνομης διαβίωσης των Ελλήνων, αλλά και στην εξασφάλιση συνθηκών ανθρώπινης διαβίωση των μεταναστών.

Καλείστε να διαλύσετε το σύννεφο φόβου το οποίο καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας (οικονομική, κοινωνική, ατομική). Να πείσετε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι δεν είναι μόνοι, αβοήθητοι. Να τους εμφυσήσετε μία μικρή πνοή ελπίδας.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Δέμος
Έλλην Πολίτης
Οικονομολόγος"

schizas.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *