ροή ειδήσεων

Σαφάρι στην επαρχία ξεκινούν οι επιθεωρητές εργασίας

Σαφάρι ελέγχων ενόψει του Πάσχα ξεκινά τη Μεγάλη Βδομάδα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Στόχος να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης...
και ανασφάλιστης εργασίας, που αυτές τις ημέρες οι Επιθεωρητές έχουν εντοπίσει ότι κάνει θραύση, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, ειδικά κλιμάκια επιθεωρητών, πρόκειται τα επόμενα 24άωρα να σαρώσουν την Κεντρική Μακεδονία, τα Ιόνια νησιά, τη Δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, για να εντοπίσουν τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Οι επιθεωρητές θα ελέγχουν εάν γίνεται κανονικά η καταβολή των δεδουλευμένων και ειδικά του δώρου του Πάσχα, για το οποίο μάλιστα τυχόν μη καταβολή ισοδυναμεί με αυτόφωρο. Κυρίως όμως θα επιδιώξουν να περιορίσουν τα κρούσματα αδήλωτης εργασίας. Τους τελευταίους μήνες, ο ΣΕΠΕ έχει διαπιστώσει ότι στις παραπάνω περιοχές «κάνουν θραύση» οι ατομικές συμβάσεις, κατά παράβαση της νομοθεσίας και υπό την απειλή της απόλυσης και η αδήλωτη εργασία. «Υπάρχουν εργοδότες που εκμεταλλεύονται τη μεγάλη ανεργία που υπάρχει στην περιοχή που έχουν την επιχείρησή τους και αναγκάζουν εργαζόμενους να δουλεύουν σε αυτούς, χωρίς να τους δηλώνουν πουθενά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τονίζουν οι επιθεωρητές και είναι αποφασισμένοι να εντοπίσουν τους παραβάτες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ τον τελευταίο χρόνο, η αγορά εργασίας έγινε ιδιαίτερα ελαστική, εντούτοις υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που καταπατούν ηθελημένα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Η ζημιά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, εάν η αδήλωτη εργασία υποχωρούσε από το 25% που βρίσκεται σήμερα στο 12% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία θα ξεπερνούσε τα 5 δισ. ετησίως, μόνο από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

newsbomb.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/4/11 20:17

    …ότι, εάν η αδήλωτη εργασία υποχωρούσε από το 25% που βρίσκεται σήμερα στο 12% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία θα ξεπερνούσε τα 5 δισ. ετησίως, μόνο από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
    ΣΧΟΛΙΟ
    Έτσι θα υπήρχαν περισσότερα χρήματα να παίξουμε στο χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/11 20:25

    Οι επιθεωρητές θα ελέγχουν εάν γίνεται κανονικά η καταβολή των δεδουλευμένων και ειδικά του δώρου του Πάσχα, για το οποίο μάλιστα τυχόν μη καταβολή ισοδυναμεί με αυτόφωρο.
    Τρομοκρατία ΠΑΣΟΚ αλλά προσέξτε εάν δεν σας δανείσουν τα χρήματα για να πληρωθούν τα δώρα του Πάσχα στους συνταξιούχους το μαχαίρι θα γυρίσει ανάποδα.
    Δηλαδή τώρα εάν ο Κουσουρνας δεν βρει χρήματα για το δώρο του Πάσχα θα τον πάνε μέσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/11 06:26

    aftoi oi epitheorites einai gia ta MPAZA !

    to Kalokairi giati den pane sta MEGALO-XENODOXEIA na elegxoun pou oi MEGALO-Xenodoxoi proslamvanoun apo xores tou proin Anatolikou Blok allopdapous PARANOMA kai douleuoun oli ti sezon ?

    Tosa xronia afto to xali pou sterei theseis ergasias kai asfalisi apo Ellines ergazomenous kai OYTE 1 sovari paremvasi !

    Aftous tou elextes na tus VraSOYME !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *