ροή ειδήσεων

Ο πλανήτης υποκλίθηκε στην Μπαρτσελόνα (3-1 την Γιουνάϊτεντ)

Για τρίτη φορά την τελευταία εξαετία (2006, 2009 οι δύο προηγούμενες) και 4η στην ιστορία της...
η Μπαρτσελόνα κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ των Πέδρο (27΄), Μέσι (54΄) και Βίγια (69΄). Για τους πρωταθλητές Αγγλίας είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρούνι (34΄).

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε πολύ ψηλά έτσι ώστε να καταστρέψει την πρώτη πάσα των Καταλανών. Τα κατάφερε καλά για 10 λεπτά η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον, διάστημα στο οποίο "πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι, όμως, πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο να μπορέσει να μην επιτρέψει στη "Μπάρτσα" να βρει το ρυθμό της.

Οι "μπλαουγκράνα" σιγά-σιγά βρήκαν τον τρόπο να εφαρμόσουν το γνωστό "passing game" που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα και στο 15΄ "αγγιξαν" το γκολ με την κοντινή προβολή του Πέδρο να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ακολούθησε μετά από 4 λεπτά το δυνατό σουτ του Βίγια που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ, ενώ στο 21΄ πάλι ο Βίγια έπιασε το διαγώνιο σουτ που δεν αιφνιδίασε τον Ολλανδό.

Η κυριαρχία, πλέον, των Καταλανών στο γήπεδο ήταν ολοκληρωτική. Οι Τσάβι, Ινιέστα έκαναν ότι ήθελαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους "μπέμπηδες" να χάνουν τη μάχη στο κέντρο και να οπισθοχωρούν. Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου για τους πρωταθλητές Ισπανίας και δεν άργησε να έρθει. Ο κορυφαίος πασέρ του κόσμου, Τσάβι Ερνάντες, έβγαλε μία ακόμη μαγική μπαλιά στον Πέδρο στο 27΄, ο οποίος με άψογο τελείωμα δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Φαν ντερ Σαρ (1-0).

Κόντρα στη ροή του ματς η Μάντσεστερ ισοφάρισε. Ο Ρούνι άλλαξε τη μπάλα με τον Γκιγκς, ο Ουαλός από οριακή θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε έδωσε ξανά στον Ρούνι ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έφερε τον τελικό στα ίσια (1-1) στο 34ο λεπτό. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τη Μπαρτσελόνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν από κάθετη μπαλιά του Βίγια ο Μέσι από πολύ κοντά απέτυχε να πλασάρει.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Εχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 50΄, αρχικά με τον Φαν ντερ Σαρ να νικάει τον Αλβες στο τετ-α-τετ και στη συνέχεια τον Εβρά να απομακρύνει το σουτ του Μέσι που είχε πορεία προς τα δίχτυα. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, όμως, "χτύπησε" τέσσερα λεπτά αργότερα. Πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολλανδού πορτιέρο (2-1), πετυχαίνοντας το 12ο του γκολ σε 13 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από το 60΄ μέχρι το 66΄ η ομάδα του Γκουαρντιόλα έχασε τρεις ευκαιρίες για να "καθαρίσει" τον τελικό (Τσάβι, Μέσι, Ινιέστα), με τους "μπέμπηδες" τελείως εκτός ρυθμού, απλά να παρακολουθούν. Το ωραιότερο γκολ του τελικού ήρθε στο 69΄ από το άπιαστο τεχνικό σουτ του Βίγια μέσα από την περιοχή. Οι Αγγλοι ζήτησαν πέναλτι στο 80΄, σε χέρι του Βίγια, αλλά ο Κασάι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Ντάνιελ Αλβες, Βαλντές - Κάρικ, Βαλένσια

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες (88΄ Πουγιόλ), Πικέ, Μασεράνο, Αμπιντάλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (86΄ Κεϊτά), Μέσι, Πέδρο (+90΄ Αφελάι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Εντβιν φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο (69΄ Νάνι), Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Βαλένσια, Ρούνι, Γκιγκς, Κάρικ (77΄ Σκόουλς), Παρκ, Ερνάντες

MVP ο Μέσι

Ο άνθρωπος που με τα 12 γκολ που πέτυχε σε 13 παιχνίδια στη διοργάνωση οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα μπορούσε να μην αναδειχθεί και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Ο Λιονέλ Μέσι, όπως και το 2009 στη Ρώμη, έτσι και στο Γουέμπλεϊ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και στο τέλος ανακηρύχθηκε MVP του τελικού

skai.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/5/11 09:51

    ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ:Μονο ο Μεγαλος PANATHINAIKOS ATHENS επαιξε σε αυτο το θρυλικο γηπεδο στον τελικο με τον AJAX!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/11 11:18

    ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/5/11 13:22

    (Ο πλανήτης υποκλίθηκε στην Μπαρτσελόνα)πατε καλλα ρεεε πιος νιαζετε για τους κοπριτες που κλοτσανε μια μπαλλα?μιπος η ιπολιπι κοπριτες? ξιπνιστε και βριτε πραγματικα χομπι.ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/5/11 13:31

    13:22...Φιλε μου μαθε πρωτα εσυ ορθογραφια και μετα ελα να μιλησουμε αγραμματο κουτσουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/5/11 13:45

    NAI O ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΗΓΕ ΓΟΥΜΠΛΕΙ, ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ....
    ΒΑΖΕΛΟΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=DpwuzOOVjug

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/5/11 13:46

    "ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΕΙΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/5/11 14:00

    MILAEI KAI O MEGALYTEROS KLEFTIS POU EXEI BGALEI TO PAGKOSMIO POSOSFAIRO! POU GIA NA PAREI FETOS TO PROTA8LIMA AKYROSE KANONIKO GKOL TOY PANATHINAIKOU KAI METRHSE TO GKOL OSFAINT TOY OSFP!! ELEOS PIA! SIN EYROPI EISTE I MONADIKI OMADA SE OLA TA XRONIKA POU EXEI FAEI 7 APO TO ATSIKO TIS JUVE!! MEXRI KAI O FERGIOYSON SAS EIPE TELEYTAIA OMADA TOU PLANITI! EKEI RE NA SAS KAIEI...EMEIS GOUEMPLEI ESEIS STA ALONIA! KEFTEDES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/5/11 13:14

    o diagoras giati sthnei mats k den paei oute webley oute pernei protathlima? hmarton!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/5/11 14:08

    3ypnate ypodouloi tou athinokentrikou kratous. Apo tin athina eiste i apo ton peiraia? i apo thesaloniki mipws? gamietai o pao, i aek, o gavros kai o voras.. an thelete na pame mprosta kai na doume kanan agwna live stiri3te ton topo mas.
    Diagoras i Rodos. diale3te. Gia basket nomizw den yparxei dilima :) Kai na tous spasoume t'arxidia na mas kanoun gipeda!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *