ροή ειδήσεων

Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα

Kαλησπέρα σας , Θα ήταν μεγάλη παράλειψη μου, να μην αφιερώσω μια τουλάχιστον ανάρτηση για τους αγανακτισμένους της Ελλάδας , άλλωστε ανήκω και εγω...
σε αυτη την κατηγορία πολιτών. Αγανακτισμένοι με τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα , με το πολιτικό σύστημα , τους συμφεροντολόγους πολιτικούς , την οικογενειοκρατία , τη διαφθορα , τις μίζες και σαν να μην έφταναν όλα αυτά , το θράσος και την κοροιδία των ίδιων των πολιτικών που εμεις τους δώσαμε αυτη τη θέση.

Ψηφίστηκαν απο τον κόσμο για να τους εκπροσωπήσει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα του και όχι για να καταπατούν τη δημοκρατία , τους θεσμούς και να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα . Υπόσχονται προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια για να θαμπώσουν το εκλογικό σώμα και αφού εξασφαλίσουν την πλειοψηφία , εκ του ασφαλούς πλέον εφαρμόζουν την πολιτική τους αγνοώντας το τι ζητάει ο κόσμος , αρκεί να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα , το κεφάλαιο!!

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι οτι εν τέλει η πολιτική , τουλάχιστον έτσι όπως την γνώρισα εγω αυτά τα χρόνια , δεν έχει ήθος . Κυριαρχεί η αλαζονεία ,το ψέμα , ο δόλος , το συμφέρον, η ιδιοτέλεια και η μίζα . Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα , αλλά σε όλο τον κόσμο . Είναι στη φύση του ανθρώπου φαίνεται όταν κατέχει μια ηγετική θέση να παρασύρεται. Λίγοι έχουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα για να αντισταθούν . Το μέλι βλέπετε είναι γλυκό , όλοι τους έχουν βουτήξει το δάχτυλο μέσα…

Μετά λοιπόν απο όλες αυτές τις διαπιστώσεις και μετά απο χρόνια που επικρατεί αυτή η αρρωστημένη κατάσταση στη χώρα μας , για την οποία είμαστε συνυπεύθυνοι και συντηρούμε με την αδράνεια μας και εμείς , αρκούσε μια ειρωνική φράση απο την Ισπανία (“Καντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες”) να αποτελέσει τη σπίθα για να ξεσηκωθούν οι Ελληνες και να ξεχυθουν στους δρόμους να διαδηλώσουν ειρηνικά πέρα απο κόμματα και παρατάξεις (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!) που μας έφεραν σε αυτη την κατάσταση , πέρα απο ιδιοτελή συμφέροντα .

Είναι πολύ υγιές να βλέπεις κόσμο χωρίς κομματικό ώφελος ή φανατισμό να κατεβαίνει στις πλατείες να διαδηλώνει και να αντιστέκεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική . Το γεγονός ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία δεν είναι συνδικαλιστές ή κομματικά στελέχη ή μέλη παρατάξεων κλπ πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την πορεία την οποία ακολουθούν και όχι να βγαίνουν και να προκαλούν με τις δηλώσεις τους (βλ. Πάγκαλο : “Πολιτική δε γίνεται μέσω του facebook”). Τέτοιου τύπου δηλώσεις εξοργίζουν τον κόσμο !!!

Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να θίξω όσον αναφορά τις συγκεντρώσεις αυτές που άρχισαν να γίνονται είναι ότι δεν πρέπει να σταματήσουν εκει. Δεν πρέπει να μείνει απλά σαν μια συγκέντρωση κόσμου που μαζεύεται φωνάζει κάποια συνθήματα και εκτονώνεται μέσω αυτών . Πρέπει να οργανωθεί ακόμα περισσότερο το κίνημα , να μαζευτούν αν χρειαστεί υπογραφές , να κατατεθούν προτάσεις , ιδέες . Πραγματική συνέλευση της βουλής να γίνεται κάθε μέρα στις 6 στο δρόμο απο τον κόσμο , έξω απο το κτίριο των 300 !!! Από ότι είδα γίνονται οι πρώτες κινήσεις προς αυτην την κατεύθυνση με μάζεμα υπογραφών για δημοψήφισμα και συλλογή πρακτικών και είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό!!

Έπειτα θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία , να πάψουμε να μένουμε προσκολημένοι στους 300 και όσους 300 πέρασαν κατα καιρούς , που μας έφεραν σε αυτη την κατάσταση ( Γιατι δεν τα φάγαμε μαζί) . Απο τη στιγμή που ο καθε ένας μας έχει κρίση και είναι σκεπτόμενο ον μπορεί να αντιληφθεί κάποια πράγματα και να αποκοληθεί απο αυτη τη νοοτροπία . Δέχομαι το γεγονός ότι μεγάλοι άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν αυτον τον τρόπο σκέψης, άλλωστε είναι δύσκολο ενας ηλικιωμένος να αλλάξει νοοτροπία, αλλά αρνούμαι να δεχτώ ΝΕΟΥΣ ανθρώπους που υποστηρίζουν και συντηρούν αυτη την κατάσταση με φανατισμό μέσα απο τις παρατάξεις τους (πασπ,δαπ και λοιπές ) , τα φυτώρια των κομμάτων τους, τις ακαδημίες τους όπως θα λέγαμε και στον αθλητισμό .

Δεν είναι δυνατόν νέοι άνθρωποι να είναι ΤΟΣΟ στενόμυαλοι , να μην σκέφτονται καθαρά και να μην συνυπολογίζουν τους συνανθρώπους τους που ζουν με 400-500 ευρω το μήνα . Εξοργίζομαι όταν βλέπω ΤΟΣΟ φανατισμό απο νέους ανθρώπους είτε αυτοι είναι του πασοκ είτε της νεας δημοκρατίας είτε οποιουδήποτε άλλου κόμματος !!! Με μια αναζήτηση στο Youtube θα βρείτε πάρα πολλά βιντεάκια με νέους να υποστηρίζουν αρρωστημένα το κόμμα τους !!

Κλείνοντας για να μη γίνομαι κουραστικός θα ήθελα να προτρέψω όλους σας να πάτε στην πλατεία , να βγείτε στους δρόμους και με την παρουσία σας να εκφράσεται την αγανάκτηση σας . Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε . Απο τον καναπέ μας και μέσα απο τα φόρουμ μόνο δε γίνεται τίποτα . Πρέπει να βγούμε στους δρόμους . Προσωπικά πήγα 3 φορές και θα ξαναπάω !! Μην καθησυχάζεστε διότι τα χειρότερα έρχονται και μετά θα είναι πολύ αργά για όλους μας και ειδικά εμάς τους νεότερους !! Οι μεγαλύτεροι σκεφτείτε τα παιδιά σας που θα σας ζητήσουν ή που σας ζητούν ευθύνες , εγω ήδη το κάνω !!!

Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο του κινήματος των αγανακτισμένων Ελλήνων :
http://real-democracy.gr/el



cosmoscience.gr

Σχόλια

  1. aganaktismenos29/5/11 17:45

    entaksei re paidia to katalabame.eimaste aganaktismenoi kai emeis.mhn epanalambaneste sunexeia.mhn tous pshfhsete kai telos.sthn ispania esbhse to sosialistiko koma.to idio 8a ginei kai edo.autos den einai sosialismos.einai mia aplh apath kata tou laou pou peinaei.na fulakistoun san prodotes oloi autoi tou papandreou kai teleiose.ante geia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/11 18:01

    giati autoi tou KKE kai tou SYRIZA prospa8oun na epofelh8oun apo mia aganaktish politon genikeumenh kai na mas kanoun na pistepsoume oti sta dika tous outopika pisteuo prepei na tous akoloy8hsoume kai emeis gia na so8oume?na stamathsei autos o politikos prosulitismos aristeron giati eno i istoria exei apodeiksei oti den epezhsan ths pragmatikothtas,autoi onhreuontai mia ellada me kokines shmaies.ante giati polu tous anex8hkame!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *