ροή ειδήσεων

Η κρίση φέρνει περισσότερα "βραχιολάκια"

«Βραχιολάκι» φοράει στις διακοπές του ο 1 στους 5 Ευρωπαίους τουρίστες, ενώ ανοδικά κινείται το all inclusive...
και ανάμεσα στους Έλληνες.

Το 20% των Ευρωπαίων τουριστών αγοράζει πακέτα all inclusive, καθώς έτσι προγραμματίζει μέχρι τελευταίου σεντ την δαπάνη των διακοπών του.
Τα πακέτα ανάλογα με την χρονική περίοδο, την περιοχή, την κατηγορία της ξενοδοχειακής μονάδας, έχουν τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές, καθώς ξεκινούν από τα 23 ευρώ τη μέρα το άτομο και φτάνουν και τα 78 ευρώ.

Το all inclusive είναι σημείο των καιρών. Η αγορά ζητάει το προϊόν και εμείς το προσφέρουμε. Οι Ευρωπαίοι, πιεσμένοι από την οικονομική κρίση, δεν θέλουν εκπλήξεις σε ότι αφορά τις τιμές, λέει ο κ. Γιώργος Τελώνης πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ (σύνδεσμος των ταξιδιωτικών γραφείων) και συνεχίζει:

Όμως, ενώ το all inclusive βοηθά στο κομμάτι των αφίξεων, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και στο κομμάτι των εσόδων. Η Ελλάδα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των τουριστικών της εσόδων, ώστε ο τουρισμός να αποτελέσει την “ατμομηχανή” της ανάπτυξης. Οι τουρίστες που αγοράζουν πακέτα allinclusive, δαπανούν τα λιγότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους τουρίστες και κυρίως είναι ιδιαίτερα χαμηλή η δαπάνη τους στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, εκτός της ξενοδοχειακής μονάδας στην οποία καταλύουν.

Ας σημειωθεί ότι οι τουρίστες με τα «βραχιολάκια» κατευθύνονται σε Χαλκιδική, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Κω, όπου είναι συγκεντρωμένες οι μονάδες all inclusive.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 οι διεθνείς αφίξεις στη χώρα ήταν μειωμένες κατά 0,9% σε σχέση με πέρυσι στα 455.144 άτομα (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ), ενώ αντίθετα τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 312 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος.

Την ίδια περίοδο οι ανταγωνιστές μας πέτυχαν άνοδο στις αφίξεις τους +15,6% η Τουρκία, +2,9% η Ισπανία και +0,3% η Κύπρος. Αντίστοιχα τα τουριστικά τους έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,52 δισ. ευρώ η Τουρκία, στα 8,4 δισ. ευρώ η Ισπανία και στα 300 εκατ. ευρώ η Κύπρος.



Γράφει η Έφη Καραγεώργου

capital

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/5/11 21:16

    H PLEIOPSHFIA STHN ISPANIA APOFASHSE NA KATARGH8EI TO ALL INCLUSIVE,OXI GIA THN KAKH POIOTHTA TON TOYRISTON,ALLA GIA THN FORODIAFYGH TON KSENODOXON!!!DEN XTYPAGAN TIPOTA KAI DIKAIOLOGOYSAN MONO ELLEIMATA!AS TO SKEFTEI AYTO H ELLHNIKH KYBERNHSH KAI AS ROTHSEI THN ISPANIKH POY PROTH EFARMOSE TO ALL INCLUSIVE GIA THN FTOXOLOGIA TON GERMANON...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/11 21:58

    RE ISTE PROBATAKIA ESEIS AYTOY BLOG!SBHSATE TIS KATAGELIES GIA TO RODIA MARE???AFOY O TYPOS EINAI NOMIMOS!TA ESKASE OPOS LEEI STON LIMENIKO GIA ENA XRONO!!ALLA DEN TOY EIPE OTI APO EKEI PERNAEI H PERIFERIAKH ODOS KAI NA MHN KLEIDONEI TON FRAKTH GIATI OTAN 8A ANAGASTEI NA TON ANOIKSEI KAI NA GREMISEI OTI EXTISE PARANOMA STHN PARALIA,O LIMENIKOS 8A TOY PEI OTI TO ENIKIASE GIA APLH XRHSH!!!KATA TA ALLA EISTE KALO BLOG...TE LETE OLA,,,,OTAN SAS PLHRONOYN TO KLEINETE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *