ροή ειδήσεων

Ξυπνάτε Ελληνες!!! Τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο!

ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ η Μαριορή, ο φερετζές της έλλειπε! Όλα τα είχαμε στην Ελλάδα, μέχρι που σύντομα θα μας φορέσουν κι εμάς τον φερετζέ...
κι όταν το καταλάβουμε θα είναι πια αργά, μα πάρα πολύ αργά!

Η Τουρκία δουλεύει και δεν καθυστερεί. Εμείς είμαστε που τους δίνουμε βήμα, είτε επειδή έχουμε ανίκανες κυβερνήσεις, είτε επειδή η διπλωματία μας δεν ξέρει τι της γίνεται, είτε επειδή οι κυβερνήτες μας εξελίσσονται στους μεγαλύτερους δωσίλογους που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Κάποιοι εκ των έσω, διαλύουν τη χώρα. Διαφορετικά δεν μπορούν να εξηγηθούν τα γεγονότα.

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο όρος «τουρκική» σαν προσδιορισμός της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη!

Αλήθεια, το ακούσατε σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιες εμβέλειας; Το είδατε πρωτοσέλιδο με μεγάλο γράμματα στις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας;

Στο πλαίσιο της συζήτησης της έκθεσης Γκρος, για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας σε Ίμβρο και Τένεδο, εγκρίθηκε την Παρασκευή τροπολογία Τούρκου βουλευτή, σύμφωνα με την οποία τα μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη θα αποκαλούνται σχολεία «της τουρκικής μουσουλμανικής κοινότητας, για άτομα τουρκικής προέλευσης, Πομάκους και Ρόμα».

Οι παρεμβάσεις της κυρίας Μπενάκη και του κ. Ντίνου Βρεττού, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την δυσμενή αυτή για τις ελληνικές θέσεις εξέλιξη. Η συζήτηση γύρω από την έκθεση για τις ελληνικές μειονότητες σε Ίμβρο και Τένεδο, που εγκρίθηκε ουσιαστικά τροποποιημένη από την Ολομέλεια, εξελίχθηκε, ωστόσο, σε έναν μονόλογο υπέρ των προκλητικών και θρασύτατων απαιτήσεων της Άγκυρας για το θέμα των μειονοτήτων, από μία πλειάδα Τούρκων και Τουρκοκύπριων βουλευτών, που είχαν φροντίσει έγκαιρα να εγγραφούν ως ομιλητές, ενώ απουσίαζαν οι Έλληνες βουλευτές!

Οι Τούρκοι βουλευτές, πέτυχαν επίσης την αναγνώριση Τουρκικής μειονότητας 4.000 ατόμων σε Κω και σε Ρόδο ενώ ο εισηγητής της έκθεσης διαβεβαίωσε το Σώμα ότι έχει πάρει το πράσινο φως από την ελληνική πρεσβεία να επισκεφθεί τα δύο αυτά ελληνικά νησιά και να συντάξει ανάλογη έκθεση για το πώς (...;) συμπεριφέρεται η Ελλάδα στους Τούρκους μειονοτικούς!

Επιδόθηκαν, χωρίς αντίλογο από την ελληνική πλευρά, σε ένα μακρύ κατηγορώ κατά της Ελλάδος για καταπίεση και στέρηση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, «που βιώνει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης», ενώ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τα στρατεύματα κατοχής στη Βόρεια Κύπρο ως παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων μιας εγγυήτριας δύναμης. Όσο για τον λόγο του αφελληνισμού της Ίμβρου και της Τενέδου, το Συμβούλιο Της Ευρώπης απεφάνθη ότι αυτός δεν προκλήθηκε μόνον από πολιτικά αίτια, από τις διώξεις των Ελλήνων από το Τουρκικό κράτος, αλλά και για ... οικονομικούς λόγους!

eothinon2.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/5/11 03:35

    έλα ,τράβα ψεύτη!!!!!!!!!!! άντε καημένε χρυσαυγήτη .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/11 06:08

    Ρε ηδονοβλεψια εσυ που εκανες την αναρτηση δεν σου ειπα εσυ την δουλεια σου? γρηγορα στο Λοφο του Αγ. Στεφανου κατω απο τα δεντρα να γυμνασεις την παλαμη σου! Μας εχεις τρελανει με τις μπαρουφες Χρυσο Αυγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/5/11 10:04

    Gipedo kai dikaiosi gia ton Irakli twra!!!! meionothts o diagoras o sthsakias...
    Pas mi roditis vlaxos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/5/11 11:23

    αφου οι μισοι κατοικοι που μενουν ροδο ειναιτουρκακια τετοια σχολια περιμενα να κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/5/11 11:58

    δεν εχει αδικο!προπερυσι ενα ζευγαρι αγγλων που χαροπαλευαν στα κυματα μολις ενα χιλιομετρο απο τα τριαντα,καλεσε σε ΣΟΣ το λιμενικο,αδιαφορησαν και ενα τοπικο φερυμποτ το ΣΥΜΙ τους απετρεψε να ξερασουν στα βραχια μεχριι που ηρθε ενα τουρκικο σκαφος να τους περισυλλεξει.στο λιμεναρχειο περιμεναν 3 ωρες την 'ΕΓΚΡΙΣΗ' απο το υπουργειο...ελεος!μη σας τυχει τιποτα με αυτους τους αχρηστους εδω που ξημεροβραδιαζουν στο γιωτ καφε με φραπεδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/5/11 14:31

    Ο ΚΑΘΕ ΚΑΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ:
    Με τη δημοσιοποίηση της Εκθεσης Γκρος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω υποχώρησε, τουλάχιστον σε αυτό το μέτωπο, η προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στα δύο νησιά.
    Η Εκθεση, την οποία συνέταξε ο Ελβετός βουλευτής Ανδρέας Γκρος, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της PACE, με τίτλο όμως που απείχε κατά πολύ από την αρχική εντολή που είχε λάβει.


    Ο τίτλος της Εκθεσης είναι «Η κατάσταση των κατοίκων της Ρόδου και της Κω, με τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο», ενώ το αρχικό ψήφισμα αναφερόταν σε «Τουρκική μειονότητα Ρόδου και Κω».

    Από την Εκθεση, πάντως, δημιουργήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ύπαρξη «μειονότητας» στα δύο νησιά αλλά και για κάποιου είδους ύπαρξης αμοιβαιότητας της υποτιθέμενης «τουρκικής» μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω, με την αναγνωρισμένη από τη Συνθήκη της Λοζάνης ελληνική μειονότητα της Ιμβρου και της Τενέδου.

    Στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησε ο Ελβετός βουλευτής στα δύο νησιά (19-21 Απριλίου 2010), διαπίστωσε ότι οι «πολίτες με τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο είναι γενικώς ικανοποιητικά ενσωματωμένοι στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες των δύο νησιών», ενώ χαιρέτισε την «ειλικρινή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για διατήρηση και ανάπτυξη του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα των δύο νησιών».

    Συστάσεις
    Η πολυπολιτισμικότητα των δύο νησιών αποδίδεται μάλιστα από τον κ. Γκρος στην υπαγωγή τους για τέσσερις αιώνες στην «ανεκτική οθωμανική-τουρκική κυριαρχία».

    Η έκθεση προβαίνει και σε συστάσεις που αφορούν κυρίως την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, τη διαχείριση της βακουφικής περιουσίας και την ανάδειξη θρησκευτικών λειτουργών. Προτείνεται:

    * να ενημερωθούν οι γονείς όλων των μαθητών για τη δυνατότητα απογευματινών μαθημάτων τουρκικής γλώσσας, που θα οργανώσουν οι εκπαιδευτικές Αρχές ύστερα από υποβολή αιτήματος των γονέων,
    * διασφάλιση πλήρους λογοδοσίας των διαχειριστών των δύο βακουφίων προς τα μέλη των τοπικών μουσουλμανικών κοινοτήτων, δημοσιοποίηση των ισολογισμών τους και διασφάλιση ορισμού των διοικήσεων σε τακτά διαστήματα,
    * διασφάλιση για τις μουσουλμανικές κοινότητες της Ρόδου και της Κω του δικαιώματος ελεύθερης ανάδειξης θρησκευτικών λειτουργών (ιμάμηδων). Στο σημείο αυτό, βεβαίως, υπάρχει μια ιδιαίτερα προβληματική αναφορά, καθώς δηλώνεται ότι η ανάδειξη των ιμάμηδων πρέπει να γίνει βάσει «του πνεύματος της απόφασης της PACE για τη θρησκευτική ελευθερία των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία και για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης».

    Ν.Μ.http://www.ethnos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/5/11 16:48

    giati den leei kaneis oti to kastelorizo psonizei apo tn tourkia? tous katatheti to sinallagma... kai meta klegonte oti den paei kosmos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/5/11 18:21

    @16:48

    Ειναι που τους τα παρεχει η Ελλαδα ολα με αξιοπιστια, για να τους πουμε να μην ψωνιζουν κιολας οι ανθρωποι.
    Πηγαινε να δης την γλυκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/5/11 10:00

    ΤΟ ΤΟΥΡΚΑΚΙ 06+Ο8 ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/5/11 22:12

    πεστα μεγαλε!!!!!!
    ειμαστε ολιο εμεις Ελληνες Καταδρομεις,δεν πειναμε,δεν διψαμε,και τους τουρκους τους γαμαμε!!!!!!!!!!!και τους κωλοαλβανους αμα λαχει,και τους σκοπιανους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *