ροή ειδήσεων

Φθηνότερα για Βενετία παρά για Ρόδο

Τιμές φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα ελληνικά νησιά. Πιο οικονομικό ένα ταξίδι με προορισμό τη Βενετία παρά σε κάποιο ελληνικό νησί...
Στα λόγια παραμένουν οι εξαγγελίες για μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων

Ενώ η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για μείωση των ναύλων, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για προορισμούς όπως η Βενετία ή η Ανκόνα είναι αισθητά πιο οικονομικά από το κόστος για κάποιο ελληνικό νησί.

Από το χώρο της ακτοπλοΐας δεν φαίνεται να υπάρχει συναίνεση στις προθέσεις της κυβέρνησης, με πηγές να επικαλούνται την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Έτσι, μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο, οι τιμές για τα ελληνικά νησιά, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», διαμορφώνονται ακριβότερες ακόμα και κατά 50% από ένα ταξίδι με επιστροφή στη Βενετία.

Ενδεικτικό είναι ότι το ταξίδι σε δίκλινη καμπίνα με ΙΧ με επιστροφή για τη Βενετία, που απέχει από την Πάτρα 621 μίλια, κοστίζει 423 ευρώ, ενώ το ταξίδι από Πειραιά για Ρόδο, που η απόσταση είναι μόλις 250 μίλια, κοστίζει ακόμα και 675,5 ευρώ.

Στις εσωτερικές γραμμές υπάρχει, σε πολλές περιπτώσεις, σοβαρή επιβάρυνση από τα τέλη υπέρ τρίτων, με την ηγεσία του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων να έχει εισηγηθεί την κατάργηση χρεώσεων όπως τα αχθοφορικά και τα λεβουχικά.

Οι βασικότερες κρατήσεις που βαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ο ΦΠΑ (το 13% επί της τιμής του εισιτηρίου για τους επιβάτες και 23% για τα οχήματα), η κράτηση ΚΑΕΟ-ΝΑΤ (το 6,5% επί της ονομαστικής τιμής του εισιτηρίου), η επίναυλος (το 3% επί της ονομαστικής αξίας), τα λιμενικά τέλη (5-5,5% επί της ονομαστικής τιμής του εισιτηρίου) και οι κρατήσεις υπέρ λεμβούχων και αχθοφόρν (0,50-0,60% ανά επιβάτη).

ekriktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/5/11 21:22

    Εκπλήσσομαι που σε ένα μπλογκ παραπόνων που αφορούν ένα νησί που χρειάζεται ένας ολόκληρος μισθός για να μετακινηθεί μια οικογένεια από και προς αυτό, δεν αποτελεί αυτό μείζον θέμα, και δεν βλέπω ούτε ένα σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/5/11 23:49

    Φιλε 2/5/11 21:22 και εγω το ιδιο σκεφτηκα... δυστυχως βλεπω μια ταση να τρωγονται μεταξυ τους και να μην βλεπουν τα πραγματικα σοβαρα ζητηματα αυτου του πανεμορφου αλλα παραμελημενου τοπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/11 11:20

    Στα 60. € το εισιτήριο απο-προς πειραια καταστομα κάτι πρέπει να γίνει να αναβαθμιστούν οι συγκοινονιες και να έχουν λογικές τιμές (αν θες και φαγιτο στο πλοίο αλά 20€)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *