ροή ειδήσεων

H θεία από τη… Μαδρίτη

Θύμα ένας συμπολίτης μας.
Νέα υποψήφια θύματα αναζητούν σε ελληνικό έδαφος οι απατεώνες, οι οποίοι παριστάνοντας τους...
δικηγόρους, με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας, παρακινούν μέσω email τους «κληρονόμους» να συμμετέχουν σε κομπίνα πολλών εκατομμυρίων.

Πριν από λίγους μήνες η zougla.gr είχε δημοσιεύσει την επιστολή ενός δήθεν δικηγόρου, ο οποίος ζητούσε από τον καταγγέλλοντα να παρουσιαστεί ως νόμιμος κληρονόμος μίας… αποθανούσας θείας με αντάλλαγμα 7.500.000 ευρώ, τα οποία επρόκειτο να μοιραστούν.

Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή




Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με έναν εκ των πολλών δικηγόρων, τον Βarr Alvaro Mendez, έσπευσε να μας προειδοποιήσει ότι πρόκειται για... λάθος, καθώς το όνομά μας δεν συμπεριλαμβανόταν στη... λίστα του και μας έκλεισε το τηλέφωνο!

Πρόσφατα κάτοικος Ρόδου έλαβε ένα mail από το δικηγορικό γραφείο Depsa Consult, που το εκπροσωπεί ο Martin Proxeri. O απατεώνας ούτε λίγο ούτε πολύ εξηγεί ότι είχε πελάτισσα την κυρία Alma, η οποία απεβίωσε αφήνοντας πίσω της ως κληρονομιά το ποσό των 3.950.000 ευρώ. Ο νομικός εκπρόσωπος-όπως αναφέρει- αναζήτησε μέσω του διαδικτύου τον Έλληνα, ο οποίος είχε το ίδιο επίθετο, παρακινώντας τον να αποστείλει απαντητική επιστολή, αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία του. Στη συνέχεια, θα φρόντιζε να τακτοποιήσει την υπόθεση και με την παρουσία του καταγγέλλοντος ως υποτιθέμενου συγγενή θα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στην τράπεζα, όπου έχουν κατατεθεί τα χρήματα.

Η μοιρασιά της περιουσίας θα ήταν η εξής: Το 20% θα δίνονταν σε φιλανθρωπίες και το υπόλοιπο 80% εξ ημισείας. Διόλου άσχημα δηλαδή!

Ο καταγγέλλων απέστειλε email στον δικηγόρο, ο οποίος απήντησε άμεσα ζητώντας βέβαια προσωπικά στοιχεία και έγγραφα… Σε μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, το όνομα του δικηγορικού γραφείου, αλλά και του δικηγόρου υπάρχουν. Ωστόσο, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του γραφείου μέσω του οποίου διαφημίζονται πορτοφόλια γνωστού οίκου, ενώ να σημειωθεί ότι η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω mail.



Σε ανάλογη περίπτωση, πριν από μερικές ημέρες, κάτοικος του Εύοσμου Θεσσαλονίκης, έλαβε αρχικά επιστολή μέσω του ταχυδρομείου και εν συνεχεία αντίστοιχο email, μέσω του οποίου δικηγόρος από τη Μαδρίτη, ονόματι Domingo Sanchez Jr. Esq, τον ενημερώνει για το θάνατο της… θείας Μaria, η οποία τυγχάνει να έχει το ίδιο επίθετο με τον καταγγέλλοντα και η οποία έχει αφήσει πίσω της το αμύθητο ποσό των 6.800.000 ευρώ, «έκθετο» σε ενδεχόμενη δήμευση. Προειδοποιώντας τον, ότι τα χρήματα ενδέχεται να χαθούν, ο δικηγόρος τον παροτρύνει να συνεργαστεί μαζί του και να τον παρουσιάσει ως τον επίσημο κληρονόμο στην τράπεζα στην οποία έχουν κατατεθεί τα χρήματα.

Δείτε την επιστολή για την κληρονομιά



Όταν ο καταγγέλλων ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες για το… δώρο από τη Μαδρίτη, ο δικηγόρος, όντας αρκετά ευρηματικός, του εξιστόρησε μία απίστευτη και… δακρύβρεχτη ιστορία, για τη γυναίκα πελάτισσα και φίλη του, η οποία αν και πάμπλουτη, ήταν δυστυχής: Πέραν του γεγονότος ότι είχε προβλήματα υγείας από την ημέρα που γεννήθηκε, όπως ισχυρίζεται, στην προσωπική της ζωή ήταν αρκετά ατυχής, αφού δεν κατάφερε να κάνει παιδιά, ενώ χώρισε με τον άντρα της σε ηλικία 34 ετών. Με τον τρόπο αυτό του εξηγεί πως τα χρήματα αυτά έμειναν «στον αέρα», καθώς επίσημος κληρονόμος, δεν υπάρχει. Ως συνέχεια του απαντητικού μηνύματος, ο Sanchez του ζητά απόλυτη εχεμύθεια και παράλληλα αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να αποστείλει προσωπικά του στοιχεία (αριθμό ταυτότητας η διαβατηρίου κλπ.) προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες συναλλαγής με την τράπεζα.

Δείτε μία ακόμη επιστολή από άλλον δικηγόρο



Και παρότι δίνει αναλυτικότατες λεπτομέρειες για τη ζωή της Maria, παραλείπει να αναφέρει άλλες, ακόμη πιο βασικές, όπως για παράδειγμα ποια είναι η τράπεζα στην οποία έχουν κατατεθεί τα χρήματα, ή με ποιον τρόπο θα γίνει μία τέτοιου είδους συναλλαγή, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος ….

Δείτε την αντίδραση του φερόμενου ως δικηγόρου στην αρνητική απάντηση του «θύματος»



Η zougla.gr επικοινώνησε με αρκετούς πολίτες οι οποίοι παραλίγο να πέσουν θύματα της-όπως έχετε αντιληφθεί- καλοστημένης απάτης με κίνητρο διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία θα μπορούσαν να αλιεύσουν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών ή να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία τους για δόλιους σκοπούς.

zougla

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *