ροή ειδήσεων

Το αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και έκτακτη εισφορά

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε τα νέα και δυσβάσταχτα μέτρα με αποκορύφωμα.....
την μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ, την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και την έκτακτη εισφορά της τάξεως του 5% για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα.Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε τα οριστικοποιημένα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ από τις 12.000, ενώ από τις 8.000 έως τις 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 10%.
Θα εξαιρεθούν οι νέοι έως 30 ετών , τα ΑΜΕΑ και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

Επίσης θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύσης 5% για τους βουλευτές, για τα στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους γενικούς γραμματείας υπουργείων και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων.

Για την έκτακτη εισφορά γενικά, θα παραμείνει η κλιμάκωση από 1-5% στο σύνολο του εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, από 12.000-20.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 1%, από 20.000 ως 50.000, 2% ενώ από 100.000 και άνω, 4%.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξει μικρή αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου και μία εξίσωση του πετρελαίου με εκείνο της κίνησης για τις επιχειρήσεις μόνο.

Για τα ακίνητα δήλωσε ότι θα παραμείνει στο αφορολόγητο στις 200.000 ευρώ και δεν θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες θα υπάρξει ένα ειδικό τέλος από τα πέντε χρόνια άσκησης επαγγέλματος και αυτό το τέλος θα είναι 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά.

"Ο στόχος είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης υπογράμμισε ξανά πως είναι κρίσιμο να ψηφίσουμε μέχρι τις 30 Ιουνίου, τα δύο θέματα δηλαδή το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο του προγράμματος.

Υπενθύμισε πως σημειώθηκαν δύο σημαντικά γεγονότα, δηλαδή η παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και η συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΛΑΟΣ, να ψηφιστούν τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το νέο πρόγραμμα έχει τρεις πυλώνες διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ως προιόν για τις δανειακές ανάγκες της χώρας, τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω της διαδικασίας της Βιέννης αλλά και τη σύναψη νέου δανείου με τη συμμετοχή της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, το ύψος του οποίου πρέπει να είναι τόσο ώστε να καλύπτει το κενό.

Όπως τόνισε προϋπόθεση για το Μεσοπρόθεσμο είναι να οριστικοποιηθεί, καθώς πρέπει να επιβεβαιωθούν ποσά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 28 που προβλέπει το πρόγραμμα.
cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/6/11 19:13

    ΥΣΤΕΡΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΛΕΒΕΙ!! ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ!! ΒΑΛΑΤΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 23% ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ? ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!! ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/6/11 21:49

    ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΜΠΕΝΥ.. ΛΑΟΠΝΑΝΟΣ & ΠΡΟΔΟΤΗΣ ήταν και αυτός στη Μπίντλεμπεργκ !!!

    ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ απο τα 12.000 στα 8.000 ευρώ !!!!

    10% ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 8.000 !!!!!!

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΚΑΤΟΠΑΣΚΟΙ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ !


    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !

    ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Έλληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/6/11 22:45

    Ευχομαι ρε μουνια, να μην σας βαλουνε φυλακη...Βαρεθηκα να σας πληρωνω ...Δε θα σας πληρωσω και εκει... Να σας αφησουνε σε ενα κωλονησι στην ¨γκριζα ζωνη " να φατε ο ενας τον αλλον. Μου γαμησατε τη ζωη...τα ονειρα...τους στοχους μου..Ειμαι με μια κοπελα 9 χρονια και δεν μπορω να την παντρευτω, να εχω το δικο μου σπιτι , να κανω παιδια...Να ολοκληρωθω.Με κανατε να ντερπομαι στον ανθρωπο μου και να μην μπορω να τον κοιταξω στα ματια..Τυχαρπαστοι...Τιποτενιοι...Αμα σας κρεμασουνε, θα ειμαι εκει να σας βλεπω καθως θα λυτρωνεται ο κοσμος απο την απουσια σας...

    Ενας 33αρης βιοπαλεστης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/6/11 13:53

    Λεφτα υπαρχουν ελεγε ο αμερικανοεβραιος πριν τις εκλογες και εμεις ολα τα προβατα μαζι και εγω τρεχαμε να τον ψηφισουμε τωρα μας πηδαει ανευ σαλιου καλα να παθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/11 14:10

    Ayto as einai kai h apanthsh se osous exoun akoma elpida kai pisteuoun sto pasok kai sth ND katalavete to pia!!!! einai to idio pragma!! pote den tha kanoun kati kalo gia th xwra kai gia tous polites ths....oso gia aytous pou lene nai alla ti na psifhsoume,psifhste to komma tou laou!!! kai an den thelete giati exete pistepsei tis laspologies typou pagkalou klp psifhste kapoio mikro komma makria apo ton dikomatismo! ksypnhste epitelous!!!
    Prin tis ekloges h paparhga elege oti ta xeirotera erxontai...oloi legane to kke ypervalei...deite! Vreite kati gia to opoio to kke proeidopoihse kai den egine!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/6/11 18:09

    Το ΚΚΕ να κόψει τις ούσιες που παίρνει και μένει πάντα στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ με τα 7% και τα 12% !

    Κι αμα δεν έχω δίκιο, κι αμα δεν βλέπετε τα ποσοστά σας στις εκλογές κάθε φορά, πείτε μου λοιπόν ποιος ο ορισμός του "Στόκου" ;

    Είναι κακό να είσαι κολλημένος και φανατικός όσο δεν το παίρνει χαμπάρι η ηγεσία του ΚΚΕ τόσο δεν θα είναι ποτέ η εναλλακτική λύση για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Η σταθερότητα στις απόψεις είναι πολύ σημαντικό πράγμα αλλά η επανάπαυση σ αυτό δεν είναι το πάν και σίγουρα όχι η λύση !

    Και για να το πούμε πιο απλά βρε κουμμούνια του ΚΚ που πάτε μωρέ με την Αλέκα να σπουδάζει τα παιδιά της στις ΗΠΑ και να κρύβει στη τσάντα της μαζί με τη μουστάκα του Στάλιν το Ipad ;;;;;

    ΟΕο!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *