ροή ειδήσεων

"Νονοί" του εγκλήματος δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Κατόρθωσαν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα δύο ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι...
συνελήφθησαν ως κατ' επάγγελμα νονοί του εγκλήματος.
Ειδικότερα, οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν την Τέταρτη (08/06) στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις ενός χρόνου.

Οι αξιωματικοί φέρονται να διατηρούσαν οργανωμένο δίκτυο που έλεγχε μεγάλη μερίδα των καταστημάτων της Παραλίας, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η σύζυγος του ενός, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέπραττε τα χρήματα από τους καταστηματάρχες, όταν δεν μπορούσε να πάει ο άνδρας της, ενώ κατηγορείται και ένας αστυφύλακας, ο οποίος δεν συνελήφθη, γιατί οι αξιωματικοί τον είχαν τοποθετήσει σε υπηρεσία σεκιούριτι, ως δεύτερη δουλειά και παλαιότερα μετέφερε χρήματα από την εταιρεία.

Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία κατηγορούνται και 12 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για δωροδοκία, επειδή πλήρωναν "προστασία" στους αξιωματικούς, είτε γιατί λειτουργούσαν με την κάλυψή τους χωρίς άδεια, είτε γιατί είχαν άδεια, αλλά κατέβαλλαν χρήματα για να μην τους γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και χρειάστηκε ένας χρόνος για να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων πουλούσε, με εκβιαστικό τρόπο, προστασία σε καταστήματα της περιοχής του, απαιτώντας οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ διέθετε αστυνομικούς σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης (security).

Από την αστυνομική έρευνα, που διεξαγόταν με απόλυτη μυστικότητα, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από το Μάιο του 2010 οι δύο αξιωματικοί, μαζί με τη σύζυγο του ενός, είχαν συστήσει ομάδα που πουλούσε εκβιαστικά "προστασία" σε καταστηματάρχες.

Ειδικότερα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά εισέπρατταν σε δόσεις, μία ή δύο φορές το μήνα, κυρίως από καταστήματα της παραλιακής.

Επίσης, προέκυψε ότι εκτός από την από κοινού δράση τους λειτουργούσαν και αυτοτελώς.

Ταυτόχρονα, διαμεσολαβούσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, για την τοποθέτηση κινητών καντινών, είτε εξωτερικά μεγάλων καταστημάτων είτε σε διάφορες αθλητικές ή συναυλιακές εκδηλώσεις.

Επίσης, με χρηματικά ανταλλάγματα, μεσολαβούσαν για την ανάθεση καθηκόντων προστασίας διαφόρων εκδηλώσεων σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι ή τη διάθεση του αστυφύλακα που δεν συνελήφθη σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του ενός αξιωματικού, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκε ποσότητα χασίς, βάρους 15,3 γραμμαρίων.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη (09/06) στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δύο αξιωματικοί κατηγορούνται κατά περίπτωση για: "εγκληματική οργάνωση", "παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία", "εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση", "πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση πλημμελήματος", "κατοχή ναρκωτικών ουσιών", καθώς και για τις διατάξεις που αφορούν στην "πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".
Οι ποινικές κατηγορίες που βαρύνουν τη σύζυγο, αφορούν τις διατάξεις της "εγκληματικής οργάνωσης", της "άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία", καθώς και τις διατάξεις για"ξέπλυμα" χρήματος.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αξιωματικοί και ο αστυφύλακας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

cosmo.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *