ροή ειδήσεων

Παπανδρέου: "Ψηφίστε με το χέρι στην καρδιά για την Ελλάδα"

Την ύστατη έκκληση απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για συναίνεση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή σχετικά με τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο...
μερικές ώρες προτού πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου, εμφανίστηκε σίγουρος πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα "κάνει το καθήκον της" αλλά πως ο ίδιος "απευθύνεται σε όλα τα κόμματα" καθώς τώρα είναι η ευκαιρία με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων να αλλάξει η Ελλάδα.

Χαρακτήρισε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ως "πατριωτικό καθήκον", ενώ το ίδιο το πρόγραμμα βάζει τις βάσεις για μια νέα αρχή.

Αναφέρθηκε στο κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας που είναι η διαχείριση του υπέρογκου χρέους που κληρονόμησε η χώρα από την "καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ."
Εξαπέλυσε περαιτέρω σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με την αρνητική στάση της ΝΔ στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.

"Είναι πρώτοι στα εύκολα και τελευταίοι στα δύσκολα" είπε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟκ χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο ως μοναδική ελπίδα της χώρας για να ορθοποδήσει.

"Πατριωτικό μου καθήκον, ήταν να μην αφήσουμε τον μισθωτό και τον συνταξιούχο στην ανασφάλεια" υποστήριξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου εξασφαλίζουμε την καταβολή της 5ης δόσης, αλλά και τη σιγουριά για τα επόμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι με την ανάσα που θα πάρει η Ελλάδα εξασφαλίζει ακόμη μεταφορά τεχνογνωσίας και επιτάχυνση της χρηματοδότησης σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και η στήριξη της απασχόλησης.

Χαρακτήρισε απόλυτα αναγκαίο το καθήκον της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και στέλνοντας μήνυμα στους βουλευτές του τόνισε ότι "πρέπει όλοι να βάλουμε την πατρίδα, πάνω από το κομματικό συμφέρον".

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε ότι με το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να σωθεί και θα κλείσει ένα κεφάλαιο αβεβαιότητας.

Τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

"Όλοι οι Έλληνες περνάμε δύσκολες ημέρες. Είμαστε εδώ για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Θα γίνει με κόστος, αλλά θα το πετύχουμε" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα κάνει το καθήκον της απέναντι στα παιδιά μας, ωστόσο δεν παρέλειψε να κάνει ένα ακόμα "άνοιγμα" στα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση.

"Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο, ότι είμαστε ενωμένοι. Δεν σας καλώ απλώς να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο. Σας καλώ να ψηφίσετε με το χέρι στην καρδιά για την Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από την συζήτηση και την επιστροφή του κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο λαιμητόμο, ενώ έκανε λόγο για την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που έχει εξαπολύσει, όπως είπε, "μια πρωτοφανή, βάρβαρη επίθεση ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του ελληνικού λαού και των εργαζομένων."
Ακόμα επιτέθηκε τόσο στον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον ότι εκβιάζει τον ελληνικό λαό, όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο που όπως είπε "έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα κατέβουν τα τανκς για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών."

"Τρομοκρατείτε, εκβιάζετε, γίνατε ραγιάδες του ελληνικού λαού", πρόσθεσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Ονομαστική ψηφοφορία αλλά και διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέτει συνειδητά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα.

Ταυτόχρονα επανέλαβε την θέση του κόμματός του για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού με ψέματα, καθώς όπως είπε "τα άδικα, αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα δεν είναι προσωρινά αλλά ήρθαν και θα μείνουν."

Ακόμα, ο κ. Μαρκάκης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.
Για ψευδεπίγραφο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μακροχρόνιας λιτότητας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφισή του με διευρυμένη πλειοψηφία και προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέτει ονομαστικές ψηφοφορίες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Παράλληλα επέκρινε έντονα τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου κάνοντας λόγο για επικίνδυνη προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού.

"Προσπαθείτε με εκβιασμούς, στρατηγική φόβου, με διαδικασίες εξπρές και με επιχειρήματα, που αν δεν ήταν επικίνδυνα θα ήταν γελοία, να φορτώσετε στον ελληνικό λαό αυτό το βάρβαρο ταξικό λογαριασμό. Μπορεί να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και με εφεδρείες και προς τα δεξιά, αλλά δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με την κοινωνική σας βάση γιατί μείνατε κοινωνικά γυμνοί" κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης
cosmo.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *