επικαιρότητα

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Επιστολή-φωτιά στον Μπεγλίτη. Ποιοι καλούν τους ένστολους να είναι σε ετοιμότητα!

Η πρώτη επιστολή που λαμβάνει ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης είναι ιδιαίτερα σκληρή στο περιεχόμενό της και αφορά όλο το πολιτικό σύστημα. Η ΑΝΕΑΕΔ με ανοιχτή επιστολή προς...
το πρωθυπουργό,το πρόεδρο της Βουλής,το πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον ΥΕΘΑ,λέει πολύ σκληρές αλήθειες όχι μόνο για τις ΕΔ αλλά γενικότερα για την πολιτική πραγματικότητα.
Κάνει ευθέως λόγο για παραβίαση του Συντάγματος απότ την κυβερνητική πλειοψηφία,μέσω των δανειακών συμβάσεων που υπέγραψε,αλλά και για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ,δηλώνουν ότι επαγρυπνούν ως ενεργοί πολίτες της χώρας και καλούν τους εν ενεργεία αξιωματικούς να “βρίσκονται σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας και να μη παραχωρήσουν νομιμότητα σε καμία πολιτική πράξη οποιασδήποτε εξουσίας, η οποία θα αντιστρατεύεται τους νόμους του Ελληνικού κράτους αλλά πάνω απ’ όλα δεν θα υπηρετεί πιστά το Σύνταγμα της Χώρας”.

Όλη η επιστολή:

Πειραιάς 17 Ιουνίου 2011
- Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως εκπρόσωπο της Εκτελεστικής Εξουσίας
- Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο ως εκπρόσωπο της Νομοθετικής Εξουσίας
- Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα ως εκπρόσωπο της Δικαστικής Εξουσίας
- Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Π. Μπεγλίτη ως αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων
ΕΝΩΠΙΟΝ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
(Μόνου κατά το Σύνταγμα δικαιουμένου και υποχρεωμένου να αντιστέκεται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Άρθρο 120 παρ. 4Σ).

Κατά γενική ομολογία, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, τα τελευταία τριάντα πέντε περίπου χρόνια, ασκώντας άφρονα πολιτική, οδήγησε τη χώρα σε μία πλασματική ανάπτυξη, από την οποία επωφελήθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία. Μάλιστα, αυτή η πολιτική ηγεσία δεν δίσταζε να:
 Παραδίδει την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων σε κομματικούς της φίλους, εκφυλίζοντας παράλληλα τη μαχητικότητα και τον ρόλο τους να υπεραμυνθούν των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, με τη διασπορά του στερεότυπου οπίου «τίποτα δεν πρόκειται να γίνει!".
 Δημιουργεί το περιβάλλον στο οποίο ικανότατοι Αξιωματικοί:

o Είτε αποστρατεύονταν ακούσια με ανυπόστατες αιτιάσεις,

o Είτε μη ανεχόμενοι την αναξιοκρατία και τον κομματικό ραγιαδισμό που επέβαλαν οι διορισμένοι «ηγέτες», υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προσπαθώντας να διατηρήσουν στο ακέραιο την αξιοπρέπεια τους.

 Κατασπαταλά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς σε αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας και καθομολογούμενης αδιαφάνειας εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς να εξασφαλίζεται η υποστήριξή τους, ενώ παράλληλα οι μόνιμοι και έφεδροι στρατιωτικοί, συνέχιζαν να λειτουργούν, εργάζονται και ζουν σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα.

 Εξαφανίζει τη γνώση και τον επαγγελματισμό από τα καίρια σημεία της διοικητικής μηχανής, οργώνοντας το καλύτερο χωράφι για την ευδοκίμηση της διαφθοράς.

Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και στον υπόλοιπο δημόσιο βίο της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρωτοφανή φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία η κάθε πλευρά εκμεταλλευόταν ανάλογα, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία και να συνεχίσει την καταστροφή της.

Σε αυτά τα 35 χρόνια, μεθοδευμένα καταστράφηκε κάθε παραγωγική υποδομή, ενώ η Παιδεία μας εξαρθρώθηκε συθέμελα επ’ ωφελεία της παραπαιδείας που και αυτή είναι στρατευμένη στον ευνουχισμό των Πανελλαδικών. Το Δημόσιο έγινε ο μόνος εργοδότης και επενδυτής. Οι νέοι παραδόθηκαν «άοπλοι» στον «σύγχρονο» τρόπο ζωής, ο οποίος μεταξύ των άλλων συμπεριελάμβανε και την διαρκή προσπάθεια να τους εξασφαλίσει μία θέση στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα της κρατικής εξουσίας να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές για τους νέους με επιθυμίες και οράματα.

Τραγική κατάληξη να ζούμε σήμερα ένα νέο κύμα μεταναστών με την διαφορά όμως, ότι αυτή την ώρα δεν μεταναστεύουν τα εργατικά χέρια, αφού αυτά μας προσφέρονται σε αφθονία από χώρες αμφιβόλων σκοπιμοτήτων αλλά οι πνευματικοί μας άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες. Αυτοί δηλαδή στους οποίους επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια την πρόοδο και αλλαγή της πατρίδας μας.

Συνεπώς, ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα φθάναμε στην σημερινή κατάσταση. Μόνο που εκείνοι που ασκούσαν την εξουσία παραπλανούσαν με ψεύτικες υποσχέσεις, με ψευδή παραστατικά τους πολίτες, τους αποπροσανατόλιζαν από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας τους, υποσχόμενοι «καλύτερες ημέρες». Είναι οι ίδιοι που και σήμερα έρχονται να υποσχεθούν στον αγανακτισμένο και διαμαρτυρόμενο λαό, ότι κάνουν ότι μπορούν για να «σώσουν» την χώρα από την καταστροφή. Την καταστροφή στην οποία εκείνοι την οδήγησαν, ενώ είναι φανερό, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν οδηγούν στην διάσωση αλλά στην καταβαράθρωση της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους. Άλλωστε την αποτυχία τους συνομολογούν και οι ίδιοι πλέον.

Ανεξάρτητα όμως από τυχόν λάθος επιλογές της πολιτικής παρατάξεως που ασκεί σήμερα την εκτελεστική εξουσία και διαθέτει στην Βουλή την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, με την υπογραφή των διεθνών συμβάσεων, τις οποίες έχει παραχωρήσει να διαχειρίζεται αποκλειστικά ο υπουργός οικονομικών της Κυβερνήσεως, υπογράφοντας εξ ονόματος της Βουλής, έχει παραβιάσει, εν γνώσει της, συνταγματικές διατάξεις αναφορικά με την λειτουργία του πολιτεύματος (άρθρο 28 παρ. Σ).

Με την εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων εκχωρήθηκαν δικαιώματα του Κράτους στους δανειστές του και παραδόθηκε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας σ' εκείνους, ενώ είναι ευθύνη και υποχρέωση του Κράτους (άρθρο 106 Σ), να εδραιώσει την κοινωνική ειρήνη, να προστατεύσει το γενικό συμφέρον και να διασφαλίσει, ότι η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν θα αναπτυχθεί εις βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή εις βάρος της εθνικής οικονομίας.

Έτσι με την υπογραφή της δανειακής συμβάσεως έχει εκχωρήσει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές της χώρας, αφού έχει αποποιηθεί την δυνατότητα εξευρέσεως άλλου τρόπον αποπληρωμής των δανείων. Ενεχυρίασε στους ίδιους κάθε παραγωγική της δυνατότητα, φυσικό ή ορυκτό πλούτο, ενώ διαπραγματεύεται την πώληση της ακίνητης περιουσίας της πατρίδας, και μάλιστα όχι με τους νόμους της αγοράς αλλά με προνομιακούς υπέρ των δανειστών όρους και προϋποθέσεις.

Όπως ήταν φυσικό με τον τρόπο που έχει επιλέξει να ασκεί την εξουσία της η πολιτική παράταξη που υφάρπαξε για μία ακόμη φορά την λαϊκή εντολή, υποσχόμενη ημέρες πλήρεις υλικών προνομίων, έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό και θυμηδία στο εξωτερικό. Έχει για μία ακόμη φορά καθηλώσει τις ελπίδες του Έθνους μας για ανάταξη και πρόοδο και έχει φέρει προ των πυλών νέα εθνική συμφορά, είτε με την πιθανολόγηση μιας εξευτελιστικής εθνικής χρεοκοπίας είτε με την παράδοση άνευ όρων εθνικού εδάφους χάριν αποπληρωμής χρέους, το οποίο η ανόητη και χωρίς όρους διαχρονική καιροσκόπος πολιτική, έχει δημιουργήσει.

Με την παρούσα αναφορά μας, την οποία απευθύνουμε προς τον Ελληνικό Λαό και την κοινοποιούμε στην Εκτελεστική, την Νομοθετική και Δικαστική Εξουσία της Χώρας, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους εκείνους που θεωρούν, ότι η Πατρίδα είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και μπορούν να την διαχειρισθούν για μία ακόμη φορά χωρίς τον οφειλόμενο προς αυτήν σεβασμό, ασκώντας βιαίως Συνταγματικές εκτροπές, ότι είμαστε παρόντες στην κρίσιμη για το Έθνος στιγμή.

Παρακολουθούμε και αγρυπνούμε μαζί με τον Ελληνικό λαό, όπως οφείλουμε, αφού, πλέον όλων των άλλων, έχουμε δώσει και όρκο προς την Πατρίδα να τηρούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, γεγονός που δεν έχουμε λησμονήσει μετά την αποστρατεία μας, μιας και εξακολουθούμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους και τους επισημαίνουμε το αυτονόητο. Είμαστε συναγωνιστές τους.

Στην αναγνωρισμένη κατά το Σύνταγμα εξουσία δηλώνουμε, ότι θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί ώστε με νόμιμες ενέργειες όλοι εκείνοι που ταπεινώνουν την Χώρα διεθνώς και διαμελίζουν τη σάρκα της, να λογοδοτήσουν σε Δικαστές ανεξάρτητους και αφοσιωμένους στο καθήκον τους.

Υποσχόμεθα ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη ταπείνωση του Έθνους και θα συνταχθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις, μαζί με τον Ελληνικό Λαό, σε κάθε νόμιμη ενέργεια που μόνο σκοπό θα έχει να μη ζήσει ο λαός μας στο εξής, ημέρες προσβολής και ανώφελης θυσίας.

Τέλος απευθυνόμενοι προς τους εν ενεργεία συναδέλφους μας τους παρακαλούμε να βρίσκονται σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας και να μη παραχωρήσουν νομιμότητα σε καμία πολιτική πράξη οποιασδήποτε εξουσίας, η οποία θα αντιστρατεύεται τους νόμους του Ελληνικού κράτους αλλά πάνω απ’ όλα δεν θα υπηρετεί πιστά το Σύνταγμα της Χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Η Αναπλ. Γενικός Γραμματέας
Ο Πρόεδρος
Άννα Βλαχοπούλου Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.
Εμμανουήλ Σαρτζετάκης Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

onalert.gr

Σχόλια

 1. Ανώνυμος19/6/11, 5:42 π.μ.

  Επιτελους ειπαν το αυτονοητο. Μαζι σας. Νικος . Λουλετζογλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος19/6/11, 9:18 π.μ.

  Να αγιάσει το χέρι αυτού που το έγραψε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος19/6/11, 11:26 π.μ.

  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΧΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ.. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.. ΕΥΧΟΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ .. ΘΑ ΑΔΙΑΣΗ Η ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος19/6/11, 11:46 π.μ.

  Aσ κάνει ο στρατος αυτό που πρέπει και οι πςλίτες αυτό που μπορούνε. ΟΛΟΙ έξω στις πλατείες και σήμερα στη Ρόδο στις 19.00 πλατεια κύπρου!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος19/6/11, 11:49 π.μ.

  καλό το κείμενο αφού δεν χωρίζει τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος19/6/11, 11:50 π.μ.

  Καλά θα κάνει ο στρατός, να κάτσει στα αυγά του και να μην ανακατεύεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος19/6/11, 12:20 μ.μ.

  Γιατι να κατση στα αυγα του; τι φοβασε να παθεις εσυ; ο . Τσοχατζοπουλος εισαι η ο. Παυλιδης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος19/6/11, 12:58 μ.μ.

  Δεν φοβάμαι να πάθω τίποτα. Είμαι υψηλόβαθμος στρατιωτικός. Δεν είναι δουλειά του στρατού να ανακατεύεται στα εσωτερικά της χώρας. Σαν πολίτης, εκτός υπηρεσίας, και εγώ φωνάζω και μουτζώνω μαζί σας. Εμείς οι πολίτες τα κάναμε σκατά, εμείς πρέπει να τα καθαρίσουμε.

  Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος19/6/11, 2:37 μ.μ.

  και αυτοί για να μιλήσουν έπρεπε να αποστρατευτούν!όσο ήταν εν ενεργεία τι έκαναν;πόσες επιστολές έστειλαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος19/6/11, 6:24 μ.μ.

  Αγαπητέ φίλε 12,58 , όντως ο στρατός έχει αποστολή να προστατεύει τη χώρα απο εξωτερικούς εχθρούς..
  Αν όμως η παγκόσμια ελίτ έχει φροντίσει να τοποθετήσει τον εχθρό εκ των έσω, τί θα κάνετε;;; Θα νίπτετε τας χείρας σας;

  Εισαστε πολύ ρομαντικοί αν ακόμα πιστέυετε οτι αυτοι που μας κυβερνάνε είναι Ελληνες!

  Τι κάνουμε λοιπόν τους αφήνουμε και μας καταστρέφουν, ότι δεν κατάφεραν οι εχθροί μας με πολεμικά μέσα, σε καιρό ειρήνης μάλιστα αμαχητί;

  Ακουσατε το νεο κατόρθωμα του Πάγκαλου που ζητάει άρση μονιμότητας στο Στρατό και στα Σώματα ασφαλείας; Που εχει ξαναγίνει αυτό;

  Στρατιωτικοί συνέλθετε γιατι ΔΕΝ παμε καλά.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος20/6/11, 2:23 π.μ.

  Φυσικα δεν ειναι δουλεια του στρατου, ειναι υποχρεοση τού. Ο ορκος που δινουμε στην πατριδα ειναι να θυσιασουμε την ζωη μας. Υπαρχουν δυστηχως και λιγοι που βαζουν το εφαπαξ και την συνταξη πιο πανω απο την εθνικη μας υπερηφανια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος20/6/11, 8:54 π.μ.

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
  ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΛΑΜΟΓΙΑ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος20/6/11, 9:36 π.μ.

  Αν μπορέσουμε να ξεριζώσουμε την κομματική ταυτότητα και σκέψη απο την εργασία μας ή το λειτούργημα που ασκούμε θα έχει γίνει ... η αρχή. Αν αυτό πρέπει ή τύχει να γίνει απο τις ένοπλες δυνάμεις (άσκώντες το εθνικό λειτούργημα) αυτό είναι ευπρόσδεκτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος21/6/11, 1:14 μ.μ.

  Δηλαδή απέξω απέξω....
  Μια ψιλοχουντίτσα είναι η λύση ε?
  Γιατί δεν το λέτε καθαρά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος21/6/11, 11:34 μ.μ.

  αλλο χουντα φιλε, και αλλο αυτο που πρεπει να γινει, και στο λεω εγω ενας αριστερος με αγωνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά