ροή ειδήσεων

Μπαρόζο: «Αν δεν λύσουμε την ελληνική κρίση, οι αγορές θα μυρίσουν αίμα»

Φόβους για το ενδεχόμενο νέου γύρου κερδοσκοπικών επιθέσεων που μπορούν να πυροδοτήσουν οι διαφωνίες στην ευρωζώνη για την Ελλάδα...
εκφράζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο, σε ανεπίσημο έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή του BBC.
Στο σημείωμα εσωτερικής χρήσης της Κομισιόν, οι Επίτροποι εκφράζουν φόβους για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη μετά και την «καταραμένη αποτυχία» των υπουργών που μετείχαν στο Eurogroup να καταλήξουν σε απόφαση για νέο «πακέτο» διάσωσης για την Ελλάδα.
Συντάκτης του δημοσιεύματος σύμφωνα με το BBC είναι αξιωματούχος που μετείχε στη συνάντηση των επιτρόπων, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι καθυστερήσεις στην χορήγηση νέα βοήθειας προς την Ελλάδα θα προκαλέσει επιπτώσεις στις αγορές που «θα αρχίσουν να μυρίζουν αίμα».
Επίσης, αναφέρεται ότι τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε την χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών και απειλούσε και την ΕΚΤ, που διαθέτει στην κατοχή της ελληνικούς τίτλους 49 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο είναι σαφώς πιο ανήσυχος απ’ ότι πέρυσι, όταν εκδηλώθηκε για πρώτη φορά η κρίση χρέους. Μάλιστα, το βρετανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο αξιωματούχος που διατυπώνει ανησυχίες ότι «οι αγορές θα μυρίσουν αίμα».
Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθέντες για το σημείωμα από το BBC, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν
newscode.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *