ροή ειδήσεων

Κορυφαίες παρουσίες στη Ρόδο...

Παρουσιάστηκε σήμερα στη Ρόδο πριν από λίγο, από τον δήμαρχο Ροδίων κ. Στάθη Κουσουρνά, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου...
κ. Κ. Χρυσοχοϊδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γ. Ματσίγκο και τον εκδότη του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ κ. Κ. Δεριζιώτη, το πρόγραμμα του συνεδρίου «ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η σημασία τους για το ΑΥΡΙΟ του Ελληνικού Τουρισμού», που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο RODOS PALACE, το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011, από το περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και την εκδότρια εταιρία KSD, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ροδίων, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ., του Ξ.Ε.Ε., του Σ.Ε.Τ.Ε., της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δ.Ο.Τ..

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν κορυφαίου παράγοντες του Τουρισμού, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, tour operators, ενώ αναμένονται ειδήσεις, όσον αφορά μέτρα παροχής κινήτρων για την επιμήκυνση της περιόδου. Μεταξύ των ομιλητών, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Γεώργιος Κολέτσος, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο δήμαρχος Ροδίων κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κων/νος Χρυσοχοϊδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΣΔΞΡ κ. Γ. Ματσίγκος, αλλά και σημαντικοί ξένοι σπεσιαλίστες και όχι μόνο tour operators, όπως ο κ. Cristofer Yianni του SAGA και η αντιπρόεδρος του SOUTH CROSS κα. Borisovskaia Marina.

Μιλώντας στην παρουσίαση ο κ. Κουσουρνάς υπογράμμισε την σημασία της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την οικονομική επιβίωση των ξενοδοχείων και την αύξηση της απασχόλησης. Ο δήμαρχος Ροδίων υπογράμμισε ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός και υποστηρικτής κάθε προσπάθειας που θα κατατείνει στην κατεύθυνση αυτή, σημειώνοντας ότι η Ρόδος προσφέρεται για Τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.

Ο κ. Κων/νος Χρυσοχοϊδης επεσήμανε την σημασία της συνδέσμευσης όλων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της Ρόδου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: « Ταυτόχρονα και το κράτος θα πρέπει να έρθει αρωγός στην προσπάθεια αυτή, αφού μπορεί να προκύψουν σημαντικά έσοδα και ανάπτυξη, με ευκολονόητες επιπτώσεις στην απασχόληση και την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης στην εισήγησή του τόνισε: «Στην Ένωση πριν από 10 και πλέον έτη χρησιμοποιούσαμε ως βασικό σύνθημα το «Ρόδος 4 εποχές», γιατί αυτό ακριβώς είναι το νησί μας. Δυστυχώς όλα τα τελευταία χρόνια η τουριστική περίοδος συρρικνώνεται, με αντίστοιχη μείωση τιμών, με ότι αυτό σημαίνει για επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Στηρίζουμε λοιπόν με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια για επιμήκυνση της περιόδου και ελπίζουμε ότι η ημερίδα θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για να προχωρήσει. Σαν Ε.Ξ.Ρ θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Γιώργος Ματσίγκος τόνισε: ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τη Ρόδο είναι εφικτή, διότι συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις γι’ αυτό. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στις επαφές με τους ξένους tour operators και τους τοπικούς φορείς, , συνέχισε, ώστε να υπάρξει η «κρίσιμη μάζα» και να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια της επιμήκυνσης. Και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά έχω ήδη διαπιστώσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς, μικρούς και μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού».

Κλείνοντας την παρουσίαση ο κ. Κων/νος Δεριζιώτης δήλωσε: «Γνώμονας της δράσης της KSD Α.Ε., και του «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» στα 16 χρόνια παρουσίας τους στα δρώμενα του Τουρισμού, ήταν και είναι η προσφορά ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών και η ανάπτυξη συνεργιών στον κλάδο, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων, και τελικά του Τουρισμού. Η περυσινή μεγάλη επιτυχία της ημερίδας μας οδήγησε στην απόφαση να επαναλάβουμε το εγχείρημά μας φέτος, παρά τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που περνάμε. Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα συνολικά, θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στον Τουρισμό και ελπίζουμε στην επιμήκυνση για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνδιοργανωτές που μας τιμούν με την επιλογή και την πολύτιμη βοήθειά τους, ευχαριστώ τις εταιρίες που συμμετέχουν σε τόσο δύσκολους καιρούς και δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, τιμώντας την επιλογή τους. Και επιτρέψτε μου να τους κατονομάσω, είναι οι εταιρίες EUROBANK EFG, BUSINESS CONCEPT FINANCE, CASINO RODOS, KONICA MINOLTA, PISCINES IDEALES, SYSCO, YALCO, ΒΙΟΠΛΑΖ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Χορηγός ΕΟΤ, Υποστηρικτές ΠΡΟΤΟΥΡ, WIND, ΔΟΤ
Σας περιμένουμε όλους».



money-tourism.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/6/11 06:51

    Μη ξεχνάτε ότι στη συζήτηση θα υπάρχει και το θέμα πώλησης των παραλιών του νησιού μας μέσω του Fast Track!

    Business και μίζες για λίγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/11 09:16

    Κουσουρνά εβραιομασόνε αντίχριστε, ήρθες για να καταστρέψεις το νησί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/6/11 14:34

    ο Μασόνος γυρνούσε προεκλογικά τις εκκλησίες για να τον βλέπουν οι γιαγιάδες και να παίρνει ψήφους!

    επαληθεύεται αυτό που λένε οι άγιοι πατέρες μας ότι ο διάβολος βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην εκκλησία μπαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/6/11 15:36

    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ¨ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ¨ΜΟΛΙΣ ΤΑ Γ.Μ.Σ..Ν ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΑΧΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ
    ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *