ροή ειδήσεων

"Ναι" στα ελληνικά ομόλογα από γαλλικές τράπεζες!

Οι γαλλικές τράπεζες αποδέχθηκαν τη συμφωνία για επαναγορά ελληνικών ομολόγων, θέτουν όμως τον όρο ότι...
το ίδιο θα κάνουν και όλοι ο πιστωτές.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης των Financial Times, οι γαλλικές τράπεζες αποδέχονται επί της αρχής μια ενδεχόμενη συμφωνία για την επαναγορά των ομολόγων της Ελλάδας στη λήξη τους υπό τον όρο ότι όλοι οι πιστωτές θα κάνουν το ίδιο.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές που γνωρίζουν τι διαμείφθηκε στις διαπραγματεύσεις για το θέμα, αναφέρει πως οι τράπεζες συμφώνησαν να προβούν στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

H εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει έναν τρόπο να συμμετάσχουν επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα στο νέο δανεισμό της Ελλάδας, αν και δεν ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της Γερμανίας, η οποία ήθελε να συμφωνήσουν εθελοντικά στην ανταλλαγή όλων των ομολόγων και όχι μόνο όσων λήγουν.

Την Πέμπτη (09/06), πηγές που γνωρίζουν τις θέσεις της γαλλικής κυβέρνησης, είχαν πει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι το Παρίσι θα ταχθεί υπέρ της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων στη λήξη τους στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, υπό τον όρο ότι θα βρεθεί ένας τρόπος αυτό να γίνει εθελοντικά ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω αναταραχή στις αγορές της Eυρωζώνης.
cosmo.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *