ροή ειδήσεων

Θεοδωράκης: "Δεν θα με φιμώσουν με απειλές για τη ζωή μου"

Καταδίκασε για ακόμα μια φορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Μίκης Θεοδωράκης από την πλατεία Αριστοτέλους κάνοντας...
λόγο για εκβιαστικά διλήμματα "θανάτου από οικονομική ασφυξία ή μάσκα οξυγόνου του ΔΝΤ" καθώς και για κυβέρνηση μειοδοσίας. Επιπλέον κατήγγειλε ότι "ο ελληνικός πλούτος" βγαίνει στο σφυρί.
Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για τα νιάτα της Ελλάδας που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα μέχρι τον Λευκό Πύργο ώστε να αντισταθούν, ενώ κάποιοι προσπαθούν να "φιμώσουν αυτήν την αντίσταση."

"Συνθημά τους: όχι στο μνημόνιο, έξω η τρόικα, κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος." είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Επισήμανε πως ήρθε η ώρα του λαού, αναφερόμενος στη συγκέντρωση στα προπύλαια με 50.000 αθηναίους. Πρόσθεσε πως όσο δυσκολεύουν τα πράγματα τόσο θα ξεχωρίζουν οι ραγιάδες από τους πραγματικούς Έλληνες.

Αποδοκίμασε το νέο μνημόνιο που θα "βάλει το μαχαίρι πιο βαθιά", ενώ κάλεσε και τους βουλευτές να "αρνηθούν να πουν ναι σε νέο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας."

Κατήγγειλε για εμπαιγμό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος "είπε προεκλογικά πως λεφτά υπάρχουν και μας οδήγησε στο ΔΝΤ."

Επίσης αποδοκίμασε την "υποθήκευση της χώρας μας."
Άσκησε σφοδρότατη κριτική και στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας πως "το σχέδιο Ανάν εξακολουθεί να αποτελεί απειλή και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας ήταν από τους συντάκτες του σχεδίου." Ακόμα κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και σε σχέση με την Τουρκία.Έκανε λόγο δε και για κίνδυνο απόσχισης της Θράκης.

Αναφέρθηκε στο νεοελληνικό πολιτισμό, κάνοντας λόγο για "χτύπημα εναντίον του με την εξάλειψη των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων του '60 και την αντικατάστασή τους με σκουπίδια."

"Έχουν στόχο να διαγραφεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και η εθνική μας ταυτότητα. Αυτό φαίνεται και από τα βιβλία ιστορίας του δημοτικού με τα οποία ξεκινάει η διαστρέβλωση αλλά και από την κακοποίηση της μνήμης του 1821 από τον ΣΚΑΙ." εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης.

Για τον κ. Μπουτάρη και την μεταξύ τους κόντρα είπε πως "δεν χαμηλώνω το κεφάλι, προσπάθησε να μου το χαμηλώσει ο κ. Μπουτάρης αλλά δεν το κατάφερε."


cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/11 14:10

    oloi einai kaloi mexri na paroun tin eksousia...
    meta ksanaginonte kaloi otan tin xasoun...
    ti egine kurie thodoraki,mas thimithikate meta apo 40 xronia???
    to oti isastan agonistis kata tis xountas sas tima alla:
    1.den isastan o monos.
    2.ipirksan polu pio gnisioi agonistes pou ipoferan oxi sto parisi alla stin makroniso kai oxi mono.
    3.to oti sas dosan ta midia to xrisma tou agonisti den simeni oti einai kai apodektos apo to lao.
    4.tora einai arga...kai ta erga sas os agonistis-politikos liga (ws mousikos kala kratite).
    5.lete oti apilite i zwi sas sta 90... toulaxiston sta matia mou pesate akoma parapanw giati enas agonistis den tha itan pote ena pontiki pou vrixate!
    kai telos aste mas ston pono mas,i istoria egrapse kai gia sas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/11 14:33

    Η γνωστή ξανθιά παραγγέλνει καφέ.

    Η Σερβιτόρα φέρνει τον καφέ.
    - Συγνώμη, αλλά αυτός ο καφές μυρίζει όπως μία πούτσα ... Ντροπή σας!

    Η Σερβιτόρα κοκκίνισε, άρπαξε τον καφέ και πήγε στον μπάρμαν.
    - Η ξανθιά είπε ότι ο καφές μυρίζει σαν πούτσα ...

    Ο Μπάρμαν εξέτασε καλά το ποτήρι, το μύρισε και της λέει:
    - Πες της ξανθιάς, σε παρακαλώ, να τον πιει με το άλλο χέρι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/6/11 14:40

    Και απο την άλλη έχεις και το Πουστάρη !!!

    Μπουτάρης: Ένα κάρο παπαριές για τα Σκόπια

    Πάλι τις γνωστές παπαριές του (οι Σκοπιανοί μπορούν να λέγονται "Μακεδόνες") είπε, για τα Σκόπια, το νούμερο ο Μπουτάρης που κατά το παρελθόν έχει αρνηθεί το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο οι Παπαγεωργόπουλος, Άνθιμος ή Ψωμιάδης, με τη δικαιολογία ότι "ο Δήμαρχος δεν πρέπει να κάνει εξωτερική πολιτική"... άλλη μια απόδειξη δηλ. ότι το μεθύσι δεν χαλάει μόνο το συκώτι...

    Είπε και μια άλλη παπαριά το νούμερο. Θέλει λέει να τα έχει καλά με τους Σκοπιανούς επειδή έρχονται περισσότεροι στη Θεσσαλονίκη, απ' ότι Καλαματιανοί ή Χανιώτες, τη γνωστή καραμέλα του τουρισμού δηλαδή, μέσα απ' την οποία θέλει να περάσει τα κόμπλεξ του για την Ελλάδα... Βέβαια την απάντηση σ' αυτή την παπαριά την έχει δώσει ο Τρεμόπουλος βγάζοντας τον καημό του: Οι νοτιοελλαδίτες όπως ο Π. Μελάς και οι κρητικοί "χωροφύλακες" (όπως τους αποκαλεί το Τρεμό) ήρθαν μία και καλή όταν χρειάστηκε... για να κάνει σήμερα ο Μπουτάρης τον επιχειρηματία και να λέει τις παπαριές του αντί να είναι ρακένδυτος αλκοολικός σε κανά ανατολικού μπλόκ κράτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/6/11 15:21

    καλα τα λεει ο πρωτος για τον κωλογερο που θελει να μιλησει κιολας .......δεν αφηνουν την ελλαδα οπωσ ειναι στην ισυχεια πιο καλα θα περασει παρα με τον καθε μαλακα να θελει να βγει να μιλησει για μαλακιες................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/6/11 16:02

    Θεωδορακη ησουν οντως αγωνιστης οπως και αλλοι, αλλα αυτοι οι ΑΛΛΟΙ βλεπε Γλεζος και αλλοι πολλοι δεν αφησαν την αγωνιστικη πλευρα του εαυτου τους για να γινουν βουλευτες της Δεξιας (ΝΔ)
    αντε κανε μας την χαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/6/11 16:11

    προς 10/6/11 14:10 μην λες ανακριβές να μάθεις πρώτα και μετά να μιλάς!!!!!!!
    Ο Θεοδωράκης στα 19 του συλλαμβάνεται και οδηγείται στην Μακρόνησο για περίπου ένα χρόνο. Πριν κλίσει ένας χρόνος ξυλοκοπείται βίαια από τους χωροφύλακες και αφού διαπιστώνονται 16 σοβαρά κατάγματα που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν μέσα σε εάν μηνά νοσηλείας στο ιατρείο Μακρονήσου μεταφέρεται στο λαϊκό Αθηνών όπου νοσηλεύεται για 57 μέρες!!!!!!!
    ( στην κατοχή είχε οδηγηθεί από την γκεστάπο στη μπομπουλίνας και ξυλοκοπήθηκε από τους Γερμανούς )
    Ακόμα στην χούντα εξαναγκάζεται σε μετοίκιση στην ορεινή Ευρυτανία για 6 -7 μήνες με τα δυο του παιδιά και υπό στενή καθημερινή παρακολούθηση.
    Μετά κύριε ξερόλα φεύγει για το Παρίσι όπου μαζί με άλλους και την Μελίνα Μερκούρη από την νέα Υόρκη κάνουν γνωστή την κατάσταση στην Ελλάδα μιας και τότε δεν υπήρχε ιντερνετ και μπογκς
    Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατάφερε να δώσει δωρεάν στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μουσικό σλόγκαν, την μουσική του ζορμπά που το ελληνικό κράτος αλλά και εμείς την διαχειριζόμαστε τόσο λάθος και την κάναμε συνώνυμο της τεμπελιάς……
    Ακόμα μαθέ ότι όσοι ήταν φοιτητές από τα τέλη του 1980 μέχρι και λίγο πριν τα μέσα 1990 το Θεοδωράκη των αντιπαθούν λόγο του βρόμικου πόλεμου που του έκανε το ΚΚΚ παρακαλώ!!!!, με την ΚΝΕ κάτι που και το ίδιο το ΚΚΕ παραδέχτηκε ως λάθος μετέπειτα
    Κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Μίκη έναν άνθρωπο 86 ετών είναι ότι θέλει να βολευτεί στη καρέκλα!!!!!!!
    Ούτε πατέρας μου είναι ούτε πάππους μου αλλά τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια μόνο αυτόν και μερικούς ακόμα έχουμε να δείξουμε από πολιτισμό !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/6/11 16:25

    SHMASIA DEN EXEI POIOS HTAN,TI EIPE KAI TI EKANE STO PAREL8ON.SHMASIA EXEI OTI AYTA POY LEEI EINAI PRAGMATIKOTHTA KAI PREPEI NA KANOYME ENA BHMA MPROSTA KAI OXI ENA PISO STO PAREL8ON,AN 8ELOYME NA PAEI MPROSTA AYTOS O TOPOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/6/11 17:42

    10/6/11 16:11 file den lew anakrivies kai gia na sto apodiksw otan o thodorakis itan 19 xronwn milame gia 67 xronia prin,kinos i perios tis xountas pou xaraktirizei ton kurio thodoraki den ipirxe kan san idea.episis den ipa oti den itan drastirios,ipa 1.ipirxan polu pio drastirioi px. glezos opos anaferthike o filos 10/6/11 16:02.
    2.oti i drastirioti ta tou itan stis periodous pou den ixe dinami.pou itan o thodorakis ta teleftea 40 xronia?? egw ixa spiti stin akropoli? oxi file...itan volemenos kai tora thimithike tin epanastatiki tou fisi....
    simfonw se merika istorika stixia pou anaferese... alla pes mou ti ekane apo tin metapoliteusi eos simera???
    politeftike me tin nd,kalese spiti tou ton prothipourgo tis tourkias kai genikotera itan mesa s'ola.
    k i damanaki itan stixo tis antistasis kata tis xountas alla ides pou katantise kai auti,ti thelw na sou pw me auto...oti mpori na exeis mia istoria auto simenei oti den krinete gia ta 19 tou xronia...alla apo ta 19 mexri simera...
    sto telos pou les oti exoume auton gia na diksoume ton politismo diafwnw katheta...
    gia ton aploustato logo oti ston meso ellina einai adiaforos oxi mono politika alla kai kalitexnika,pios kserei to ergo tou ???
    ligoi... ara pws na diksoume politismo apo enan anthropo pou kai emis oi idioi den ton apodexomaste....
    parol'auta theoro oti o rolos tis dikisou antilipsis einai simantiki kai mpravo sou gia ta fota sou oso afora tin istoria...alla to nomisma exei 2 opsis.
    xeretw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/6/11 20:45

    olh h ayuentikh laikh moysikh basizetai ston mikh des sto youtube px
    ta epanastatika embatiria poy akoygontai akoma kai shmera kai malista prin 2 xrinia p phga argentinh akoysa mikh parakalw kai anatrixiasa !!!!!
    akoma kai rock komatia exei kati poy den to hksera ....
    kai egw symfvnv oti politika den htan toso talantoyxos oso moysika alla den mporv na paragvrisv oti den exei aksivseis gia to mellon toy......opvw exoyn oloi oi aloi!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/6/11 20:57

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΚΗ ΑΡΧΗΓΕ

    ..μας κάνανε Μποτσουάνα οι πασόκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/6/11 01:11

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΒΓΕΙΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ??
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/6/11 01:17

    nai ton thodoraki perimename....
    kai esu re xounta pou ksereis oti imaste pasokoi?
    kopse tin komatiki logokrisia...den pernaei pia...
    sto 2011 zeis ksipna!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/6/11 10:14

    Δεν ειμαι ΠΑΣΟΚος.
    Μικη κατσε στις νοτες σου. Ειναι τραγικη η αναμιξη σου στα πολιτικα.
    Τι κι αν αγωνιστηκες εναντιον της χουντας; Ωριστε τι φερατε, τι στηριξες, και τι λουζομαστε τοσα χρονια.
    Οπως κι ο ΓΑΠ εισαι κι εσυ συνενοχος, και δεν κανεις για σωτηρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *