ροή ειδήσεων

Και πάλι πρώτη στον τουρισμό !

Παγιώνεται η άνοδος στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2011, με βάση τα στοιχεία από τα 13 κύρια και περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας...
που συγκέντρωσε και δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).Συγκεκριμένα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, η μπίλια των αεροπορικών αφίξεων κάθισε στο +4,52%, σε σχέση πάντα με πέρυσι. Σε απόλυτα νούμερα το εξεταζόμενο διάστημα αφίχθησαν 2.405.030 τουρίστες, έναντι 2.300.959 τουρίστες σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά το μήνα Μάιο, εφέτος αυτός καταγράφεται μέχρι αυτή τη στιγμή, ως ο πλέον παραγωγικός μήνας, από πλευράς αφίξεων, φτάνοντας τους 1.272.786 τουρίστες. Σταχυολογώντας τα προσωρινά στοιχεία των αφίξεων από τα κυριότερα αεροδρόμια καταδεικνύεται, ότι όλοι σχεδόν οι προορισμοί κινούνται με άνοδο των αφίξεων εκτός του αεροδρομίου της Αθήνας του Ακτίου αλλά και της Σκιάθου.

Στην κορυφή των αφίξεων, η Ρόδος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή με 36,1%, ενώ κατά πόδας ακολουθεί η Κως, με αύξηση των αφίξεων 27,7%. Ακολουθούν το Ηράκλειο με 12,1%, η Κεφαλονιά με 10,8%, αλλά και η Κέρκυρα 7,3%. Να τονιστεί ότι η άνοδος στα νησιά της Δωδεκανήσου οφείλεται μεταξύ άλλων στην προσγείωση αεροπορικών εταιρών χαμηλού κόστους.

express

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *