ροή ειδήσεων

Κρυφά deals και γαλλικά συμφέροντα πίσω από τη στήριξη Σαρκοζί σε Παπανδρέου

Η στήριξη της Γαλλίας και η εμπιστοσύνη της γαλλικής κυβέρνησης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου αποτυπώνει...
με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη ανησυχία και την αγωνία που επικρατούν στο Παρίσι αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ως γνωστόν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Βαλερό δήλωσε σχετικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Του έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και ότι θα συνεχίσει το θαρραλέο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές προσκείμενες σε γαλλικούς πολιτικούς κύκλους, με τις οποίες επικοινώνησε το newscode.gr, ήδη πριν από τη χθεσινή δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε τις προθέσεις του για ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης, η γαλλική πλευρά ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη γύρω από τη σεναριολογία, η οποία είχε αναπτυχθεί σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του Έλληνα πρωθυπουργού, συγκυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το Παρίσι υποδέχθηκε με ανακούφιση το περιεχόμενο της δήλωσης του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, αλλά η ρευστότητα, που τις επόμενες ώρες δημιουργήθηκε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό κατέστησε επιτακτική την δημόσια τοποθέτηση από τη πλευρά του εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Γαλλία δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να προκληθεί πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, η οποία εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει επισφαλές περιβάλλον για τα γαλλικά συμφέροντα τα οποία όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «είναι εξαιρετικά μεγάλα στην Ελλάδα». Επίσης οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι το Παρίσι έχει από την πρώτη στιγμή στηρίξει το μνημόνιο ως λύση.
Όπως επισημαίνουν «δεν είναι μόνο ο κίνδυνος της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας μεγάλων γαλλικών τραπεζών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, από την Moody´s, ο οποίος επιβάλλει την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά και ο κίνδυνος ο οποίος προκύπτει για όλες τις γαλλικές επενδύσεις και την ανάπτυξη των γαλλικών συμφερόντων από εδώ και πέρα σε μία χώρα, η οποία ενδιαφέρει πολύ τη Γαλλία». Ακόμη αναφέρουν ότι «τα γαλλικά συμφέροντα τα οποία ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα και εκείνα που ενδεχομένως πρόκειται να αναπτυχθούν από τους τομείς των κατασκευών και των σιδηροδρόμων, μέχρι ακόμη και τον τομέα της ενέργειας είναι τεράστια».
Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι σε ένα ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, πιθανής νίκης της Νέας Δημοκρατίας και σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά «η κυβέρνησή του δεν θα είχε, υπό τις παρούσες συνθήκες, χρονική διάρκεια πάνω από ένα χρόνο και αυτό εξαιτίας της στάσης που τηρεί μέχρι σήμερα».
Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ειδικά στις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί αναφορικά με τον διάλογο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη εντός Ευρώπης για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.
newscode.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *